Billenkoek voor veel jeugdteams in ronde zes

Op zaterdag 16 maart stond voor onze jeugdteams de zesde ronde van de voorjaarscompetitie 2024 op het programma, tevens de eerste wedstrijd van de ‘’terugronde’’. De uitslag van de dag was 6-4 waarvan liefst zes keer in het voordeel van de tegenstanders en helaas slechts één keer voor Scylla. Zelfs ons combinatieteam Rijnsoever-Scylla, tot zaterdag nog ongeslagen, moest een nederlaag met deze cijfers incasseren.

We beginnen deze keer met Scylla 8. Onze jongens kregen de nog ongeslagen koploper TOGB op bezoek, vochten als leeuwen en knokten voor ieder punt. Het werd een zinderende strijd van twee gelijkwaardige teams waarin TOGB net wat gelukkiger was. In de dubbel kregen Lucas en Tom in de beslissende vijfde game zelfs nog enkele matchpoints, maar TOGB trok met 14-16 aan het langste eind.

In de allerlaatste wedstrijd knokte Adam zich in de vijfde game heel knap terug van 3-9 naar 9-9. Het werd helaas toch nog 9-11, dankzij een zeer gelukkig randballetje als slotpunt. Oftewel: het had ook zo maar 6-4 voor Scylla kunnen worden. Lucas pakte 2 individuele punten, Adam en Tom ieder 1. In de kantine ontpopte Sophie, het 7-jarige zusje van Tom, zich tot een zeer welbespraakte en getalenteerde gastvrouw. In de bardienst daarvoor had Casper als super-assistent van zijn moeder ook al aangetoond dat er voldoende aanwas is voor de bardiensten de komende jaren.

Even slikken voor Rijnsoever-Scylla
Door naar de volgende 6-4 nederlaag. Die was voor Rijnsoever-Scylla op bezoek bij nummer twee Tempo-Team. Het was even wennen voor Faya, Bjorn en Imre om allemaal twee tegenstanders te moeten feliciteren. Twee Amsterdammers bleven in het enkelspel ongeslagen: Mike van der Hoek en Kenji van Enckevort. De laatste had zowel tegen Imre (13-11) als Bjorn (11-8) wel de maximale vijf games nodig. Gelukkig wisten Bjorn en Imre samen de dubbel met dezelfde cijfers wel te winnen (8-11 in de vijfde) van het sterke Amsterdamse koppel. De voorsprong op Tempo-Team is nog 6 punten, maar deze ‘’winstwaarschuwing’’ kwam voor ons KatLeidse team op een goed moment.

Scylla 1 zet de lijn voort
We schakelen door naar, u raadt het al, de volgende 4-6 nederlaag. Die was voor Scylla 1 en ook tegen een team uit de hoofdstad. Net als vorige week ontbraken Elsa (ziek) en Ilse de Regt (werk). Deze keer mocht Lisa als invalster (van Scylla 2) optreden in het team van haar grote kleine zus Ilse. Lisa speelde prima, trok zich op aan het twee klassen hogere niveau, pakte zelfs twee games maar het leverde helaas (nog) geen winstpartij op. De beide Van Marwijk-zussen maakten er in de dubbel samen een waar spektakel van. De eerste twee games werden vrij kansloos verloren. In game drie en vier waren de rollen omgedraaid. De slotgame leek weer ruim verloren te gaan, maar van 6-9 werd het opeens toch 10-9. Het ene matchpoint ging helaas toch verloren en met 10-12 werd het alsnog een hele zure nederlaag. Ilse en Finn wisten allebei wel twee enkelspelen te winnen. Finn verloor zijn eerste wedstrijd nog in vijven, maar zegevierde in zijn slotpartij gelukkig wel met dezelfde cijfers. En zo werd de ‘’steeds-de-vijfde-game-verliezen-vloek’’ mooi verbroken!

Hoofdklasse doet het anders
We verbreken nu even tijdelijk de 6-4-uitslagen want alleen onze Hoofdklasse-teams zetten andere uitslagen neer. Scylla 2 pakte een klinkende maximale 10-0 zege. Vooral Amy was daar erg mee in haar nopjes. Haar trotse papa kon zich in ieder geval haar laatste ‘’ongeslagen-dag’’ niet herinneren. En een pak slaag thuis al helemaal niet. In haar eerste wedstrijd sleepte Amy de zege binnen door in de beslissende vijfde game een 6-9 achterstand om te buigen tot een 11-9 overwinning. Verder had alleen Noor in haar laatste partij ook een vijfde game nodig. Yiming verloor tussendoor wel een paar games, maar kwam verder niet in de problemen.

