Unieke doorbraken in de regionale competitie

Na (ruim) de helft van de wedstrijden gespeeld te hebben, wordt langzaam duidelijk waar de regionale teams staan in hun poules. En nog duidelijker wordt dat afgelopen week een week van de unieke doorbraken was.

Nieuwe aanwinst Alex.

Hoofdklassehelden
Scylla 1, het enige reguliere team en dus bestaande uit bikkels die drie wedstrijden op een dag spelen, houdt voorlopig zich prima staande in de hoofdklasse, mede dankzij de kersverse aanwinst Alex. Er is geen enkele kans op degradatie, maar ook niet op promotie, met een ijzersterk team dat de eerste plek bezet.

DUOlisten
Scylla 1, maar dan van de DUO’s, draait mee in de top van de eerste klasse. Alles hangt ervan af hoe vaak Lars meespeelt, die een maatje te groot voor iedereen is en her en der verdwaasde, lamgeslagen tegenstanders in zijn kielzog achterlaat.

Kampioenskandidaat
Scylla 2 is niet
onverdienstelijk bezig en staat op de eerste plek in de tweede klasse, mede dankzij de schier onverslaanbare Mircea – maar natuurlijk bijgestaan door Ed en Wim. De verschillen zijn echter zeer klein: de nummers 1 t/m 4 zijn allemaal nog potentiële kampioenen.

Nette middenmoter met hulp
Scylla 3 is een nette middenmoter in de vierde klasse, waarbij gezegd moet worden dan Jasper en Bin veelvuldig hulp hebben gekregen van de zeer productieve invallers Luuk en Sander. We zijn op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar. : )

Alles heeft een ritme
Scylla 4 staat iets dichter bij de gevarenzone, ondanks de goede vorm waarin Ties en toch ook Luuk – de laatste normaliter uitkomend in de vijfde klasse – verkeren. Tze moet nog even zijn ritme vinden, en daarna sal alles reg kom.

Veelzeggend
Scylla 5 dan staat op een nette derde plek in de vijfde klasse, aan de hand genomen door kopman Moré en braaf gevolgd door Jeroen. Opvallend is dat Sander het beter doet als invaller in de vierde klasse dan in zijn eigen vijfde-klassepoule. Dat is veelzeggend, maar ik weet niet wat het precies zegt, behalve dan veel.

Unieke doorbraak #1
Scylla 6 in de vijfde klasse moet een beetje uitkijken, maar staat nog boven de gevarenzone. Eline en Sabine rijmen niet alleen met elkaar, maar staan ook allebei op 50%. En, dames en heren, lieve kijkbuiskindertjes, op 13 oktober 2023, iets na half negen in een gymzaal in Alphen aan de Rijn, heeft Chow zijn allereerste competitiewedstrijd gewonnen. Joy! De ban is gebroken!

Aan kop in broedermoordpoule
Dan de zesdeklassers. Scylla 7, bestaande uit het dynamische duo Wim en Erik, zit weer eens in een broedermoordpoule en bezet mede dankzij een 4-1 overwinning op Scylla 10 de eerste plek. Het moet gezegd worden dat zowel Erik als Wim tot nu toe een erg goed seizoen draaien.

Good old
Good old (mag ik dat zeggen?) Milou en Dorine spelen met veel plezier en zijn als Scylla 8 dan ook ouderwets lekker bezig in de zesde klasse. Na zes ronden bezetten ze een veilige derde plek.

Kans op kampioenschap
Gwendal, Pedro en Pieter (Scylla 9) gooien hoge ogen dit seizoen en staan op een tweede plaats. Als ze de returnwedstrijd van koploper Docos winnen – de uitwedstrijd ging met 3-2 verloren – is er kans op een kampioenschap. Zeg maar dat ik het gezegd heb!

Degradatiespook
Scylla 10 dan. Charles, Olke en Manon zitten in de zware poule met Scylla 7 en voelen vanaf de vijfde positie hoe de hete adem van het degradatiespook de nekharen schroeit. Misschien dat Scylla 7 ze in de returnwedstrijd wat puntjes cadeau wil doen. [Haha, nee – Wim.]

Stephen & friends
Scylla 11 (hoe lang gaat dit nog door?) bestaat uit Stephen en twee door hem gerecruiteerde vrienden, Oskar en Frank, die vrij sterk uit de startblokken zijn gekomen. Het resultaat is een vierde plaats na vier wedstrijden, met dus nog twee inhaalwedstrijden tegoed. Netjes.

Willem (rechts) tijdens zijn training.

Unieke doorbraak #2
Scylla 12 vinden we in de zevende klasse, waar de Theo nog altijd de onverslaanbare is, Ellen de middenmoter en Willem de montere ridder zonder vrees op blaam op een heilige queeste naar een winstpartij. Edoch, lieve schermleeskindertjes, Willem heeft ingevallen bij Scylla 13. En op 19 oktober 2023 iets na half negen, in Leidschendam, won hij zijn allereerste wedstrijd in het professionele tafeltennis. Met 3-0! Hulde!

Unieke doorbraak #3
Scylla 13 (het laatste team!) is nieuw dit seizoen en bestaat uit Corri en Lian. Momenteel bezetten ze een goede vierde plaats. En, meisjes en jongens, op 20 oktober 2023, rond 21.00 uur, in een sportzaal in Bleiswijk, speelde Lian een dijk van een wedstrijd. Die ze met 11-9 in de vijfde verloor.

De volgende wedstrijd won ze echter met 3-0! Ook hier een doorbraak en de allereerste winstpartij ever!

PS Er is een petitie uitgegaan naar het bestuur om een huldiging te houden voor Chow, Willem en Lian. De bestuursleden hullen zich vooralsnog in stilzwijgen, maar misschien kunnen persoonlijke oproepen de koude, zakelijke bestuursharten nog doen smelten.

No Replies to "Unieke doorbraken in de regionale competitie"