Bijna alleen winst in zesde ronde jeugd

Op zaterdag 28 oktober stond voor onze jeugdteams de zesde ronde op het programma van de najaarscompetitie 2023, oftewel de eerste wedstrijd van de terugronde. Alle teams kwamen ‘’oude bekenden’’ tegen uit de eerste speelronde en dat beviel uitstekend met uiteindelijk maar één nederlaag.
Stunt!

Niet de stunt uit het bericht.

We beginnen vandaag met Scylla 3. Omdat Scylla 1 uit speelde (zie verderop in dit verslag) en Scylla 2 vrij was (poule van 5) mocht Scylla 3 thuis op het eigen Centre Court aantreden tegen de nog ongeslagen koploper Salamanders 1. De gedoodverfde kampioen uit Wateringen heeft met Lars Nijmeijer een speler in huis met een rating die honderden punten hoger ligt dan die van alle andere spelers in de eerste klasse. Lars stond dan ook nog op de volle 100% winst deze competitie. Tot zaterdag, want een geweldig spelende Yannick steeg in de openingspartij boven zichzelf uit en won met 3-1. Wat een stunt!

Yannick was natuurlijk de rest van de dag niet meer te verslaan en won ook zijn beide andere enkelpartijen. Mathijs (2) en Ché haalden samen ook drie punten waardoor Salamanders met 6-4 de eerste nederlaag moest incasseren. Scylla 3 staat nu knap gedeeld tweede met 6 punten achterstand op Salamanders.

Scylla 4 in topvorm
Op de tafel ernaast was ook Scylla 4 in uitstekende vorm. Waar de uitwedstrijd tegen Taverzo 2 nog een remise opleverde, werd het thuis nu maar liefst 8-2 in Leids voordeel. Ivar bulkte van het zelfvertrouwen na zijn vorige week in Beverwijk behaalde B-licentie en won al zijn wedstrijden waaronder ook de dubbel met Camiel. Ivar kwam in zijn openingspartij nog wel met 1-2 achter, maar ook dit bracht hem niet van zijn stuk. Zijn sterke tegenstander in die wedstrijd Dusan Bardak wist wel zowel Camiel als Usin te verslaan. Daar bleef het voor de ploeg uit Zoetermeer echter bij. Camiel en Usin wonnen namelijk wel allebei hun beide overige enkelpartijen. Ook Scylla 4 staat nu tweede met 5 punten achter op koploper VVV.

Zwaar bevochten ruime zege
Scylla 5 zette thuis tegen Salamanders 2 dezelfde prachtige score op het bord. De 8-2 zege kwam echter niet zo makkelijk tot stand als de uitslag wellicht doet vermoeden: na een 0-2 achterstand en een marathonpartij van vier en een half uur. Maar liefst vier partijen werden in de maximale vijf games gewonnen. Het begon in de dubbel waarin Leon en Sam de eerste twee games vrij kansloos verloren, maar daarna voor een fraaie ommekeer zorgden. Gelijk daarna wilde Ties natuurlijk niet achterblijven. Met 8-11, 9-11, 11-8, 13-11 en 12-10 bracht Ties de spannendste en mooiste zege van de dag binnen.

Ook de laatste twee partijen van respectievelijk Sam en ‘’mister vijfsetter’’ Leon werden met minimaal verschil gewonnen waarbij Leon zelfs een matchpoint tegen kreeg (en in de slotgame met 4-8 achter stond). Oftewel: een zeer zwaar bevochten ruime zege die ook zo maar in een gelijkspel had kunnen eindigen. Scylla 5 is nog steeds de trotse koploper en speelt volgende week de topper bij directe concurrent Alexandria ’66 4 om een voorsprong van 2 punten te verdedigen.

