Tali verovert twee NK-dubbeltitels in Scylla-shirt

Op de Nederlandse kampioenschappen in Zwolle van 23 en 24 maart deden dit jaar vijf Scylla-spelers mee. Het leverde twee dubbeltitels op en vele mooie wedstrijden.

Mads Oomen en Gerard Bakker jr. waren actief in het enkelspel voor de heren. Bakker wist in de eerste ronde de strijd der 50-plussers te winnen van Jonah Kahn. De als laatste geplaatste Bakker liet zien dat hij nooit af te schrijven valt. Want ook tegen de volgende Kahn speelde hij een uitstekende wedstrijd. Ivan Kahn (zoon van de eerder genoemde Jonah Kahn) was een outsider voor de Nederlandse titel dit jaar maar moest alles geven om de geroutineerde Scyllaan aan de kant te zetten. In de beslissende zevende game van de ‘best of seven’, wist Kahn jr. Bakker jr. dan toch te verslaan. Na een wedstrijd van hoogstaand niveau, bleek de tweede ronde toch het eindstation voor Bakker jr.

De eerste van Mads
Tegenover de talloze NK’s van Bakker, stond het eerste NK van Mads Oomen. In het enkeltoernooi wist hij zijn tegenstander goed partij te bieden, maar uiteindelijk leverde dit niet meer dan één gamewinst op. Oomen deed echter ook mee aan het herendubbel mee met leeftijdgenoot Djen Bakx. Hier wisten ze in de eerste ronde knap te winnen van een hoger geplaatst koppel. In de tweede ronde kwamen ze echter meteen titelverdedigers Barry Berben en Kas van Oost tegen. Dit geroutineerde dubbel bleek in drie games te sterk (in het dubbel speelt men een ‘best of five’).

Drie Scylla-dames
Bij de dames had Scylla Evelien Hengstman, Esmee van Marwijk en Tali Cohen in het toernooi. Waar het dubbelen voor verdedigster Hengstman een lastige opgave bleek, begon ze het enkeltoernooi in de eerste ronde met een duidelijke overwinning. In de tweede ronde trof ze echter drievoudig Nederlands kampioene Shuohan Men, die de verdedigster vakkundig en geduldig weg wist te blazen.

Sterk optreden Esmee
Van Marwijk was actief in het gemengd dubbel, damesdubbel en het enkeltoernooi. In alle toernooien wist ze de kwartfinale te bereiken en in het gemengd dubbeltoernooi wist ze ook de kwartfinale zelf te winnen. Samen met Arjan Huiden verloor ze de halve finale van de latere winnaars. In het enkeltoernooi wist Van Marwijk in de achtste finales nog bijzonder knap te winnen na een 2-0 achterstand tegen de hoger geplaatste Angelique Gertenbach. In de kwartfinale was Dobrila Jorguseska in vier games te sterk.

Nog sterker optreden Tali
Tali Cohen was samen met Barry Berben verantwoordelijk voor de uitschakeling van Van Marwijk en Huiden in het gemengd dubbel. Sterker nog: deze twee wonnen zelfs de Nederlandse titel in het gemengd dubbel. Dat was op zaterdag. Op zondag zette Tali de lijn voort door samen met Sanne de Hoop ook het damesdubbeltoernooi te winnen. In vijf spannende games waren ze te sterk voor Melanie Bierdrager en Brenda Vonk-Huntelerslag.
In het enkeltoernooi wist Tali Cohen, net als Esmee van Marwijk, de kwartfinales te bereiken. Het was de latere winnares, Tanja Helle, die Tali hier de eerste en enige nederlaag van het weekend toebracht. Met twee titels zal het eerste NK in het shirt van Scylla voor Tali er echter eentje zijn om niet snel te vergeten.

 

Bram van Kuijck

Foto’s: NTTB

No Replies to "Tali verovert twee NK-dubbeltitels in Scylla-shirt"