Word Vriend van Scylla!

In 1951 werd Scylla opgericht door een groepje enthousiaste vrienden. Het doel? Samen genieten van het tafeltennis. De middelen? Een grote dosis enthousiasme en ambitie. Nu, ruim 70 jaar later, is Scylla niet meer weg te denken uit de tafeltennissport. In de jaren ’60 werden de eerste nationale kampioenschappen behaald (twee keer Dames en een keer Heren). In de jaren ’80 domineerde Scylla de tafeltenniswereld met een onverslaanbaar Damesteam (5 kampioenschappen!). In de jaren daarna onderstreepte Scylla haar kracht tot vernieuwing met Nederlandse kampioenschappen voor de Jeugd (de laatste onlangs nog, voorjaar 2013).

Inmiddels is Scylla klaar voor de volgende stap. Sinds begin 2012 beschikken we over de mooiste tafeltenniszaal van Nederland. Elke dag genieten we van ons prachtige onderkomen aan de Voorschoterweg 6F in Leiden (naast Zwembad de Vliet). In de competitie komen we op dit moment bij de Senioren uit op het hoogste niveau: De Eredivisie Dames. Maar net als de vrienden die ooit Scylla oprichtten is ons enthousiasme groot en hebben we ambities. Wat zou het bijvoorbeeld mooi zijn als we weer kampioen van Nederland kunnen worden. Met de Dames zijn we er vlakbij. Zij hebben al diverse malen de Play-off’s voor het Nederlands kampioenschap bereikt. Op termijn streven we ook naar een eredivisieteam bij de Heren. En natuurlijk is er ook de ambitie om weer Nederlands kampioen te worden met jeugdteams.

Dat zal niet gemakkelijk zijn, want ons doel is altijd geweest om te bouwen op eigen kracht; op de eigen opleiding van de eigen jeugd. Maar topprestaties vereisen natuurlijk ook topfaciliteiten. Een betere zaal kunnen we niet wensen. Maar verbetering is wel mogelijk op andere vlakken. We denken hierbij aan meer en betere mogelijkheden voor training op topniveau, professionele conditietraining, en stimulering van internationale competitie.

U ziet, het enthousiasme en de ambitie van de oprichters van Scylla leeft voort in de huidige generaties. We willen veel. En net als bij het prilste begin zijn vrienden cruciaal. Vrienden maken het verschil. Met deze gedachte heeft Scylla destijds bij de opening van de nieuwe zaal de ‘Vrienden van Scylla’ opgericht. Als Vriend van Scylla ondersteunt u de vereniging in haar ambities en maakt u het Scylla mogelijk om plannen voor de langere termijn te ontwikkelen. De Vrienden van Scylla telt al meer dan 20 leden die samen de ambitie en het enthousiasme voor Scylla delen.

U kunt Scylla steunen voor een bedrag van €500 per jaar (Goud), €250 per jaar (Zilver) of €100 per jaar (brons). Uw naam wordt dan vermeld op een speciaal bord in de kantine.

Als Vriend van Scylla ontvangt u elk jaar het Sportief Jaarverslag van Scylla. Ook tussentijds houden we u uiteraard op de hoogte. Wij zouden het geweldig vinden wanneer u donateur van Scylla zou willen worden (en daarmee ook Vriend van Scylla)!

Heeft u vragen? Of wilt u zich als Vriend aanmelden? Neem dan even contact op met het bestuur.