Heerlijke middag Scylla-dames met maximale zege op Hilversum

De Scylla-dames beleefden zaterdag 2 maart een heerlijke middag in de tafeltennis-eredivisie. In en tegen Hilversum werd een klinkende maximale 0-7 zege behaald.

De ploeg uit de mediastad maakt dit seizoen na jarenlange afwezigheid haar rentree in de eredivisie en heeft de plaats ingenomen van Disnierats uit Hoorn, dat de afgelopen paar seizoenen nauwelijks punten wist te pakken. Hilversum had in de eerste drie wedstrijden al aangetoond een verrijking te zijn door tegen de top drie zes punten bij elkaar te slaan. De dames van Scylla waren dus gewaarschuwd.

Maatje te groot
Na zeven vlotte wedstrijden die allemaal in 0-3 eindigden, was echter wel duidelijk dat de Leidse dames op dit moment nog een maatje te groot zijn. Het team uit Hilversum heeft zeker potentie om uit te kunnen groeien tot een stabiele eredivisie-ploeg, maar kwam simpelweg nog tekort om de Scylla- dames in problemen te kunnen brengen.

Fang Ning Chen Chen, Esmee van Marwijk en Evelien Hengstman waren namens Scylla in Hilversum heer en meester. Geen enkele game ging verloren en er kwam ook geen enkele game boven de 11 punten uit. Echt spannend werd het dus eigenlijk nooit. Al met al was het dus een mooie middag voor de Leidse ploeg.

Play-offs nog niet veiliggesteld
Ondanks de overtuigende overwinning is Scylla nog niet zeker van de play-offs. Aanstaande zondag 10 maart staat in Nieuwegein de uitwedstrijd tegen landskampioen VTV op het programma. Dat is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Daarna wordt de eredivisie in twee poules verdeeld. De nummers 1 t/m 3 spelen dan nog een keer tegen elkaar en deze drie teams zijn al verzekerd van een plek in de halve finale van de play-offs. De nummers 4 t/m 6 spelen ook nog een halve competitie waarvan alleen de winnaar zich nog plaatst voor de play-offs.

De hete adem van VTV
Op dit moment staat Scylla knap tweede en kan het dus zeker nog bij de eerste drie eindigen. Plek vier behoort echter ook nog tot de mogelijkheden. VTV staat nu nog vierde en heeft een 5-2 zege nodig om Scylla te passeren op de ranglijst. Drie punten op bezoek bij de landskampioen zou dus voldoende zijn, maar tegen een VTV in de sterkste opstelling is dat een enorme opgave – dat zou eigenlijk een stunt zijn.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Heerlijke middag Scylla-dames met maximale zege op Hilversum"