RTC

Algemeen

Scylla is betrokken bij het Regionaal Training Centrum (RTC) voor tafeltennistalenten. Dit RTC is gestart in 2016 en heeft officiële  erkenning van de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB).

Het RTC werkt nauw samen met de Stichting Topsport Leiden en wordt financieel ondersteund door de Gemeente Leiden. Voorts wordt samengewerkt met het Da Vinci College in Leiden omdat zij een door het Ministerie van Onderwijs erkende Topsport Talent School zijn en zij het recht hebben om leerlingen met topsportaspiraties en het bijbehorende talent speciale faciliteiten aan te bieden. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld vrijstelling voor lessen, uitstel van toetsen, opsplitsing van het eindexamenjaar.

Trainingen

Kim Vermaas is de RTC-trainer en verzorgt meerdere malen per week de RTC-trainingen. Deze trainingen worden gegeven in de zaal van Scylla aan de Voorschoterweg in Leiden. Op dit moment zijn er 7 talenten die trainen op het RTC, waarvan er 5 een A-status hebben.

Clinics

Daarnaast is een van de doelstellingen van het RTC om zoveel mogelijk (basisschool-) kinderen kennis te laten maken met de tafeltennissport. In dat kader verzorgt Kim Vermaas in samenwerking met de scholen in de regio Leiden clinics voor Basisschoolleerlingen, zodat zij kennis kunnen maken met deze wereldsport.

Ook worden er soms clinics verzorgd voor kinderen die een BSO bezoeken.

Als kinderen naar aanleiding van de clinic graag nader kennis willen maken met de tafeltennissport dan is er de mogelijkheid om vijf gratis lessen te volgen.

 

Meer informatie is te vinden op RTC-website.