Hoge ogen in vierde jeugdronde

Op zaterdag 7 oktober stond voor onze jeugdteams alweer de vierde ronde op het programma van de najaarscompetitie 2023. We zijn bijna halverwege en inmiddels is wel duidelijk dat diverse teams volop kans maken op een hoge notering in de eindstand en zelfs op een kampioenschap.

We beginnen deze keer met Scylla 5. Koploper United TOGB 1 kwam op bezoek in Leiden en het beloofde dus een zware middag te worden voor onze jongens. Niets bleek minder waar. Leon (3), Sam (2) en Chengxi (2) waren in topvorm en leken totaal geen vrees te hebben voor hun tegenstanders. Omdat Leon en Sam ook overtuigend de dubbel wonnen, stond er uiteindelijk maar liefst een 8-2 overwinning op het bord waardoor Scylla 5 nu zelf bovenaan staat.

Spinmill weggespind

Niet de spin uit het verslag.

Scylla 6 is helemaal niet te stuiten. Voor de derde keer op rij werd er met 9-1 gewonnen, ditmaal op bezoek bij Spinmill 1. Alleen Michele moest één keer zijn directe tegenstander feliciteren na een nipte nederlaag (13-11 in de vijfde). Daniël en Thomas bleven allebei ongeslagen. Aanstaande zaterdag gaat Scylla 6 op bezoek bij nummer twee Salamanders 4. Dat zal ongetwijfeld een stuk spannender worden en een echte testcase voor onze huidige lijstaanvoerder.

Knokken voor ieder punt
Waar Scylla 5 en 6 strijden om de titel, daar knokt Scylla 7 wekelijks voor ieder punt om de onderste plaats te kunnen verlaten. Dat lukte deze keer helaas ook niet. Bij DHC werd het 9-1 voor de Delftse ploeg, maar ook nu was de uitslag weer zeer geflatteerd. Om te beginnen konden alleen Casper en Ekin spelen waardoor er al 3 punten verloren gingen. Daarnaast verloren zowel Casper als Ekin één wedstrijd met 12-10 in de vijfde game. Hoogtepunt van de dag was het ene punt voor Scylla: Ekin won in zijn debuutseizoen zijn eerste wedstrijd! De moeder van Casper was niet in Delft, maar blonk uit bij Scylla achter de bar.

Toppers: Scylla 8 en 9
De duoteams Scylla 8 en 9 lijken net als Scylla 5 en 6 ook op weg naar een hoge eindklassering. Scylla 8 won met de maximale cijfers op bezoek bij Taverzo 6. Janoah en Marleen verloren zelfs geen enkele game dus we kunnen hier niet spreken van een gestolen overwinning. Ook Scylla 8 staat hierdoor bovenaan. De belangrijkste concurrent lijkt Gorkum 3.
Scylla 9 had op bezoek bij stadgenoot DOCOS 2 iets meer moeite. Tom verloor de openingspartij met 3-1, maar daarna waren Lars en Tom heer en meester. Alle overige wedstrijden werden gewonnen en dus ook de dubbel samen. Scylla 9 staat samen met Scyedam 6 bovenaan terwijl beide teams nog een wedstrijd tegoed hebben. De beide onderlinge duels (op 11 en 18 november) zullen waarschijnlijk de beslissing gaan brengen in deze poule.

Halve overwinning in Hoogland
Na drie overwinningen op rij moest ons combinatieteam Rijnsoever-Scylla in landelijk A deze keer genoegen nemen met een 5-5 gelijkspel op bezoek bij Hoogland. Imre won twee enkelpartijen en verloor de derde in vijven. Bjorn deed precies hetzelfde, al was zijn nederlaag wel heel zuur (14-12 in de slotgame van de allerlaatste wedstrijd). Jitte wist individueel deze keer helaas geen punten te pakken, maar samen met broer Bjorn pakte Duo De Klerk wel de dubbel. Rijnsoever-Scylla gaat nog steeds aan de leiding, met drie punten voorsprong op Hilversum 1.

Nipt verlies in landelijk B
In landelijk B lijkt Scylla 1 geen rol van betekenis te kunnen gaan spelen als het gaat om het kampioenschap. Hilversum 2 staat inmiddels al 10 punten voor op Scylla, al is dat in deze fase nog geen onoverbrugbaar verschil. Op bezoek bij TTVN Nieuwegein verloren onze talentvolle meiden (Wessel speelde niet) met 6-4. Ilse van Marwijk pakte 2 punten waarbij vooral de zege op de dit seizoen (tot zaterdag) nog ongeslagen David Pronk indruk maakte. Elsa en Ilse de Regt wonnen allebei één keer. Ze verloren echter ook allebei één keer in vijven. Oftewel: de krachtsverschillen waren wederom zeer klein.

Hekkensluiter werkt tegen
Scylla 2 kreeg thuis hekkensluiter Dordrecht op visite. Dat leek een mooie kans om aan kop van de hoofdklasse te komen, maar onze meiden (Finn speelde niet) mochten uiteindelijk de handen dicht knijpen met een 5-5 gelijkspel. Met daarbij de kanttekening dat de Dordtenaren voor het eerst dit seizoen in hun sterkste opstelling aan de tafel verschenen. Desondanks wisten Lisa en Noor toch knap allebei twee enkelpartijen te winnen. Het vijfde punt van Amy kwam tot stand na een prachtige comeback. 0-5 achter (time-out) en later 8-10 (twee matchpoints tegen en later nog een derde), maar toch nog de slotgame winnen met 14-12. De smile was de rest van de dag niet meer van Amy’s gezicht te krijgen. Het is ontzettend spannend in de hoofdklasse waarin maar liefst vier teams binnen twee punten van elkaar staan en het kan dus nog alle kanten op.

Mooie teamprestatie Scylla 3
‘’Wat Amy kan, kunnen wij ook’’ moeten Ché en Mathijs op de tafel ernaast gedacht hebben. In de kraker van Scylla 3 thuis tegen koploper Rijnsoever 3 leek de dubbel op een deceptie uit te lopen: 0-2 achter in games en 6-10 achter in de derde game. De vier matchpoints werden echter allemaal weggewerkt en ook de volgende twee punten waren voor Scylla (12-10). Dit gaf natuurlijk een enorme boost waarna Ché en Mathijs met twee keer 11-8 de dubbel toch nog wisten binnen te slepen. Hulde! Mede hierdoor was de uitslag uiteindelijk 5-5. Een mooie teamprestatie tegen de sterke Katwijkse ploeg. Mathijs was de grote uitblinker door naast de miraculeuze dubbel ook al zijn enkelspelen te winnen. Sander zorgde voor het vijfde punt en verloor één keer in vijven. Scylla 3 staat momenteel keurig in de middenmoot.

Zeldzame nederlaag Scylla 4
We sluiten af met Scylla 4. Die moesten op bezoek bij ATTC 2 een zeldzame 6-4 nederlaag incasseren. Als excuus kon wel worden aangevoerd dat Camiel deze keer niet mee deed. Gelukkig was Ivar wel van de partij want hij wist in Alphen al zijn sterke tegenstanders te verslaan. Individueel dan in ieder geval, want de dubbel met Jagger ging helaas verloren. Usin bracht het vierde punt binnen. Het is voor Scylla 4 na een paar promoties op rij even wennen want onze jongens zijn nu terug te vinden op de derde plaats, maar ook in deze klasse zijn vrijwel alle teams enorm aan elkaar gewaagd dus alles is nog mogelijk.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Hoge ogen in vierde jeugdronde"