Prima prestaties jeugd in derde ronde

Op zaterdag 24 februari stond voor onze jeugdteams de derde ronde van de voorjaarscompetitie 2024 op het programma. De resultaten waren uitstekend: slechts één nipte nederlaag, één prachtig gelijkspel en voor de rest alleen maar overwinningen!

We beginnen vandaag met Scylla 8. Daar kunnen we kort over zijn. Deze wedstrijd ging helaas niet door. Van de vijf Scylla-spelers waren er twee op vakantie, één geblesseerd en één ziek. Als je alles van tevoren weet, hadden we deze wedstrijd wellicht in het carnavalsweekend kunnen spelen. Dan zijn alle teams vrij terwijl we in Zuid-Holland de term alaaf nauwelijks kennen. Of komt het feit dat de games niet meer tot 21 maar tot 11 gaan vanuit het carnaval? In ieder geval: Scylla 8 zal een keer ’s avonds moeten inhalen.

Marathon valt goede kant op
Door naar ons combinatieteam Rijnsoever-Scylla dat in de kampioensgroep van landelijk A nog altijd fier aan kop gaat. Wie alleen de uitslag ziet van de ‘’derby’’ tegen Avanti, zal denken dat het een makkie was: 9-1 winst. Absoluut niet! Het was een marathonpartij waarin maar liefst 7 van de 10 wedstrijden in vijven gingen. Daarvan verloor alleen Jitte er één: met 9-11 in de slotgame. De dubbel (Bjorn en Imre) werd met 13-11 in de vijfde gewonnen, Imre won de slotpartij met 14-12 in de vijfde en Bjorn speelde alleen maar vijfsetters die hij dus knap allemaal won (twee zelfs, waaronder de dubbel, na een 0-2 achterstand). De drie partijen die niet in vijven gingen, eindigden in 3-1. Heel zuur natuurlijk voor Avanti dat vrijwel gelijkwaardig was.

Venray valt dan weer verkeerd
De enige Scylla-nederlaag van de dag was voor team 1 in landelijk B. In het prachtige (met zachte g) Venray werd nipt met 6-4 van Red Stars verloren waardoor beide teams nu de derde plek delen in de tussenstand. Ook hier had de einduitslag heel anders kunnen zijn. Finn beleefde namelijk een uitermate ongelukkige dag door liefst drie keer in vijven te verliezen en dan ook nog eens twee keer met 11-9 in de slotgame. Gelukkig wist hij samen met Ilse van Marwijk wel de dubbel binnen te slaan. Ilse zelf had een iets mindere dag en moest genoegen nemen met één gewonnen enkelspel. Gelukkig was de familie Develing in topvorm door zowel op veilige en gezellige (beide met zachte g) wijze het vervoer te verzorgen als ook de overige twee punten. Al moest Elsa daarvoor in haar tweede partij diep gaan (10-12 in de vijfde).

Het is dringen aan de top!
De spanning in de Hoofdklasse is te snijden. Door de benauwde 4-6 zege van Scylla 2 op bezoek bij Taverzo 2 en het zeer knappe 5-5 gelijkspel van Scylla 3 bij titelfavoriet Salamanders 1 is het dringen geblazen aan de kop. Salamanders staat op onderling resultaat nu bovenaan, Scylla 2 heeft evenveel punten en Scylla 3 volgt op slechts één punt achterstand. Aankomende zaterdag staat de onderlinge strijd tussen Scylla 3 (thuis) en 2 (uit) op het programma.

Yiming schittert
Yiming was bij Scylla 2 absoluut ‘’man of the match’’. Hij won al zijn partijen overtuigend waaronder ook de dubbel met zijn nieuwe tafeltennispartner Amy. Voor Amy zelf was het haar eerste competitiewedstrijd van 2024 nadat ze de eerste twee wedstrijden afwezig was vanwege de 80ste verjaardag van oma Mia in Limburg (de g wordt steeds zachter) en de open dag van de Leidse Hogeschool (waar opa Jan nog werkte). Amy won gelijk haar eerste enkelspel, maar verloor helaas de laatste met 11-9 in de vijfde.
Net als zus(je) Ilse had ook Lisa last van een wat mindere dag waardoor zij eveneens bleef steken op één zege in het enkelspel.