Zware kluif in Zoetermeer
Scylla 3 had in Zoetermeer een zware kluif aan Taverzo 2. Het werd 5-5. Zoetermeerder Dusan Bardak was voor alle Scyllanen (nog) een maatje te groot en won al zijn enkelspelen. Ivar en Mathijs wisten nog wel een game van hem te winnen. In de dubbel waren ze hem samen gelukkig wel de baas. Camiel en Ivar verloor allebei in vijven van Mike de Vos. Een overwinning had er dus zeker in gezeten. Mathijs (2), Camiel (1) en Ivar (1) pakten de individuele punten. Scylla 2 en 3 wisselden weer van plek in de stand en staan in deze volgorde nu op plek 2 en 3, maar koploper Salamanders maakte geen fout (1-9 winst). De beide Scylla-teams zullen in de komende twee speelrondes allebei Salamanders moeten kloppen om nog kans te maken op het kampioenschap.

Scylla (6-)4
Scylla 4 had op bezoek bij staartploeg Avanti 2 de pech dat hun sterke kopman Martijn Hogenboom (in het verleden al steunpilaar in de Hoofdklasse) na maandenlange revalidatie zijn rentree maakte bij de Hazerswoudenaren. Hij sierde zijn eerste optreden van 2024 op met drie individuele zeges, al had hij daarvoor tegen Leon (11-7) en Sam (11-9) wel de maximale vijf games nodig. Goed dat je weer terug bent achter de tafel Martijn! We hopen natuurlijk dat je op 30 maart ook mee zal doen in jullie uitwedstrijd tegen Rijnsoever 3. De Katwijkse koploper liep namelijk weer twee punten uit op onze Scyllanen. Het verschil is nu 5 punten. Leon en Sam pakten allebei twee individuele punten plus samen ook de dubbel. Sander zorgde voor het zesde punt.

Terug naar 4-6
Er zit helaas niets anders op dan weer terug te keren naar de 6-4 nederlagen. Scylla 5 moest naar het puntje van Zuid-Holland en keerde huiswaarts met een nipte 6-4 nederlaag tegen één van de concurrenten Gorkum 2. Zowel Usin (enkel) als Chengxi en Jagger (samen in de dubbel) smaakten het ongenoegen om in vijven te verliezen. Oftewel: 6-4 had ook zo maar 4-6 kunnen zijn. Chengxi was namens Scylla de onbetwiste ‘’man of the match’’ door al zijn enkelspelen te winnen. Usin pakte het vierde punt. Jagger kwam deze keer helaas niet tot winst.

Licht is pet bij SETT
We sluiten af met Scylla 6 en 7 die allebei aantraden bij SETT in Den Haag. De uitslagen hoef ik niet meer te verklappen. De omstandigheden waren niet ideaal in onze Hofstad aan de Laan van Poot (het zou me niets verbazen als deze naam ooit aangepast moet worden…). De zon scheen en in de Haagse zaal blijkt het lastig te zijn om de zon dan buiten de deur (lees: zaal) te houden. Alle teams hadden daar natuurlijk evenveel last van dus dit gaan we niet als excuus aandragen. Mooi leermoment weer voor onze teams die natuurlijk verwend zijn met onze prachtige thuishal, maar ook om moeten kunnen gaan met het feit dat bij uitwedstrijden de omstandigheden overal anders zijn.

Uitblinker Daniël
Bij Scylla 6 was Daniël de absolute uitblinker. Hij won al zijn partijen waaronder ook de dubbel samen met Mees. De manier waarop Daniël zijn enkelspelen won, was indrukwekkend: allemaal 3-0 en in zijn ‘’minste’’ game kreeg hij acht punten tegen. De dubbel kostte zeker wel bloed, zweet maar geen tranen. Een 2-1 achterstand werd nog knap omgebogen. Mees en Thomas kwamen individueel helaas niet tot winst. Voor allebei had er zeker meer in gezeten. Zo verloor Mees zijn tweede partij met 11-13 en vervolgens drie keer 11-9. Thomas verloor zelfs twee keer in vijven waarvan de laatste met 13-11 in de slotgame. Balen!

O, o Scylla, klein verlies, achter de duinen
Bij Scylla 7 was Noa maar weer eens de ‘’grande dame’’. Ze won al haar enkelspelen. In haar slotpartij verloor ze wel de langste game van de dag met 18-16 en de dubbel samen met Marleen ging helaas ook naar SETT. Marleen wist zelf ook nog een enkelpartij te winnen (met een mooie 15-17 in de tweede game). Lars won helaas geen hele wedstrijd, maar wel een paar games. Ondanks de kleine nederlaag achter de duinen doet Scylla 7 het nog steeds boven verwachting in de vierde klasse.

Komend weekend speelt alleen Scylla 8 (thuis om 12 uur) een inhaalwedstrijd tegen ATTC 3, maar alle overige jeugdteams zijn vrij vanwege het NK tafeltennis in Zwolle.

 

Man van Harswijk

No Replies to "Billenkoek voor veel jeugdteams in ronde zes"