Dames 1

Kim Vermaas

Geboren: 22 januari 1996
Woonplaats: Leiden

Kim begon op achtjarige leeftijd bij Scylla en bleek al snel een groot talent. Op 14-jarige leeftijd promoveerde ze samen met Marie en Moya Schutte (16 en 17 jaar) naar de eredivisie. Kim is vijfvoudig Nederlands Jeugdkampioen en plaatste zich onder meer voor de Jeugd Olympische Spelen. Ze is viervoudig Nederlands Kampioen gemengd dubbel en werd 3e op het NK in 2018. Als lid van het Nederlands Team werd ze in september 2017 3e op het EK landenteams. In maart 2019 werd ze voor het eerst Nederland Kampioen in het enkelspel (waarbij ze ook nog voor de vierde keer het mixed-dubbel won). Kim speelt bij Scylla zowel bij de vrouwen als bij de mannen in de eredivisie.

Marie Depuydt

Geboren: 14 januari 1994
Woonplaats: Leiden

Marie is de enige verdediger van onze eredivisieteams, waarmee ze de tegenstanders vaak frustreert. Lukt dat niet, schakelt ze over op haar aanval. Sinds ze met Kim Vermaas en Moya Schutte promoveerde naar de eredivisie in 2010 is ze een vaste waarde in het team. Ze is als trainer ook intensief betrokken bij de jeugdopleiding van Scylla. In september 2019 won ze de Nederlandse Kampioenschappen B en verdiende daarmee een A-licentie. Dat toernooi werd ze ook eerste in het dubbel, samen met Kim Hergelink.

Esmee van Marwijk

Geboren: 20 oktober 1999
Woonplaats: Leiden
Esmee is het nieuwste talent uit de eigen opleiding van Scylla. In de laatste jaren heeft Esmee de aansluiting gevonden met de top van de jeugd en werd tweede op de seniorenmeerkampen in 2017. Esmee speelt sinds 2016 eredivisie en mocht in 2018 debuteren op het NK-A. Daarnaast geeft zij, als invaller, training aan de regionaal spelende senioren.

Kim Hergelink

Geboren: 28 januari 2000
Woonplaats: Heeten

Kim is het jongste talent in het damesteam van Scylla. Met haar sterk aanvallende spel draait ze mee in de top van de junioren. Eind 2017 behaalde ze zelfs haar A-licentie bij de senioren door de B meerkampen op haar naam te schrijven. Samen met Marie won zij het dubbeltoernooi op de Nederlandse Kampioenschappen B van 2019.