Jeugdteams weren zich kranig in ronde vier

Op zaterdag 2 maart stond voor onze jeugdteams de vierde ronde van de voorjaarscompetitie 2024 op het programma. De teams die uit speelden, reden met een lekker gevoel (lees: winst) terug naar Leiden. In onze eigen prachtige Scylla-hal waren weliswaar twee nederlagen te noteren, maar één daarvan was ingecalculeerd omdat twee Scylla-teams tegen elkaar speelden.

Laten we daarom vandaag beginnen met de clash in de Hoofdklasse tussen Scylla 2 en Scylla 3, vooraf ook de nummers 2 en 3 van de ranglijst met slechts één puntje verschil. Qua teamrating zitten beide teams eveneens heel dicht bij elkaar, dus het beloofde een spannende strijd te worden. Dat het uiteindelijk 6-4 voor Scylla 3 werd, duidt daar wel op – maar vrijwel alle partijen gingen in drie games. Alleen de wedstrijd tussen Noor en Yannick was nagelbijtend spannend. Yannick wist die heel nipt met 11-9 in de vijfde te winnen wat uiteindelijk aan het einde van de rit de beslissing bleek. Bij winst van Noor was het namelijk 5-5 geworden.

Als twee vechten om een been, gaan Salamanders ermee heen
Mathijs was namens Scylla 3 onbetwist de ‘’man of the match’’. Hij verloor geen enkele game en liet alle jongedames van Scylla 2 kansloos. Bij Scylla 2 was Amy bijzonder goed op dreef. Ze won twee enkelpartijen en ook overtuigend de dubbel met Yiming (die helaas niet fit genoeg was om ook in actie te komen in de enkelspelen). Het vierde punt van Scylla 3 kwam van de hand van Noor. Voor Lisa bleek spelen tegen je eigen clubgenoten een lastige horde. Het was eerlijk gezegd ook een vreemde ervaring om twee Scylla-teams ‘’voor het echie’’ tegen elkaar te zien spelen. Voor Scylla 3 kwamen de punten op naam van Mathijs (3), Yannick (2) en Camiel. Ivar speelde alleen de dubbel. Scylla 3 en Scylla 2 zijn nu van plaats gewisseld in de stand, maar Salamanders blijft favoriet voor de titel.

Vriendenschaar kaalgeschoren
Scylla 4 denderde op de tafel ernaast lekker door in de eerste klasse A. Deze keer moest Vriendenschaar 2 er met 9-1 aan geloven. Alleen Sander verloor heel nipt de allerlaatste partij (met 8-11 in de vijfde). Sam (alweer!) en Ché bleven ongeslagen. Alleen Sander had een vijfsetter dus op de ruime Scylla-zege viel weinig af te dingen. Ondanks de vierde zege op rij staat Scylla 4 nog niet aan kop. Ook Rijnsoever 3 won alle wedstrijden tot nog toe en net iets ruimer dan Scylla 4 (één puntje verschil). Aanstaande zaterdag is de absolute topper in deze klasse want dan komen de Katwijkers op bezoek in Leiden.

Bezoeker gaat ervandoor met punten
Scylla 5 moest even pas op de plaats maken in de eerste klasse B. Tegenstander Scyedam 2 ging er met een 3-7 overwinning vandoor. Het had echter ook zo maar 5-5 kunnen worden. Jagger verloor twee keer in vijven: de eerste samen met Ties in de dubbel en de tweede solo in de allerlaatste partij. Hij wist gelukkig ook nog wel een enkelspel te winnen. Dat lukte Ties deze keer helaas niet. Chengxi was namens Scylla 5 het beste op dreef met twee individuele zeges (waarvan één in vijven).

Nog een Vriendenschaar zonder haar
Scylla 6 zette thuis tegen Vriendenschaar 3 een heuse tienklapper op het bord. Daniël, Mees en Michele waren echt in topvorm. Slechts twee partijen gingen in vieren, de rest in drieën. Scylla 6 staat nu knap tweede in de derde klasse C. De achterstand op koploper ATTC is door de 10-0 zege teruggebracht tot vier punten. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen in de vierde klasse lijkt er nu echt wel weer kans op een tweede achtereenvolgende titel.

