Scylla valt in de prijzen op Nederlandse jeugdkampioenschappen

Op zaterdag 11 mei gingen de Nederlandse kampioenschappen van start in Baarn. Op zaterdag spelen de kinderen met een B-licentie. Het doel is dan ook glashelder voor iedereen: de halve finale bereiken zodat ze de volgende dag mee mogen doen bij het NK-A. Dit lukte maar liefst vier jeugdspelers!

Noa.

Noa wist zelfs ongeslagen het NK-B te winnen bij de meisjes onder 11. Finn (jongens onder 17) en Amy (meisjes onder 19) konden tevreden zijn met zilver. Sam zorgde voor de stunt van de dag. Hij stond vijfde geplaatst in zijn poule, wist vervolgens eerste te eindigen in zijn poule en bereikte vervolgens de halve finale! Ivar en Yiming werden helaas uitgeschakeld in de poule.

Onder 23
Op zaterdag werd ook nog het gehele onder 23-toernooi gespeeld. Geen kansen om door te stromen naar de volgende dag dus: alle categorieën speelden meteen op de zaterdag. Lisa wist in haar categorie helaas niet tot winst te komen. Bram begon zijn toernooi in de A-categorie met een stunt door de nummer 1 geplaatst en uiteindelijke Nederlands kampioen te verslaan. Na een verder prima toernooi wist hij uiteindelijk vijfde te worden van Nederland.

Tien op zondag
De rest van de Nederlandse titels werden verdeeld op de zondag. Hier stonden maar liefst tien (!) Scyllanen aan de start. Finn, Sam, Mathijs, Amy en Ilse de Regt wisten helaas hun poule niet door te komen. Daniël wist bij de jongens onder 11 enorm knap de finale te bereiken. Hier pakte hij brutaal de eerste game, maar moest drie games later toch zijn tegenstander feliciteren. Desalniettemin een zilveren plak om trots op te zijn! Noa wist bij de meisjes onder 11 nét niet op het podium te eindigen. Maar ook Noa mag trots zijn op haar vierde plek nadat ze zich via het NK-B heeft moeten plaatsen de dag daarvoor.

Spelers en coaches.

Halve finales
Camiel was na een spannende poule op onderling resultaat in het hoofdtoernooi gekomen van de jongens onder 13. Hier bereikte hij de halve finale, wat hem een mooie bronzen medaille opleverde! Imre (jongens onder 19) en Ilse van Marwijk (meisjes onder 17) wisten relatief eenvoudig in het hoofdtoernooi te komen. Eenmaal in de kwartfinale wisten beide spelers boven zichzelf uit te stijgen door een hoger geplaatste speler te verslaan en zo zichzelf te verzekeren van een medaille. Ilse won van de als nummer 1 geplaatste Rijnsoever/Scylla-speelster Faya. Imre won van knap van Manos Peters.

De halve finale was ook het eindstation voor de twee. Imre verloor van gedoodverfde winnaar en international Gabrielius Camara. Ilse verloor in de halve finale van een andere Rijnsoever/Scylla-speelster, Jitte.

Jitte kampioen!

Jitte, die ook bij Dames 1 van Scylla speelt, wist vervolgens in de finale knap haar Nederlandse titel te prolongeren!

Trots
Scylla mag enorm trots zijn op de hoeveelheid aanwezige spelers en de prestaties. Vier spelers wonnen een medaille op het hoogste niveau van Nederland en zes spelers wisten een plek in de top 5 te bemachtigen!

Bram van Kuijck

No Replies to "Scylla valt in de prijzen op Nederlandse jeugdkampioenschappen"