Bij Taverzo hebben ze weer een buitenlandse aanwinst, al is dat nu niet voor de mannen in de Eredivisie. De Chinese pas 9-jarige Victor Yuge Fang spreekt nog geen Nederlands en Engels, maar liet wel zijn batje spreken door zowel Amy als Lisa te verslaan. Yiming was voor hem nog een maatje te groot, maar hier kan Taverzo nog veel plezier aan gaan beleven!

Stunt van Mathijs
Bij Scylla 3 zorgde Mathijs voor de grootste stunt van de dag door Lars Nijmeijer, qua rating de beste speler van de Hoofdklasse, zijn eerste nederlaag van 2024 toe te brengen (met 7-11 in de vijfde). De andere sterke Salamander David Merkovic was voor iedere Scyllaan (nog) te goed en bleef als enige ongeslagen. Mathijs wist in totaal twee enkelspelen te winnen, Ivar en Yannick allebei één. De dubbel Ivar en Mathijs bleek ook goud waard. Met de 5-5 deed Scylla 3 het tegen Salamanders beter dan Scylla 2, maar wat dit betekent voor de onderlinge clash zal aanstaande zaterdag moeten blijken.

Drie keer winst en nog niet op één
Scylla 4 pakte de derde achtereenvolgende zege van het seizoen, 3-7 op bezoek bij Salamanders 2, maar staat niet meer bovenaan in de eerste klasse A. De op het oog enige concurrent Rijnsoever 3 pakte de maximale 10 punten en heeft nu 2 punten voorsprong. De twee onderlinge wedstrijden, in de vijfde en laatste (!) speelronde, kunnen wel eens het verschil gaan maken. In Wateringen bleef Sam voor de derde keer op rij ongeslagen, zowel individueel als in de dubbel (deze keer met Ché). Sander pakte knap twee punten. Ché won (13-15 in de slotgame) en verloor een enkelpartij in vijven.

Scylla 5 pakt cadeautje uit
Scylla 5 ging in Leidschendam op bezoek bij mede-koploper VVV 1 en won knap met 4-6. Met hierbij de kanttekening dat VVV een speler miste waardoor Scylla 3 punten cadeau kreeg. Bij VVV bleek Bjorn van de Berg niet te kloppen, al kwam Ties nog dicht in de buurt door twee games van hem af te snoepen. Chengxi, Ties en Usin wonnen allemaal wel hun andere enkelpartij. Gorkum 2 heeft nog een wedstrijd tegoed en kan bij winst over Scylla 5 heen springen, maar er zijn nog meer kapers op de kust in deze spannende eerste klasse B.

Mooie winst voor Scylla 6
Door naar de derde klasse C. Net als Scylla 3 en 4 was ook Scylla 6 op bezoek bij Salamanders (3). Met een mooie 3-7 overwinning als resultaat. Hier was Michele de gevierde man. Hij won al zijn enkelspelen en moest alleen in zijn tweede enkelspel twee games afstaan. Thomas won ook drie keer (waarvan één in vijven na een 2-0 achterstand). Eén van de drie was de dubbel samen met Mees die zelf één enkelspel won. De twee enkelspelen die Mees verloor, gingen allebei in vijven. Scylla 6 staat nu 7 punten achter op koploper ATTC 2, maar dat zegt met nog 7 wedstrijden te gaan niet zo heel veel.

Superpromovendus Scylla 7 stijgt naar plek drie
Last but zeker not least Scylla 7. Het was de eerste twee wedstrijden (5-5 en nipte 6-4 nederlaag) even wennen aan het veel hogere niveau (maar liefst vier klassen), maar de eerste zege is een feit! Bij VVV 2 won Janoah zo maar al zijn enkelspelen en nam hij ‘zijn’ beide jongedames Marleen en Noa (allebei twee winstpartijen) bij de hand. De dubbel met Noa ging helaas met 15-13 in de vijfde verloren. Het feit dat de Leidschendammers één invaller hadden, doet niets af aan de uiteindelijk prachtige 3-7 overwinning. Scylla 7 is hierdoor geklommen naar plek 3 in de vierde klasse A. De nummer 2 Scyedam 4 heeft 1 puntje voorsprong en komt zaterdag naar Leiden. Dat belooft dus opnieuw spannend te worden.

Zaterdag 2 maart zijn er in totaal vijf jeugdteams die om 10.30 uur thuis spelen. Of eigenlijk zes omdat Scylla 2 op bezoek gaat bij Scylla 3. Komt dat zien … [en geef de verslaggever een drankje – red.]

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Prima prestaties jeugd in derde ronde"