Heren 1 volgt PSV, Heren 2 volgt FC Twente

In de landelijke herencompetitie zijn de parallellen met het eredivisie mannenvoetbal makkelijk te trekken. Heren 1 volgt hierbij het voorbeeld van PSV. Hoewel het voor beide ploegen nog niet officieel is, kan het kampioenschap ze niet meer ontlopen. Zeker nadat de ploegen afgelopen een naaste concurrent aan de kant wisten te zetten.

Terwijl het voor PSV op het nippertje was, was het voor Heren 1 een ruime overwinning tegen Tempo-Team. De nummer twee werd met 4-9 in Amsterdam aan de kant gezet. Hierbij was Tali de woman of the match door al haar partijen te winnen. Joey moest zowaar een verliespartij incasseren, maar wist dit goed te maken door zijn overige partijen, waaronder het dubbel met Tali, met duidelijke cijfers te winnen. Eric en Esmee speelden beiden alleen maar enorm spannende wedstrijden. Eric sleept twee wedstrijden uit het vuur, Esmee één. Al met al een terechte uitslag (net zoals de terechte overwinning van PSV uiteraard), die het team op een voorsprong zet van maar liefst 24 (!) punten.

Heren Twe(nt)e
Heren 2 lijkt in dat opzicht meer op FC Twente, hoewel het Scylla-team dit weekend wél wist te winnen. Beide ploegen hadden aan het begin van seizoen gehoopt om te stunten met een kampioenschap maar zullen hoogstwaarschijnlijk genoegen nemen met een derde plek. Heren 2 haalde in de strijd om tweede plek nog wel een belangrijke zege. Door de 6-7 overwinning van afgelopen weekend tegen Shot staat Heren 2 op één punt voorsprong van hetzelfde team. Heren 2 heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en kan bij een overwinning volgende week zelfs nog spelen voor de tweede plek.

Het team werd deze week weer bij de hand genomen door Alex, die al zijn enkelpartijen wist te winnen. Jacques was met het verkeerde been uit de werkweek gestapt en kwam dit keer niet verder dan één keer winst. Dit werd gecompenseerd door twee knappe overwinningen van Thomas en zelfs een mooie winstpartij van invaller Marc bij zijn debuut in de derde divisie!

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Heren 1 volgt PSV, Heren 2 volgt FC Twente"