Scylla 6 blijft ongeslagen
Door naar de volgende ‘reguliere’ overwinning. Scylla 6 ontving Taverzo 5 en bleef ongeslagen. Na vier achtereenvolgende 9-1 zeges werd het nu ‘slechts’ 7-3. Daniël won alweer al zijn wedstrijden en blijft dus nog steeds op 100% staan. Dit wordt natuurlijk iedere week moeilijker, maar ook knapper omdat alle tegenstanders erop gebrand zijn om hem zijn eerste nederlaag toe te brengen. Michele (2) en Thomas (2) verzorgden de overige vier punten. Scylla 6 staat inmiddels een straatlengte voor op de concurrentie, maar treedt nog twee keer aan tegen Combat 2 uit Bleiswijk. Deze ploeg staat virtueel tweede als het de beide inhaalwedstrijden wint, waaronder op 11 november bij Scylla. Op 4 november is echter de uitwedstrijd dus dan wordt al duidelijk hoe de krachtsverhoudingen liggen.

Nederlaag door ziekte
De enige nederlaag van deze zaterdag werd geleden door Scylla 7 dat nog steeds op de eerste overwinning wacht. Het spel en de resultaten worden echter steeds beter. Het zit onze jongens ook niet bepaald mee. Nu moest Ekin zich helaas twee uur van tevoren ziek afmelden. Gelukkig was Adam uit Scylla (duo) 9 gelijk bereid om in te vallen. Helemaal top! Adam speelt normaal gesproken vier klassen lager, is pas dit seizoen begonnen en maakte dus zijn debuut in de reguliere competitie. Het was logisch dat Adam al zijn partijen verloor, maar hij wist zelfs één game te winnen en verloor meerdere games met klein verschil. Een prima prestatie! De ‘’man of the match’’ bij Scylla was onbetwist Mees. Hij won twee enkelpartijen en ook de dubbel met Casper (11-9 in de vijfde). Mees verloor zijn andere wedstrijd met 9-11 in de vijfde dus dat was ook maar net aan.

Directe concurrent verslagen
Scylla (duo) 8 speelde thuis de topper tegen concurrent Gorkum 3. Na vier relatief eenvoudige zeges moesten Noa en Janoah deze keer vol aan de bak om de winst binnen te slepen. Gelukkig was Noa in topvorm. Ze won al haar partijen waaronder ook de dubbel met Janoah. Die wist zelf deze keer helaas geen individuele zege te boeken en moest zijn beide tegenstanders feliciteren. Het mocht de pret echter gelukkig niet drukken. Door de 3-2 overwinning staat Scylla 8 nu nog steviger aan kop.

Erop of eronder in komende twee wedstrijden
Op zaterdag 21 oktober speelde Scylla (duo) 9 al: in Alphen bij ATTC 5. Lars en Tom wonnen met 1-4. Maar het had ook zo maar de eerste nederlaag van het seizoen kunnen zijn. Twee partijen werden moeizaam in vijven gewonnen: de openingswedstrijd van Lars en de dubbel (Lars en Tom). Daarentegen ging de enige verloren wedstrijd ook in vijven. Daarin verloor Tom met 11-9 dus dat was ook heel close. Scylla 9 staat nu tweede met slechts 1 punt achterstand op koploper Scyedam 6, de tegenstander in de aankomende twee wedstrijden. Dan zal duidelijk worden welk team dit seizoen het sterkste is.

Ilse going back to her roots
Tot slot reizen we een slordige 180 kilometer door. Op naar Tegelen in het prachtige Limburg waar Scylla 1 op bezoek ging bij TTC 2. Thuis werd nog nipt verloren, maar deze keer werden de punten eerlijk verdeeld: 5-5. Ilse bewees dat de provincie Limburg altijd een speciale plek is voor de familie Van Marwijk. Opa Jan werd geboren in Gennep, de eerste ontmoeting tussen moeder Arina en vader Herman was in Vaals terwijl tante Regina en ome Hans elkaar in Sevenum leerde kennen: op camping De Schatberg waar de familie Strolenberg (Red Stars Venray) ook een caravan had. Oftewel: het was natuurlijk absoluut geen toeval dat Ilse al haar wedstrijden won (de laatste met 9-11 in de vijfde) onder toeziend oog van haar ouders en good old Jan Strolenberg. Elsa en Wessel pakten allebei één individuele zege.

Het combinatieteam Rijnsoever-Scylla speelde niet in landelijk A. Hun wedstrijd was op 15 oktober al vooruit gespeeld (zie vorige verslag).

Hans van Marwijk

No Replies to "Bijna alleen winst in zesde ronde jeugd"