Informatie voor ouders

Algemene informatie

De competitie voor de jeugd is de verantwoordelijkheid van de jeugdsecretaris (zie verder). Ieder team krijgt zijn eigen team captain (zie verder). Er zijn een aantal zaken die handig zijn om te weten:

 • Een teamwedstrijd doe je met drie spelers. Een vierde speler kan meedoen, maar dan alleen bij het dubbelspel.
 • Iedere competitiewedstrijd bestaat uit 10 wedstrijden: elke speler speelt drie enkelwedstrijden en er is één dubbelwedstrijd.
 • Wedstrijden worden gespeeld in het clubtenue.
 • Wanneer op de geplande datum geen drie spelers beschikbaar zijn, dan probeert de teamcaptain de wedstrijd te verplaatsen in overleg met de tegenstander. Bij akkoord van de tegenstander wordt de verplaatsing doorgegeven aan de jeugdsecretaris die daarvoor toestemming vraagt bij de NTTB. Wedstrijden kunnen alleen naar een vroegere datum verplaatst worden. De verplaatsing moet ruim van tevoren geregeld worden.
 • Het is belangrijk om minimaal 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn.

Voor verdere informatie kan je contact op nemen met de jeugdtrainers.

Jeugdsecretaris – Hans van Marwijk

De jeugdsecretaris is verantwoordelijk voor de jeugdcompetitie en jeugdtoernooien. Hij regelt ook de inschrijving, coaching en vervoer bij toernooien. Hans is te bereiken via fam.van.marwijk@ziggo.nl of op 06 19866660.

Wat doet een teamcaptain

 • Een teamcaptain is allereerst het aanspreekpunt voor ouders van de teamleden en daarmee de schakel tussen team en club/jeugdsecretaris.
 • Hij/zij maakt het speelschema wanneer het team uit meer dan 3 spelers bestaat, hierbij rekening houdend dat spelers over meerdere competitierondes hetzelfde aantal wedstrijden worden uitgeroosterd.
  In eerste instantie wordt er een schema gemaakt voor de 6 wedstrijden, daarna wordt in overleg met de jeugdtrainers een speelschema voor de overige wedstrijden gemaakt.
 • Een teamcaptain is bij alle thuiswedstrijden aanwezig en is ook aanwezig wanneer het team de beurt heeft om de zaal op te bouwen.
 • Hij/zij regelt invallers uit een team 1 ‘lager’ dan het eigen team wanneer dit team een reservespeler heeft die kan invallen. Is dit niet het geval, dan neemt de teamcaptain contact op met de jeugdtrainers en proberen zij een andere invaller te regelen.
 • Teamcaptains bewaren de wedstrijdbriefjes bij uitwedstrijden en zorgen ervoor dat de wedstrijdbriefjes van thuiswedstrijden worden ingeleverd.
 • Een teamcaptain (en bij uitwedstrijden: de begeleidende ouder) ziet erop toe dat spelers bij elkaars wedstrijden betrokken blijven om tussendoor te kunnen coachen en tips te kunnen geven. Dat betekent dus: in de zaal blijven en geen gebruik van mobiele telefoons tijdens de wedstrijden.

Vervoer

De ouders worden geacht voor het vervoer te zorgen voor de uitwedstrijden en tevens beschikbaar te zijn voor het vervoer naar jeugdtoernooien.