Krappe overwinning Scylla-dames op concurrent Westa

De dames van Scylla hebben thuis tegen concurrent Westa een krappe 4-3 overwinning behaald. De komende wedstrijden zullen moeten gaan uitwijzen of deze minimale zege voldoende is voor het bereiken van de play-offs.

Als de voortekenen niet bedriegen, gaat de strijd om de derde en vierde play-off plek dit seizoen spannender worden dan in de afgelopen paar jaar. SKF, Scylla en Westa lijken er de meeste aanspraak op te kunnen gaan maken, maar ook het gepromoveerde Hilversum doet vooralsnog goed mee.

[Niet devos uit het verhaal – red.]

Devos is los
Bij het Limburgse Westa is de zeer talentvolle 18-jarige Belgische Sara Devos terug in de selectie. En hoe! De dames van Scylla kregen in ieder geval totaal geen vat op haar. Want ondanks de Leidse overwinning, was de absoluut beste speelster van de dag bij de tegenstander te bewonderen. Devos verloor zelfs geen enkele game, zowel individueel als in de dubbel. Ze liet in het enkelspel zowel Marie Depuijdt als Fang Ning Chen Chen kansloos met zeer sterk gevarieerd spel en ook het dubbelspel, samen met het andere Belgische talent Mascha Kovtoun, werd overtuigend gewonnen. Esmee van Marwijk en Fang Ning kwamen er namens Scylla simpelweg niet aan te pas.

 Scylla oogst de rest
Tussen de op het oog eenvoudige Belgisch-Limburgse overwinningen door gingen alle overige partijen verdiend naar Scylla. Na de snelle 0-1 (Marie opende tegen Devos) bracht Esmee beide teams weer op gelijke hoogte door Daantje Lommen met 3-1 te kloppen. Lommen won brutaal de tweede game, maar kwam in de overige games net tekort. Fang Ning bracht vervolgens voor de pauze de 2-1 voorsprong op het bord door Kovtoun met 3-1 te verslaan. Ook in deze partij waren de beide dames aan elkaar gewaagd, maar was Fang Ning net iets beter en vaster.

Bij Marie over de knie
Gelijk na de pauze werd een gelijk opgaande spannende wedstrijd verwacht tussen Marie en Lommen, maar Marie kwam eigenlijk geen moment in de problemen en op haar 3-0 zege was dan ook niets af te dingen. Daarna was Fang Ning niet opgewassen tegen Devos waardoor de stand voorafgaand aan het laatste enkelspel 3-2 in het voordeel van Scylla was. Esmee zette daarin het uiteindelijk winnende vierde punt op het bord door in de mooiste partij van de dag met 3-1 van Kovtoun te winnen. In de eerste game zag Esmee een 9-6 voorsprong alsnog als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar ze stelde in het vervolg orde op zaken waarbij de beide dames enkele schitterende slagenwisselingen lieten zien.

Nou ja, bijna de rest
De afsluitende dubbel werd een anticlimax en ging in recordtijd naar onze Zuiderburen. Door de vier punten tegen Westa staan de Scylla-dames voorlopig op een prima derde plek in de Eredivisie, maar de Leidse dames krijgen de beide titelfavorieten Den Helder en VTV nog terwijl concurrenten SKF en Westa allebei al één titelkandidaat troffen. Hilversum heeft zelfs beide topploegen al gehad, dus er is nog van alles mogelijk.

Komende zondag 25 februari komt het ijzersterke Dozy Den Helder om 13.00 uur op bezoek in Leiden. Ongeacht in welke samenstelling de Helderse ploeg komt, wordt het een hele klus om dan een goed resultaat te halen.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Krappe overwinning Scylla-dames op concurrent Westa"