Veel spelbrekers in de jeugdpoules

Op zaterdag 9 maart stond voor onze jeugdteams de vijfde ronde van de voorjaarscompetitie 2024 op het programma, tevens de laatste wedstrijd van de ‘’heenronde’’. Halverwege de competitie kunnen we voorzichtig de conclusie trekken dat er in vrijwel iedere poule wel een ‘’dwarsligger’’ (lees: te sterke tegenstander) aanwezig is voor onze Scylla-teams. De enige uitzondering is ons combinatieteam Rijnsoever-Scylla dat op het allerhoogste jeugdniveau schier onaantastbaar lijkt.

We beginnen deze keer met de absolute kraker in de eerste klasse A. Scylla 4 en Rijnsoever 3 staan allebei al een straatlengte voor op de andere teams en gaan zeer waarschijnlijk samen uitmaken wie er kampioen wordt. De eerste klap werd zaterdag met 4-6 door de Katwijkers uitgedeeld waar Dilan van Duijn de niet te kloppen tegenstander bleek. Al kwam Ché nog heel dichtbij (8-11 in de vijfde). In zijn tweede partij werd Ché helaas ook al niet beloond voor zijn sterke spel (11-13 in de vijfde). Oftewel: de uitslag had ook zo maar andersom kunnen zijn. Sam zag zijn ongeslagen status verloren gaan tegen Dilan, maar won wel al zijn overige partijen waaronder de dubbel met Leon. Die wist zelf ook nog een enkelspel te winnen. De achterstand op Rijnsoever is nu 3 punten en deze strijd kan wel eens op de allerlaatste speeldag beslist worden.

Scylla 5 kan alle kanten op
Scylla 5 moest thuis tegen Alexandria ’66 3 genoegen nemen met een gelijkspel. Geen enkele speler bleef in deze wedstrijd ongeslagen. Voor Scylla pakten Chengxi (die op het laatste moment de zieke Usin verving) en Ties allebei 2 punten. Jagger zorgde voor het vijfde punt. Scylla 5 staat weliswaar tweede, maar Gorkum 2 en Scyedam 2 moeten nog wedstrijden inhalen en gaan dan waarschijnlijk allebei over Scylla heen. Daarnaast is ook de huidige koploper VVV 1 zeker titelkandidaat. Kortom: in deze zeer spannende poule kan het nog alle kanten op dus ook de Leidse.

Scylla 6 wint maar verliest de aansluiting
Scylla 6 won zelf weliswaar ruim met 7-3 van Rijnsoever 5, maar zag koploper ATTC 2 toch weer 2 punten uitlopen. Daniël won weer eens al zijn partijen. Michele deed dat ook in het enkelspel (wel twee keer in vijven), maar de dubbel met Thomas ging helaas verloren. Thomas pakte het zevende punt, maar baalde natuurlijk wel van zijn twee verloren enkelspelen die hij allebei in vijven verloor (7-11 respectievelijk 12-14 in de slotgame). De achterstand op ATTC is met 6 punten nog zeker niet onoverbrugbaar, maar lastig wordt het waarschijnlijk wel.

Nipt verlies en vierfriet
Bij Scylla 7 ontbrak kopvrouw Noa, maar Marleen nam de honneurs waar. Zij speelde gelijk drie wedstrijden achter elkaar omdat ze al om 12 uur weg moest en wist er toch mooi twee te winnen. Janoah en Lars pakten allebei één punt. Het was niet genoeg om te voorkomen dat Serve 71 de eerste overwinning van het seizoen kon pakken. Dat werd door de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht na afloop gevierd met een welverdiend patatje dat helaas niet werd gedeeld met uw verslaggever. Die heb ik toen ’s middags zelf maar besteld bij Arina, de meesterbakker van deze Super Youth Saturday. Scylla 7 doet met een knappe derde plek nog altijd prima mee, maar koploper Spinmill 1 heeft inmiddels al een voorsprong van 11 punten en zal moeilijk in te halen zijn.

Scylla 1 verslikt zich in Ede
Scylla 1 leek op papier een mooie kans te hebben om naar de tweede plaats op de ranglijst te klimmen, maar TTV Ede wenste niet mee te werken hieraan. Elsa en Ilse de Regt konden allebei niet spelen waardoor Daan na ruime tijd weer eens kon invallen bij zijn vroegere team. Hij knokte voor wat hij waard was en wist knap nog wel een paar games te pakken, maar een winstpartij zat er helaas nog niet in. Ilse van Marwijk (2) en Finn slaagden daarin gelukkig wel. Ze pakten ook samen het dubbelspel na een verbluffende comeback. In games 0-2 achter tegen het sterke damesduo Sabina en Sophie, een paar matchpoints overleven, dan toch die derde game met 15-13 pakken en vervolgens toch nog de wedstrijd binnen slepen. Ilse en Finn verloren allebei ook een keer in vijven dus een gelijkspel had zeker gekund in deze marathonpartij die in totaal vijf uur duurde.

Niet de mol uit het bericht. – red.

Omdat alle jeugdteams thuis speelden, begonnen team 1 en 2 pas om 15.00 uur waardoor we na een volle werkdag plus overuren precies op tijd thuis waren om te zien dat Anna de mol was. Ondanks de kleine nederlaag blijft Scylla derde en de achterstand met koploper SVO is nog steeds beperkt (vijf punten). Dat de krachtsverschillen in deze klasse ontzettend klein zijn, bewees TTV Ede maar weer. De Edenaren staan ondanks de zege nog wel laatste.

Klasse van de hoofdklassers
We sluiten deze keer af in de hoofdklasse. Zowel Scylla 2 (met 8-2) als Scylla 3 (met 9-1) won overtuigend, maar de ijzersterke koploper Salamanders deed hetzelfde (9-1) waardoor er in de stand niet veel gebeurde. Scylla 3 heeft vier punten achterstand, Scylla 2 zes punten. Het zal voor beide teams bijzonder lastig worden om de Wateringers te achterhalen, maar onmogelijk is het niet. Voor Scylla 2 waren Lisa en Yiming in topvorm. Zij wonnen al hun wedstrijden waaronder ook de dubbel samen. Amy was niet topfit, maar pakte desondanks toch nog het achtste punt en had in haar twee verliespartijen zeker kans op meer.

Bij Scylla 3 verloor alleen Yannick op schlemielige wijze de slotpartij (na een 2-0 voorsprong met 9-11 in de vijfde nadat game vier al met 10-12 verloren ging). Dat was natuurlijk wel zuur, maar zijn tweede partij wist hij wel in vijven te winnen. Ivar en Mathijs kwamen eigenlijk niet in de problemen en wisten al hun enkelspelen in drieën te winnen. Op 30 maart (Scylla 2) en 6 april (Scylla 3) zijn de ontmoetingen met Salamanders en dan zullen de beide Scylla-teams boven zichzelf uit moeten stijgen om nog kans te kunnen maken op de titel.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Veel spelbrekers in de jeugdpoules"