Wederom winst voor de landelijke teams

Heren 1 mocht naar de andere kant van het land om in Venray de strijd aan te gaan met het team dat op papier de sterkste tegenstander zou zijn in de tweede divisie. Hier heeft het team laten zien dit seizoen voor niks anders te gaan dan het kampioenschap. De Limburgers van Red Stars werden in hun eigen huis met 3-10 aan de kant gezet.

Het begin van de wedstrijd had alles weg van een gelijkwaardige wedstrijd. In hun eerste wedstrijden wisten Joey en Eric maar net in de vijfde game te winnen. Vervolgens moet Esmee na de vijfde game haar tegenstander feliciteren, terwijl Tali in drie games onderuit ging tegen de kopman van Red Stars, waardoor er een 2-2 stand op het bord stond.

In de volgende ronde kwamen Tali en Joey tijdens hun wedstrijden allebei achter. Joey kwam terug van een 2-0 achterstand om de kopman uit Venray te verslaan en Tali kwam terug van een 1-0 achterstand om haar wedstrijd te winnen. Vanaf dat moment leek alles de kant van Scylla op te vallen. Esmee verloor nog 3-0 van de kopman, maar alle andere wedstrijden waren enorm spannend én werden gewonnen door Scylla. De misschien ietwat geflatteerde 3-10 overwinning zet het team nu al op een voorsprong van 6 punten op de nummer 2 in de competitie.

Goede zaken voor Heren 2
Heren 2 heeft ook goede zaken gedaan met een 5-8 overwinning in het dichterbij gelegen Schiedam. Hoewel ook hier moeizaam begonnen werd aan de wedstrijd, wist het team in het tweede deel van de wedstrijd door te drukken. Op een dag waar maar één vijfsetter gespeeld is, was dit ook een uitslag waar verder niet veel op af te dwingen viel. Opvallend is het zeer goede spel van de Griekse aanwinst Alex. Vorig seizoen gestart bij Scylla in het hoofdklasseteam en nu al twee wedstrijden ongeslagen in de derde divisie! Jacques en Bram wisten allebei weer twee wedstrijden te pakken en moesten voor het eerst sinds lange tijd na het dubbel de tegenstanders feliciteren. Thomas pakte het laatste puntje om de overwinning duidelijk te onderstrepen.
Hierdoor bevindt Heren 2 zich op de tweede plaats. Het team heeft nu al vijf punten achterstand op Amsterdam ‘78, dat duidelijk de favoriet voor het kampioenschap lijkt te zijn.

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Wederom winst voor de landelijke teams"