Toernooien

Door het jaar heen worden er verschillende toernooien georganiseerd. De grote toernooien worden georganiseerd door de NTTB, maar er zijn ook nog meerdere regionale toernooien. De indeling van de toernooien is gebaseerd op toegekende licenties.

Licenties

Op basis van het aantal wedstrijden/toernooien die je eerder gespeeld hebt, krijg je een puntenaantal toegekend door de NTTB. Aan de hand van dit puntenaantal en/of winst van toernooien wordt een licentie toegekend. Meer informatie over licenties vind je hier.

NTTB Jeugdtoernooien

De NTTB organiseert 3 soorten jeugdtoernooien:

  • Nederlandse Jeugdkampioenschappen: dit toernooi is voor spelers met een A- of B-licentie. Bij winst op het NJK-B mag je meedoen aan het NJK-A de volgende dag.
  • Nederlandse Jeugdmeerkampen: de meerkampen zijn een serie van wedstrijden waarbij je per wedstrijddag in een poule speelt, waarbij na afloop de bovenste spelers (een door de bond bepaald aantal) doorgaan naar de volgende ronde. De meerkampen starten op regionaal niveau, waar iedereen zich voor kan inschrijven. Vanaf de kwartfinales wordt het toernooi gespeeld met spelers uit het hele land.
  • Jeugdranglijsttoernooien: een ranglijsttoernooi wordt op één dag gespeeld. Er zijn ranglijsttoernooien voor alle soorten licenties. Door een ranglijsttoernooi te spelen kun je punten verdienen en als je het toernooi wint, verdien je de volgende licentie.

NTTB Seniorentoernooien

De NTTB organiseert 2 soorten seniorentoernooien:

  • Nederlandse Kampioenschappen: dit toernooi is gesplitst op basis van licentie. Het NK-A is voor de top van Nederland en wordt gespeeld in maart. Het NK-B/C/D/E/F wordt op een ander moment georganiseerd en hier kun je bij winst de volgende licentie verdienen.
  • Nederlandse Seniorenmeerkampen: de meerkampen zijn een serie van wedstrijden waarbij je per wedstrijddag in een poule speelt, waarbij na afloop de bovenste spelers (een door de bond bepaald aantal) doorgaan naar de volgende ronde. De meerkampen worden gespeeld op basis van licentie. Bij winst kun je de volgende licentie verdienen.

Regionale toernooien

Er worden voor jeugd en voor senioren ook nog op afdelingsniveau toernooien georganiseerd, zoals de Zuid-Hollandse Kampioenschappen. Ook worden er verschillende toernooien door nabijgelegen verenigingen. Deze vind je in de kalender van de NTTB Afdeling West.