Leerzaam weekend voor Scylla bij de jeugdmeerkampen

Voor de meeste leeftijdscategorieën werd afgelopen weekend 3/4 februari de landelijke halve finale van de jeugdmeerkampen gespeeld in Hilversum. Alleen dan niet voor de meisjes onder 11 (MO11), MO15 en MO19. Die speelden de halve finale al eerder en daaruit hebben Noa, Noor en Elsa zich al geplaatst voor de finale in Panningen.

De JO19 speelden dan wel weer afgelopen weekend maar dan in Ede. Laten we dan in Ede beginnen. Hier speelde Imre veel spannende wedstrijden op een hoog niveau om zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale. Twee keer moest hij na een 2-0 voorsprong alsnog een vijfde game spelen. Deze games wist hij dan wel te winnen. Tegen de hoger geplaatste divisiespelers liet hij zien goed mee te kunnen. Een kwestie van tijd voordat hij die wedstrijden dan ook gaat winnen (hopelijk in tijd voor de finale in Panningen).

Spanning in Hilversum
In Hilversum werden er ook veel spannende wedstrijden gespeeld. Bij de JO13 hadden we drie spelers die speelden om een plek in de finale. Ties mocht enorm trots zijn om hier te staan. Als reserve opgeroepen voor de landelijke kwartfinale wist hij al verrassend de halve finale te behalen. In de halve finale bleek het niveau nog iets te hoog te liggen. Erg knap was dat hij zich gedurende dag steeds meer aan wist te passen aan het hoge niveau, al resulteerde dit nog niet in een winstpartij.
Chengxi kwam in zijn poule slechts één game tekort om door te mogen naar de finale. Hij heeft laten zien goed mee te kunnen met de beste leeftijdsgenoten die Nederland te bieden heeft. Ook hij heeft dit weekend veel geleerd over het maken van de juiste keuzes tijdens de wedstrijden. Helaas was ook Camiel nét niet door naar de finale. Hij wist het nog spannender te maken dan Chengxi. Na afloop van zijn poule moesten de punten geteld worden. Hij kwam slechts een aantal punten tekort om door te gaan. Als eerstejaars JO13 kwam hij dus al enorm dichtbij de finale. Volgend jaar zal hij als tweedejaars weer gebrand zijn om zichzelf te laten zien!

Twee Ilses ingezet
Bij de MO17 hadden we de Ilses in het spel voor Scylla. Ilse de Regt wist haar poule niet door te komen. Tegen de hoogst geplaatste speelsters uit haar poule kwam ze te kort. Tegen de andere speelsters heeft ze mooie wedstrijden gespeeld en er ééntje kunnen winnen. Ilse van Marwijk is haar poule soeverein doorgekomen. Als nummer één geplaatst won ze al haar wedstrijden. Ze hoefde over de gehele dag maar twee games af te staan. Daarmee voegt Ilse zich bij Imre, Noa, Noor en Elsa als de vijfde Scyllaan in de NJM-finale.

Zondag 7 april hebben de JO11 nog een kans om zich te plaatsen voor de finale – jullie snappen het allemaal nog wel hé ;). Deze halve finale wordt op die dag gespeeld in Hilversum.

Bram van Kuijck

No Replies to "Leerzaam weekend voor Scylla bij de jeugdmeerkampen"