Rijnsoever-Scylla strijdend ten onder in finale om de landstitel

Deze Hemelvaartsdag stond in de tafeltenniswereld in het teken van de finaledag van de eredivisies. Waar Dames 1 de finale niet heeft weten te bereiken, stond combinatieteam Rijnsoever-Scylla in de finale waar gestreden werd om landstitel bij de jeugd. Het team speelde in Hilversum op neutraal terrein een wedstrijd waarbij het eerste team met zes punten zich kampioen van Nederland mocht noemen.

Imre.

De zaal zat stampvol publiek van Rijnsoever, Scylla en ook van de tegenstanders Avanti. In deze prachtige sfeervolle wedstrijd mocht Imre Hedemann samen met broer en zus Bjorn en Jitte de Klerk aantreden. Faya Vooijs, herstellende van een blessure, moedigde haar team langs de kant aan. Bjorn beet de spits af. In wedstrijd waarin beide partijen duidelijk in de indruk waren van de gelegenheid en het publiek, moest Bjorn de kopman van de tegenstander feliciteren.

Avanti verraste door in de tweede wedstrijd de op papier minste speelster op te stellen. Imre was hier niet van onder de indruk en won zijn wedstrijd met 3-0. Hierop volgde een bloedstollende wedstrijd waarin Jitte 2-0 voorkwam, maar ze zag uiteindelijk de tegenstander er met de winst vandoor gaan.

Uit het veld geslagen
Bij een 1-2 achterstand volgde een dubbel dat bolstond van de spanning en de daarmee gepaarde fouten. Deze keer was het de beurt aan Imre en Bjorn om terug te komen van een 0-2 achterstand. Het leverde twee matchpoints op, maar uiteindelijk niet de wedstrijd. Het team leek hierdoor uit het veld geslagen. Imre verloor hierna meteen de strijd der kopmannen. Bjorn moest vervolgens na drie snelle games constateren dat zijn team 1-5 achterstond en dat het alleen nog mogelijk was om gelijk te spelen en op gamesaldo te winnen.

Jitte viert een punt.

Beslissende punt
De taak was duidelijk: alleen nog maar winnen en het liefst dik ook. Deze taak begrepen Jitte en Imre maar al te goed. Het team knokte zich ongelofelijk goed terug en met twee 3-0 overwinning werd de achterstand teruggebracht naar 3-5. In de negende wedstrijd stond Jitte voor de haast onmogelijke taak op de kopman van Avanti te stoppen. Een taak die uiteindelijk ook onuitvoerbaar bleek. Na een wedstrijd waarin het publiek de grote winnaar leek, werd duidelijk dat de echte winnaar van de dag Avanti was. De kopman van Avanti sloeg het beslissende zesde punt binnen en verwees Rijnsoever-Scylla naar een tweede plek.

Hoewel de dag eindigde met een bittere smaak, kan teruggekeken op een vruchtbare samenwerking tussen Rijnsoever en Scylla. Maar vooral de spelers zelf mogen trots zijn dat ze tweede van Nederland zijn geworden.

Bram van Kuijck

Foto’s: Joost van Santen

No Replies to "Rijnsoever-Scylla strijdend ten onder in finale om de landstitel"