Scylla 7 houdt zich knap staande
Scylla 7 is na het overslaan van vier klassen al heel blij met de huidige derde plek in de vierde klasse A. Thuis tegen nummer twee Scyedam 4 werd toch weer een prima 5-5 genoteerd. Noa moest voor het eerst een tegenstander feliciteren. Schiedammer Farouq el Assati bleek voor alle Scyllanen nog een maatje te groot. Lars en Noa wisten hem (en zijn maat) wel in de dubbel te kloppen (met 11-9 in de vijfde). Noa won wel haar beide andere enkelpartijen (één in vijven). Janoah pakte net als Lars één individuele zege.

Dubbelklapper voor Scylla 8
Door met de uitwedstrijden. Scylla 8 speelde er maar liefst 2 in 3 dagen. Vorige week zaterdag moesten we helaas op het laatste moment afzeggen, maar tegenstander Rijnsoever 7 was zo vriendelijk om die wedstrijd naar donderdag 29 februari 18.30 uur te verplaatsen. Als dank haalde Scylla 8 daar afgelopen donderdag een fraaie 2-8 overwinning op. Maar liefst vier partijen werden in vieren gewonnen, allemaal met 7-11 in de vijfde. Ekin was daar drie keer bij betrokken waarvan één in de dubbel met Tom die zelf ook één enkel in vijven won (en één in drieën). Adam deed voor het eerst dit kalenderjaar mee en won gelijk al zijn partijen overtuigend.

Twee dagen later uit bij de Treffers 2 werd het zelfs 1-9 voor Scylla 8. Lucas speelde in plaats van Adam en herhaalde diens prestatie. Ook Lucas won dus al zijn wedstrijden waaronder de dubbel met Ekin. Die komt ook steeds beter in zijn spel getuige weer twee enkelspel-zeges. Tom wilde niet bij Lucas achterblijven en pakte ook 3 individuele punten! Door de twee ruime overwinningen staat Scylla 8 nu op een mooie tweede plaats in de vijfde klasse A. Koploper TOGB 1 is met 5 punten verschil nog niet uit zicht.

Wat je van ver haalt is lekker
Scylla 1 dacht vorige week al een verre uitwedstrijd te hebben in het Limburgse Venray, maar het Friese Buitenpost was zelfs nog een aantal kilometer verder. Gelukkig gingen er deze keer wel zeven punten mee terug en daarmee waren alle dames zeker tevreden. Ilse van Marwijk nam haar team bij de hand met drie individuele zeges. Elsa en Ilse de Regt wonnen allebei twee keer. De spannendste pot van de dag was de dubbel die de beide Ilses helaas met 12-10 in de vijfde verloren. Een keurige derde plek in Landelijk B is voorlopig het resultaat en met slechts één punt achterstand lonkt de tweede plaats.

Toptalenten toppen door
Tot slot ons combinatieteam Rijnsoever-Scylla in de kampioenspoule van Landelijk A. Na de vierde achtereenvolgende ruime zege en een ruime voorsprong op de concurrentie is bijna de vraag: wie gaat onze toptalenten afstoppen? Deze keer was het Hilversum dat thuis een 3-7 nederlaag moest slikken. Toch was de beste speler van de dag bij Hilversum te vinden. Mate Molnar wist zowel Bjorn, Jitte als Faya overtuigend te verslaan. Het mocht de pret eigenlijk niet drukken. De eindstand had namelijk ook zo maar 5-5 kunnen zijn omdat Faya en Jitte allebei één keer de maximale vijf games nodig hadden voor de winst. Rijnsoever-Scylla lijkt inmiddels torenhoog favoriet voor het landskampioenschap, maar de overwinningen zijn allemaal niet zo makkelijk als ze lijken dus de titel is nog ‘’zeker geen zekerheidje’’.

Superzaterdag – de jeugdversie
Aanstaande zaterdag 9 maart is het ‘’Super Youth Saturday’’ omdat alle jeugdteams thuis spelen (één uitzondering: de wedstrijd van Scylla 8 is op verzoek van ATTC verplaatst naar 23 maart). Scylla 3 t/m 7 spelen om 10.30 uur, Scylla 1 en 2 om 15.00 uur.

Man van Harswijk

No Replies to "Jeugdteams weren zich kranig in ronde vier"