Beide landelijke teams behalen doelstelling

‘Beide landelijke teams behalen doelstelling’ klinkt goed, maar voor Heren 1 ging het bijna met twee vingers in de neus en voor Heren 2 was het zwoegen en zweten. Desalniettemin: twee keer een goed resultaat.

Heren 1 is met 103 punten en een voorsprong van 35 (!) punten kampioen geworden in de tweede divisie. Hiermee is de doelstelling van het seizoen (promotie naar de eerste divisie) ruimschoots, met overmacht, gemakkelijk, [vul de superlatieven zelf maar in] bereikt. Ook de laatste wedstrijd verliep soepeltjes. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd Arnemuiden met 11-2 aan de kant gezet. Alleen de sterke Sören de Witte wist twee punten mee terug te nemen naar Zeeland. Hij wist Tali en Esmee te verslaan, maar moest Joey feliciteren.

Hiermee keert Heren 1 komend seizoen vol vertrouwen terug in de eerste divisie! Met dit sterke team hoopt het team ook in de eerste divisie in de bovenste regionen mee te kunnen doen.

Heren 2: minder soepel
Aan de andere kant verliep bij Heren 2 het seizoen allesbehalve soepel. Vele lange wedstrijden, zenuwslopende vijfsetters, blessures en ziektes zorgden voor een bijzonder seizoen. Dat het team veerkracht bezit, bleek in de laatste paar wedstrijden. Waar vorige week maar een krappe winst werd behaald tegen hekkensluiter Docos, waarbij echt alles tegenzat, bleef het team strijden voor elk punt.

Deze week waren Alex, Thomas én Bram niet beschikbaar vanwege blessures, ziekte en andere noodgevallen. Hierdoor was het aan Jacques, de ook niet fitte Ossie en invaller Marc om de laatste punten voor handhaving binnen te slepen tegen de nummer 1. Het team had drie punten nodig om te handhaven in de derde divisie. Het team had gelukkig één meevaller deze dag: de tegenstanders waren al lang en breed kampioen en kwamen met twee invallers, waarvan één uit een ander derdedivisieteam en één lagere speler.

Ossie wist heel knap de sterke Uri te verslaan en Marc slaagde erin de wedstrijd der invallers winnend af te sluiten. Met nog maar drie wedstrijden te gaan, moest Scylla nog ergens een punt vandaan halen. Gelukkig wisten Jacques en Ossie beiden nog een Amsterdamse invaller te verslaan, waardoor het verloren dubbel hen weinig dwars zal zitten.

Een 4-9 verliespartij zorgt toch voor handhaving. Het team zal er volgend seizoen op gebrand zijn om te laten zien waar ze toe in staat zijn als ze het hele seizoen op volle oorlogssterkte kunnen opereren.

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Beide landelijke teams behalen doelstelling"