Heren 1 op straatlengte voorsprong, Heren 2 strijdt om de tweede plek

Heren 1 boekt wederom een ruime overwinning, waardoor het zich in de hoogste versnelling naar het kampioenschap begeeft in de tweede divisie. Heren 2 speelde een kraker van een wedstrijd tegen het eveneens Leidse Docos. Heren 2 liet hier punten liggen waardoor het kampioenschap uit zicht lijkt te raken.

Over de wedstrijd van Heren 1 kan bijna hetzelfde gezegd worden als vorige week: het team ontving een Brabantse club in eigen huis en wist de Brabanders binnen de kortste keren weer naar het zuiden des lands te sturen. Een paar wijzigingen ten opzichte van vorige week: de tegenstander was deze keer Taverbo en deze club wist één punt meer te pakken dan het Markiezaat vorige week. Joey en Martin maakte er weinig spannends van en wisten hun wedstrijden eenvoudig te winnen.

Spektakel
Eric en Tali maakten er wel een enorm spektakel van. Dit leverde voor Eric driemaal winst op. Tali was dit weekend minder gelukkig en moest twee keer een tegenstander feliciteren. Desalniettemin zorgt de 11-2 overwinning voor wéér een uitbreiding van de voorsprong. De nummer 2 staat nu 14 punten achter.

Leidse derby
Heren 2 speelde de Leidse derby dit weekend tegen Docos. De spanning was om te snijden. In het nieuwe systeem worden er iedere keer twee wedstrijden tegelijkertijd gespeeld en iedere keer ging er één wedstrijd naar Scylla en één naar Docos. De uitblinker van de dag was Alex. Hij wist al zijn wedstrijden weer te winnen. Bram begon moeizaam aan de wedstrijd maar behaalde uiteindelijk ook twee overwinningen. Ossie en Jacques hadden een zogenoemde ‘off-day’. Jacques wist er nog een belangrijke wedstrijd uit te slepen, iets wat Ossie dit weekend niet gegund was.

Doorslaggevend dubbel
Uiteindelijk moest het dubbel de doorslag geven. In wéér een spannende wedstrijd, lieten Bram en Jacques zien een van sterkste dubbels van de derde divisie te hebben. Na een tactische strijd wisten ze 14-12 in de vijfde set te winnen. Daarmee werd ook de winst in de Leidse derby veilig gesteld. De aansluiting met de nummer 1 lijkt hiermee echter wel verloren. Volgende week zal gewonnen moeten worden in de onderlinge confrontatie met het zeer sterke Amsterdam ‘78 om kans te blijven maken op het kampioenschap.

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Heren 1 op straatlengte voorsprong, Heren 2 strijdt om de tweede plek"