Waarom?

De Leidse Tafeltennisvereniging Scylla bestaat al meer dan vijftig jaar en heeft als doelstelling om op het hoogste niveau te spelen met spelers die binnen Scylla opgeleid zijn. Dit gaat ook uitstekend; Scylla speelt met de Heren in de Eerste Divisie en de Dames in de Nederlandse Eredivisie. Dit is uitzonderlijk en is vooral het resultaat van de eigen (jeugd)opleiding.
Scylla is een club met een sterk “Wij Scylla”- gevoel, en heeft veel vrijwilligers om de club optimaal te laten blijven functioneren. Scylla groeit nog steeds qua ledenaantal en is financieel gezond.
Door deze cultuur heeft Scylla al vele Nederlands kampioenen voortgebracht, zowel individueel als met teams.

Een voorbeeld:

  • Kim Vermaas, binnen Scylla opgeleid, 5x Nederlands Jeugdkampioen, lid van de Nederlandse Selectie, medaillewinnaar Europese Jeugdkampioenschappen 2013, gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen 2014, derde plek met de nationale ploeg op het EK teams, en Nederlands Kampioen van 2019.

Onze ambitie is om dit verder uit te bouwen en de komende jaren meer Nederlandse kampioenschappen te winnen, zowel bij de teams als ook individueel.

Om deze ambitie waar te kunnen maken is – onder andere – de financiële steun nodig van bedrijven en instellingen. Naast de Vereniging Scylla is er mede daarom een aantal jaren geleden een Stichting opgericht die ten doel heeft de topsport en de Jeugdopleiding te ondersteunen. Sponsorgelden worden dan ook overgemaakt aan deze Stichting zodat de besteding van sponsorgeld uitsluitend gebruikt wordt voor deze doelen.

Scylla speelt sinds 2012 in een geheel nieuwe, professionele en uitnodigende accommodatie aan de Voorschoterweg in Leiden, hetgeen de sponsors ook optimale exposure-mogelijkheden geeft.