Jeugdteams halverwege: hoe zijn de kaarten geschud?

Op zaterdag 14 oktober stond voor onze jeugdteams de vijfde ronde op het programma van de najaarscompetitie 2023 oftewel de laatste wedstrijd van de ‘’heenronde’’. Op enkele teams na die nog een wedstrijd in moeten halen, heeft iedereen inmiddels één keer tegen elke tegenstander gespeeld en kunnen we aardig inschatten hoe de kansen zijn voor onze jeugdteams.

We beginnen vandaag met onze kampioenskandidaat nummer één Scylla 6. Ik voorspelde vorige week een bijzonder lastige uitwedstrijd bij de (toenmalige) nummer twee Salamanders 4, maar niets bleek minder waar. Voor de vierde keer op rij won Scylla 6 met 9-1. Alleen Michele moest zijn eerste tegenstander feliciteren, maar al zijn overige wedstrijden won hij waaronder ook de dubbel met Thomas. Die bleef zelf dus ongeslagen, al had hij daarvoor één keer de maximale vijf games nodig. Daniël is tot dusver helemaal nog niet verslagen. Hij staat nog altijd op de perfecte score van 100%! Scylla 6 moet nog een wedstrijd inhalen tegen Combat 2. De ploeg uit Bleiswijk staat nu tweede in de vierde klasse C en lijkt de enige die nog roet in ‘’ons’’ kampioenseten kan gooien.

Trekken aan de staart
In de vierde klasse A trekt Scylla 7 nog steeds aan de staart van het klassement, maar de lijn naar boven is ingezet. Deze keer werd in Rotterdam met 7-3 verloren bij Twenty-one Up 2. Casper was afwezig omdat hij met de scouting zelf de juiste weg aan het zoeken was, maar zijn teamgenoten hadden die duidelijk al gevonden. De plek van Casper werd ingenomen door Noa uit Scylla (duo) 8 die een prachtig debuut maakte in de ‘’reguliere’’ competitie op een voor haar maar liefst vier klassen hoger niveau. Noa wist haar eerste wedstrijd zelfs te winnen! Het zal toch wel iets met de genen zijn … Haar laatste wedstrijd ging nipt in vijven verloren (11-8 in de slotgame). Mees verloor maar liefst drie keer in vier games waaronder de dubbel met Noa. Gelukkig werd Mees in zijn laatste wedstrijd wel beloond met zijn steeds betere spel. Die won hij overtuigend. Ekin heeft sinds vorige week ook de lekkere smaak van winnen mogen proeven en pakte zijn tweede zege van het seizoen.

Bloed, zweet en punten
Scylla 8 kunnen we overslaan, want hun wedstrijd is verzet naar 11 november. Door dus naar Scylla (duo) 9 bij de pupillen C. Lars en Tom gingen op bezoek bij Rijnsoever 10 en haalden daar de maximale vijf punten op. Dat kostte echter bloed, zweet en tranen. De Katwijkers knokten voor wat ze waard waren en zowel Lars als Tom moest één keer de maximale vijf games spelen. Ook concurrent Scyedam 6 won met 5-0 dus het blijft heel spannend in deze poule waarin Scylla en Scyedam samen bovenaan staan en nog twee keer tegen elkaar gaan spelen in november (waarvan één inhaalwedstrijd). De ploeg uit Schiedam lijkt licht favoriet vanwege hun hogere rating, maar wie weet …?

Trein dendert doorrr
De trein van combinatieteam Rijnsoever-Scylla in landelijk A dendert ook lekker door. Faya, Bjorn en Imre hadden een druk weekend. Op zaterdag kwam hekkensluiter Trias 1 op bezoek in Katwijk (een maximale 10-0 zege) en op zondag werd in het Limburgse Tegelen de wedstrijd van 28 oktober alvast vooruit gespeeld bij TTC/Quick ’72 1 (2-8 overwinning). Alleen Faya moest daar twee tegenstanders feliciteren. Bjorn en Imre bleven het hele weekend dus ongeslagen. Door de 18 punten in 2 dagen staat Rijnsoever-Scylla inmiddels een straatlengte voor, maar dat is natuurlijk wel een vertekend beeld omdat ons KatLeidse team een wedstrijd meer heeft gespeeld dan de concurrentie. Een plek bij de bovenste twee lijkt echter vrijwel zeker.

Verlies van de staartploeg

Niet de staart uit het verslag.

