Heren 1 zet grote stap, Heren 2 maakt het spannend

Heren 1 heeft een hele grote stap gezet naar het kampioenschap afgelopen weekend door het team van het Markiezaat met 12-1 aan de kant te zetten. Heren 2 verloor daarentegen in eigen huis van de concurrent.

Voor Heren 1 was het een eenzijdige wedstrijd. De Brabanders wisten wel af en toe een game af te snoepen van de Leidenaren, maar lange tijd leek het daarbij te blijven. Na elf wedstrijden had er 11-0 op het bord moeten staan, ware het dat het scorebord op Scylla van het oude systeem nog niet de mogelijkheid kent om meer dan 10 wedstrijden te winnen.

In de laatste enkelpartij wist Bob van Geffen de eer te redden door te winnen van Eric. Ook in het afsluitende dubbel maakten de spelers van het Markiezaat nog kans op een winstpartij, maar Joey en Tali wonnen het dubbel uiteindelijk in de beslissende vijfde game.

Doordat Joey, Esmee en Tali uiteindelijk dus ongeslagen zijn gebleven heeft Heren 1 een voorsprong van 7 punten op nummer 2. Dit lijkt al een comfortabele voorsprong, maar wanneer duidelijk wordt dat Scylla ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld, blijkt dat Scylla vroeg in het seizoen al voorzichtig kan kijken naar de eerste divisie van komend seizoen.

Het gelegenheidsdubbel Bram-Fang haalde het niet tegen de goed ingespeelde tegenstander.

Phyrrusoverwinning US op Heren 2
Heren 2 maakt het alleen maar spannender na afgelopen weekend. In eigen huis werd 6-7 verloren van concurrent US. Hiermee lijkt Amsterdam ’78 de lachende derde door een voorsprong te pakken van 7 punten. Fang en Ossie speelden hun eerste wedstrijd dit seizoen voor Heren 2. Beiden wisten één wedstrijd overtuigend te winnen, verloren één wedstrijd duidelijk van de kopman van US én speelden een hele spannende wedstrijd. Waar Ossie 12-10 in de vijfde verloor van het servicekanon van US, wist Fang 20-18 in de vijfde te winnen. Hierdoor wist Fang twee wedstrijden te winnen en Ossie één.

Thomas en Bram gingen door waar de ze de afgelopen weken al mee bezig waren: Bram pakte weer twee wedstrijden en Thomas wist ook weer een wedstrijd te winnen. Het beslissende dubbel ging door gelegenheidsdubbel Bram en Fang met 3-0 verloren.

Amsterdam ’78 lijkt te profiteren van de spannende wedstrijd tussen Heren 2 en US maar de achterstand blijft te overbruggen door beide teams…

No Replies to "Heren 1 zet grote stap, Heren 2 maakt het spannend"