Nipte overwinningen voor de landelijke heren

De voorlaatste landelijke speelronde was er eentje van handicaps. Heren 1 moest met een zeer sympathieke maar wat minder sterke invaller spelen, en Heren 2 had werkelijk bijna alles tegen zitten.

Heren 1 kon helaas niet aantreden met de volle bezetting afgelopen weekend tegen Taverbo. Aangezien het kampioenschap vorige week al veilig was gesteld, kon het niet meer tot problemen leiden. Joey wist het team weer bij de hand te nemen door in het Brabantse Boxtel al zijn wedstrijden te winnen. Tali moest oud-Scyllaan Marlotte Staps feliciteren, maar won haar andere twee wedstrijden. Ook Eric haalde twee punten. Het hadden er drie kunnen zijn maar Eric moest na vijf bloedstollend spannende games Teun Vlaminckx feliciteren. Wim de Leeuw wist als invaller één game 9 punten te pakken, maar moest volgens verwachting constateren dat het verschil tussen tweede klasse en tweede divisie toch wel erg groot is. Na een verloren dubbel stond er uiteindelijk een nipte 6-7 overwinning op het scorebord.

Het was zo’n dag…
Diezelfde uitslag behaalde Heren 2 in hun uitwedstrijd bij Docos. Op een dag waar alles tegen leek te zitten, wist het team toch zeven punten mee te nemen naar de andere kant van Leiden. Fang won nipt haar eerste wedstrijd, ruim haar tweede wedstrijd en was daarna door een blessure bij de tegenstanders klaar. Bram verloor zijn eerste twee wedstrijden met het minimale verschil in de vijfde set. Hoewel je nooit een hele wedstrijd kan verliezen op sorry-ballen, was met name de hoeveelheid in vijfde game van de tweede wedstrijd teveel om tegenop te boksen. De derde wedstrijd kwam Bram sterk terug en won hij overtuigend.

Minimale verschillen
Ook Alex kon niet opboksen tegen het thuisvoordeel van de Docosspelers. In een scheve zaal waar je om en om bergop en bergaf speelt en het geluk voor de thuisploeg was, verloor ook Alex twee wedstrijden met het minimale verschil in de vijfde game. Zijn derde wedstrijd won hij eenvoudig in drie sets. Jacques’ dag verliep ongeveer hetzelfde als die van zijn teamgenoten. Eén overtuigende overwinning, een verliespartij met 11-9 in de vijfde set en één walk-over. Het afsluitende dubbel werd, u raadt het misschien al, met het minimale verschil in de vijfde set verloren door Bram en Jacques.

Zes partijen verloren met twee punten verschil in de vijfde set zorgt voor een 6-7 winst. Hoewel meer punten verdiend waren geweest, had het ook slechter uit kunnen pakken wanneer de vierde tegenstandster niet geblesseerd was geraakt na haar eerste partij. In de laatste wedstrijd volgende week, moet Scylla 2 drie punten pakken om handhaving veilig te stellen – en dat is nog geen sinecure tegen de nummer 1.