Scylla 1 moest in landelijk B even pas op de plaats maken. Het verloor thuis met 3-7 van staartploeg Amsterdam ’78 1 waardoor beide teams met elkaar van plaats wisselden. Hoewel de Amsterdamse zege echt wel verdiend was, had 4-6 de verhoudingen beter weergegeven. Vooral het verlies in de dubbel was heel zuur. Elsa en Ilse (van Marwijk) kregen zelfs nog een matchpoint, maar verloren uiteindelijk de vijfde game met 11-13. Ilse wist in het enkelspel wel 2 van haar 3 partijen te winnen, al was de eerste heel close en slecht voor het hart van moeder Arina (12-10 in de vijfde na een partij van 40 minuten). Wessel sloeg het derde punt binnen. Elsa was niet alleen in de dubbel wat ongelukkig deze zaterdag. Haar tweede enkelpartij ging bv. met 17-19, 11-8, 9-11 en 9-11 verloren. Oftewel: dat had net zo goed andersom kunnen zijn. De hoogste gamescore deze dag was echter voor Wessel. Hij verloor zijn allerlaatste game van de dag met 18-20.

Finn in fine form
Scylla 2 deed in de hoofdklasse prima zaken. Door de 4-6 overwinning in Alphen bij directe concurrent ATTC 1 staat Scylla halverwege de competitie op de tweede plek met maar twee punten achterstand op Vriendenschaar 1. Finn was de absolute ‘’man of the match’’ door al zijn partijen te winnen waaronder ook de dubbel samen met Amy. Hadden we vorige week al een knap staaltje matchpoints wegwerken, Finn deed daar nog een schepje bovenop. In zijn tweede enkelspel tegen de sterkste Alphenaar Jeremy de Groot stond Finn met 2-1 achter in games en met 10-6 in de vierde game. Die wist hij toch nog met 11-13 te winnen waarna hij natuurlijk barstensvol vertrouwen de slotgame in ging: 6-11 winst en een heerlijk bonuspunt! Amy en Lisa pakten allebei één individuele zege, maar hadden allebei toch wel het gevoel dat er zelfs nog iets meer had ingezeten. Het kan in de razend spannende hoofdklasse nog steeds alle kanten op met vier ploegen die binnen vier punten van elkaar staan.

Op stoom in de eerste klasse
Scylla 3 lijkt in de eerste klasse B steeds beter op stoom te komen, maar heeft de pech dat koploper Salamanders 1 maar blijft winnen en dus vooralsnog geen steken laat vallen. Door de mooie 3-7 zege bij Scyedam 2 staat Scylla 3 op de gedeeld derde plek. De tweede plaats lonkt, maar zoals gezegd lijkt de koppositie nog een brug te ver. In Schiedam nam Mathijs zijn team bij de hand met drie individuele zeges (één daarvan in vijven). De dubbel met Yannick ging helaas verloren. Yannick zelf pakte wel twee overwinningen in het enkelspel. Vooral de tweede daarvan was zeer zwaar bevochten en op karakter. Na een 2-1 achterstand en een peptalk van Mathijs won Yannick alsnog in vijven. Sander ten slotte speelde geen game teveel. Hij won (2) en verloor (1) steeds in drieën.

Rolling Stones-grapje
Scylla 4 krabbelde in de eerste klasse A weer op na de zeldzame nederlaag van vorige week. In Katwijk werd Rijnsoever 4 nipt met 4-6 verslagen. Ivar was net als vorige week de grote uitblinker. Hij won al zijn enkelspelen, al was de laatste daarvan met minimaal verschil (10-12 in de vijfde). Het dubbelspel wist Ivar samen met Usin ook te winnen. Usin zelf pakte deze keer individueel helaas geen punten. Dat deed Jagger gelukkig wel en hoe! Hij won zowel zijn eerste als laatste wedstrijd in vijven (met respectievelijk 8-11 en 10-12 in de slotgame). Dat leverde vast en zeker een hoop ‘’satisfaction’’ op. Scylla 4 staat nu tweede met 6 punten achterstand op VVV 1.

Literair grapje

Kon vast niet pingpongen, maar wel schrijven. (Foto: Rob Bogaerts.)

Last but not least Scylla 5. In Oegstgeest werd Pecos 1 met 3-7 geklopt en hierdoor is Scylla 5 niet alleen nog altijd ongeslagen maar ook de trotse koploper in de tweede klasse A. Omdat Alexandria ’66 4 met liefst 10-0 won, is de voorsprong op de Rotterdammers echter slechts 1 puntje. Net als grote broer Finn was ook Sam de onbetwiste ‘’man of the match’’. Een heerlijk weekend dus voor de familie Borst. Sam won al zijn enkelspelen overtuigend in drie games, maar de dubbel met Leon werd wel pas na de maximale vijf games in Leids voordeel beslist. Leon zelf verloor dit seizoen voor het eerst een enkelspel, maar liet zich daardoor gelukkig niet uit het veld c.q. van de tafel slaan. De overige twee partijen werden namelijk wel weer gewonnen. Ook Chengxi voegde individueel weer 1 punt toe dus Scylla 5 keerde met 7 punten Terug uit Oegstgeest.

Hans van Marwijk
(ook te boeken voor feesten en partijen)

 

 

No Replies to "Jeugdteams halverwege: hoe zijn de kaarten geschud?"