RTC

Algemeen

Scylla is betrokken bij het Regionaal Training Centrum (RTC) voor tafeltennistalenten. Dit RTC is gestart in 2016 en heeft officiële  erkenning van de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB).

De Stichting RTC Tafeltennis Regio Leiden is de entiteit van waaruit het RTC bestuurd wordt. Scylla is hierin vertegenwoordigd door Jan Vermaas, als Voorzitter van het RTC. Tevens zijn de tafeltennisverenigingen Docos uit Leiden – vertegenwoordigd door Kento Nomura en tafeltennisvereniging Rijnsoever uit Katwijk – vertegenwoordigd door Johan Vliegenthart – vertegenwoordigd in het bestuur van dit RTC.

Het RTC werkt nauw samen met de Stichting Topsport Leiden en wordt financieel ondersteund door de Gemeente Leiden. Voorts wordt samengewerkt met het Da Vinci College in Leiden omdat zij een door het Ministerie van Onderwijs erkende Topsport Talent School zijn en zij het recht hebben om leerlingen met topsportaspiraties en het bijbehorende talent speciale faciliteiten aan te bieden. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld vrijstelling voor lessen, uitstel van toetsen, opsplitsing van het eindexamenjaar.

Trainingen

Kim Vermaas is de RTC-trainer en verzorgt meerdere malen per week de RTC-trainingen. Deze trainingen worden gegeven in de zaal van Scylla aan de Voorschoterweg in Leiden. Op dit moment zijn er 6 talenten die trainen op het RTC, waarvan er twee een A-status hebben. Vier van de 6 talenten gaan naar school op het Da Vinci College.

Clinics

Daarnaast is een van de doelstellingen van het RTC om zoveel mogelijk (basisschool-) kinderen kennis te laten maken met de tafeltennissport. In dat kader verzorgt Olivier Altenburg in samenwerking met de scholen in de regio Leiden clinics voor Basisschoolleerlingen, zodat zij kennis kunnen maken met deze wereldsport.

Ook worden er soms clinics verzorgd voor kinderen die een BSO bezoeken.

De doelstelling is om in het seizoen 2018-2019 voor minimaal 650 leerlingen een clinic te verzorgen.
Als kinderen naar aanleiding van de clinic graag nader kennis willen maken met de tafeltennissport dan is er de mogelijkheid om vijf gratis lessen te volgen.

 

Meer informatie is te vinden op RTC-website.