Prachtige zege Scylla-dames op koploper Den Helder

De dames van Scylla hebben thuis tegen titelkandidaat en koploper Dozy Den Helder een prachtige 4-3 zege behaald. Door de fraaie Leidse overwinning en de minstens zo verrassende 5-2 winst van Westa op kampioen VTV is het dringen geblazen in de strijd om de play-off plaatsen van de Eredivisie.

Evelien.

Dozy Den Helder trad niet aan in de sterkste opstelling, maar dat mocht de pret bij Scylla absoluut niet drukken. Overwinningen op Dozy Den Helder zijn namelijk vrij zeldzaam voor de Leidse dames. Meervoudig Nederlands kampioene Shuohan Men ontbrak en topspeelster Ana Gogorita kwam alleen in actie in het dubbelspel. Daarin etaleerde ze weer haar uitzonderlijke klasse (samen met de temperamentvolle Dobrila Jorguseska) waardoor Esmee van Marwijk en Fang Ning Chen Chen met 0-3 moesten capituleren.

Fang Ning goed in vorm
Op het moment van de afsluitende dubbel was de Scylla-zege echter al binnen. De dit seizoen in uitstekende vorm verkerende Fang Ning Chen Chen gaf in de openingspartij de jonge Helderse Tanya Misconi geen moment de kans om in de wedstrijd te komen en bracht Scylla met een ruime 3-0 zege overtuigend op voorsprong.

Het lukte Esmee van Marwijk daarna helaas niet om Dozy-kopvrouw Jorguseska te verslaan. Esmee speelde eigenlijk een prima partij en pakte met sterk spel de tweede game, maar Jorguseska was simpelweg net iets beter en had ook wat meer geluk op beslissende momenten. Twee achtereenvolgende ‘mazzelballen’ brachten de stand in de vierde game van 4-6 naar 4-8 en dat bleek uiteindelijk doorslaggevend.

Evelien herpakt zich
Evelien Hengstman had daarna in een marathonpartij namens Scylla haar handen meer dan vol aan Yoeke Gunsing. De eerste twee games werden nog vrij eenvoudig gewonnen, maar Gunsing knokte zich knap terug in de wedstrijd en pakte verdiend de volgende twee games. In de slotgame speelde Evelien haar beste spel en dat was genoeg voor een 2-1 voorsprong.

Mooiste partij van de dag
Na de pauze volgde de mooiste en spannendste partij van de dag. De in de pauze vertrokken supporters zullen zich nog wel eens achter de oren krabben, want Fang Ning en Jorguseska maakten er een heerlijke wedstrijd van. Schitterende lange rally’s en steeds wisselende kansen voor beide speelsters. Jorguseska was uiteindelijk de gelukkigste in deze partij die geen verliezer verdiende. Fang Ning kreeg zowel in de vierde als in de vijfde game een matchpoint op 10-9. Met een zeer gelukkig randballetje wist Jorguseska de eerste weg te werken en met een slimme service de tweede. Fang Ning had uiteindelijk net te weinig vat op de gevaarlijke services van Jorguseska die daardoor zowel de vierde als vijfde game met 10-12 op haar naam schreef. Met een 2-2 tussenstand tot gevolg.

Scylla op voorsprong
Evelien bracht Scylla vervolgens voor de derde keer op voorsprong. Misconi leek in de eerste game wel raad te weten met de verdedigingsmuur van Evelien (5-11), maar daarna groeide Evelien steeds beter in de wedstrijd terwijl Misconi wat meer foutjes maakte en ongeduldig werd. Op de 3-1 zege van Evelien was dan ook niets af te dingen.

Esmee etaleert haar klasse
Esmee bracht in het laatste enkelspel de tussenstand zelfs op 4-2 voor Scylla. Waar Gunsing in een niet zo heel ver verleden voor Esmee toch vaak een ‘’angstgegner’’ was waar ze veel vaker van verloor dan won, waren de cijfers (3-0 winst) deze keer duidelijk in het voordeel van Esmee.

Doordat de dubbel zoals gezegd met duidelijk verschil verloren werd, bleef het bij vier punten voor de Leidse dames. Op voorhand hadden ze daarvoor getekend, maar achteraf had er ook zo maar een 5-2 overwinning op het scorebord kunnen staan. Om eerlijk te zijn was de 4-3 echter wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Dozy blijft één
Dozy Den Helder gaat ondanks de nederlaag nog steeds fier aan kop in de Eredivisie met 4 punten voorsprong op zowel Scylla, SKF als VTV. Westa volgt dan weer op 2 punten van dit drietal en Hilversum op 5 punten. Aanstaande zaterdag gaat Scylla op bezoek in de mediastad. Om een goede stap te zetten richting directe plaatsing voor de play-offs moet er in Hilversum eigenlijk gewonnen worden, maar deze promovendus heeft inmiddels aangetoond een verrijking voor de Eredivisie te zijn, dus ook dit belooft weer een pittige tweestrijd te worden.

 

Hans van Marwijk

 

No Replies to "Prachtige zege Scylla-dames op koploper Den Helder"