Zeven jeugdspelers op A-ranglijsttoernooi Den Haag

Afgelopen weekend is ook het jeugdranglijsttoernooi voor A-licenties gespeeld in Den Haag. Scylla had maar liefst zeven spelers die mee mochten doen op het allerhoogste niveau van Nederland in hun leeftijdsklasse.

Voor Daniël en Mathijs was het hun eerste toernooi op dit niveau. Voor Mathijs werd het een enorm leerzame dag waarin de spelers in de poulefase een maatje te groot waren, maar die aan het einde van de dag wel nog een knappe tiende plaats opleverde. Daniël mocht niet alleen tegen zijn eigen leeftijdsgenoten spelen maar ook tegen kinderen in de hogere ‘onder-13’-categorie omdat deze categorieën samen werden gevoegd. In deze categorie wist Daniël drie mooie overwinning te behalen. Ook tegen een aantal andere spelers wist hij goed mee te komen. De prijzen werden alleen verdeeld in de eigen leeftijdscategorie. En van de jongens onder-11 is Daniël uiteindelijk knap derde geworden!

De ervaren rotten
Dan de jongens die al meerdere A-toernooien gespeeld hebben. Camiel deed ook mee in de combinatieklasse jongens onder-11/jongens onder-13. Hij wist als ‘ouderejaars’ zonder al te veel moeite het hoofdtoernooi te bereiken. Hier moest hij echter in de kwartfinale zijn tegenstander feliciteren. Omdat A-toernooien altijd helemaal uitgespeeld worden, wist hij hierna nog beslag te leggen op de zesde plek.

Imre heeft een sterk toernooi gedraaid bij de jongens onder-19. Tegen de plaatsing in wist hij als groepswinnaar door te stromen naar het hoofdtoernooi. Hier wist hij het te schoppen tot de kwartfinale, om die helaas 11-9 in de vijfde game te verliezen. Hierna won hij al zijn wedstrijd, zodat hij alsnog vijfde werd op dit sterk bezette toernooi.

De ervaren meidenrotten
Scylla heeft naast de jongens ook nog een aantal meiden die inmiddels al ervaren zijn op het hoogste niveau bij de jeugd. Elsa wist bij de meisjes onder-19 in een sterk deelnemersveld helaas geen wedstrijd te winnen, hoewel ze er regelmatig dichtbij kwam. Dan het toernooi van Ilse de Regt en Ilse van Marwijk. De beide Ilses hadden zeer verschillende dagen. Ilse de Regt wist de hele dag helaas niet tot een winstpartij te komen. Ilse van Marwijk speelde bij de meisjes onder-17 daarentegen een enorm sterk toernooi. Tot de finale had ze nog maar één game verloren. In de finale was Tara Iravani echter te sterk, waardoor ze uiteindelijk genoegen moest nemen met de zilveren plak. Een knappe prestatie!

 

Bram van Kuijck

 

No Replies to "Zeven jeugdspelers op A-ranglijsttoernooi Den Haag"