Mooie wedstrijden in tweede jeugdronde

Op zaterdag 3 februari stond voor onze jeugdteams de tweede ronde van de voorjaarscompetitie 2024 op het programma. De resultaten waren wisselend, maar wel duidelijk is al dat alle teams goed mee kunnen komen in hun poule en dat er zeker weer kansen zijn op mooie eindklasseringen.

We beginnen met Scylla 1. Thuis tegen SVO legden beide teams een zinderende zenuwslopende partij van hoog niveau op de tafel. Scylla zegevierde uiteindelijk na een kleine 5 uur (!) met maar liefst 8-2. Het had echter net zo goed 5-5 kunnen worden. Oftewel: ondanks wat de uitslag doet vermoeden, waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Maar liefst vijf partijen gingen in de maximale vijf games waarvan vier in het voordeel van Scylla.

Ilse van Marwijk wist in de slotgame van haar eerste partij zelfs enkele matchpoints weg te werken om die alsnog met 15-13 te winnen. Voor Finn viel zijn vijfsetter net de verkeerde kant op (9-11 in de vijfde). Hij wist wel zijn beide overige enkelspelen te winnen en met Ilse de dubbel (natuurlijk in vijven). Ilse bleef zelf heel knap ongeslagen. Elsa sloeg de overige twee punten binnen. Het lijkt in landelijk B poule B weer erg spannend te gaan worden. Scylla 1 staat na twee wedstrijden op een keurige derde plek.

Topwedstrijd in de hoofdklasse
Op de tafel ernaast was er in de hoofdklasse op de tweede speeldag al gelijk een topper. Als de voortekenen niet bedriegen, lijkt daar de titelstrijd namelijk te gaan tussen Salamanders (1) en Scylla (2 en 3). Scylla 2 trad thuis aan tegen Salamanders 1 en moest nipt capituleren: 4-6. De ploeg uit Wateringen heeft met Lars Nijmeijer (hij speelde ook al landelijk) een uitermate sterke troef in handen. Lisa, Noor en Yiming wisten allemaal wel een game van hem te pakken, maar verder kwamen ze niet. Ook Westlander David Merkovic maakte indruk. Alleen Yiming wist hem te verslaan. Yiming won verder ook, net als Lisa en Noor, van de jonge talentvolle Yenthe Salden.

Zuur.

Zie de vorige tussenkop
Scylla 3 ging op bezoek bij ATTC 1 en moest daar genoegen nemen met een 5-5 gelijkspel. Ivar nam zijn ploeg in Alphen aan den Rijn bij de hand door al zijn enkelspelen te winnen. De dubbel met Daan ging helaas verloren. Die pakte zelf één enkelspel, met een erg zure nederlaag in zijn laatste enkelpartij (13-11 in de vijfde). Camiel was eigenlijk vrij om de open dag bij het Stedelijk Gymnasium te kunnen bezoeken, maar wegens ziekte van Mathijs spoedde hij zich na de open dag richting Alphen om zijn team uit de brand te helpen. Dat was niet voor niets want ook Camiel pakte nog een punt. Salamanders is nu de koploper in de hoofdklasse, maar de beide Scylla-teams volgen met slechts één punt achterstand op een gezamenlijke tweede plaats.

Scylla 4 op koers
In de eerste klasse A lijkt het kampioenschap nu al te gaan tussen Scylla 4 en Rijnsoever 3. Onze jongens staan voorlopig één schamel puntje voor en gaan dus op kop na de eclatante 1-9 zege bij Twenty-one Up 1. Hier was Sam eigenlijk vrij, maar Ché was helaas ziek waardoor Sam alsnog richting Rotterdam vertrok. Ze liggen er daar nu waarschijnlijk nog steeds wakker van, want Sam won overtuigend al zijn wedstrijden. Waaronder ook de dubbel met Leon. Die maakte zijn naam ‘’mister vijfsetter’’ weer helemaal waar door al zijn enkelspelen in vijven te winnen. Met 6-11, 12-14 en 9-11 in de slotgames. Oftewel: ook hier had de einduitslag er heel anders uit kunnen zien. Sander verloor weliswaar één keer (ook in vijven), maar hij wist wel zijn beide andere partijen te winnen.

Scylla 5 op kop in spannende poule
Scylla 5 is in de eerste klasse B ook uitstekend op dreef. In Katwijk moest Rijnsoever 4 er met 1-9 aan geloven. Daar leek het in het begin niet op want Ties verloor zijn eerste partij en dat betekende 1-0 achter. Daarna visten de Katwijkers elke wedstrijd steeds achter het net. Chengxi en Jagger wonnen dus zelfs al hun wedstrijden. Met de kanttekening dat de dubbel Chengxi/Ties in vijven ging, net als Jagger’s laatste enkelspel (9-11 in de vijfde). Samen met VVV 1 staat Scylla 5 momenteel prachtig bovenaan, maar de onderlinge verschillen lijken klein in deze poule met meerdere kanshebbers.

Onfortuinlijk verlies Scylla 6
In de derde klasse heeft Scylla 6 het een stuk lastiger dan vorig jaar in de vierde klasse. Voor het eerst sinds tijden werd er weer eens verloren. Koploper ATTC 2 was met 7-3 te sterk. Wie weet echter hoe dit was afgelopen als Daniël al zijn wedstrijden had kunnen spelen. Daniël begon al niet fit, maar na zijn eerste enkelspel (die wel nog werd gewonnen!) en het dubbelspel (samen met Michele ging deze verloren) moest hij zijn twee andere enkelspelen helaas ziek opgeven. Tel daarbij op dat Mees zijn eerste enkelspel met 11-9 in de vijfde verloor en een overwinning was zeker mogelijk geweest. Michele pakte overtuigend twee punten en Mees bleef vandaag helaas zonder zege, al was hij daar dus wel heel dichtbij.

Scylla 7 nipt onderuit bij koploper
Ook Scylla 7 ging op bezoek bij de koploper. In de vierde klasse A is dat voorlopig Spinmill 1 uit Aarlanderveen. Het werd uiteindelijk een nipte 6-4 nederlaag, maar dat blijft natuurlijk bijzonder knap. Scylla 7 heeft liefst vier klassen overgeslagen na hun kampioenschap in de pupillen C. Noa heeft hier nog steeds maling aan want ook Spinmill wist haar niet te kloppen. In het enkelspel bedoel ik dan, want de dubbel met Janoah ging verloren. Janoah sierde zijn debuut op dit niveau wel op met één individuele winstpartij. Dat deed Lars vorige week al, maar deze keer lukte het helaas niet. Een mooie middenmootplek is voorlopig het resultaat voor Scylla 7.

Fraaie zege Scylla 8
Ook Scylla 8 heeft een behoorlijke sprong gemaakt naar c.q. in de vijfde klasse. Zo speelde Tom vorig seizoen nog pupillen C. Hij liet thuis tegen Salamanders 6 zien helemaal op dit niveau thuis te horen en won al zijn partijen. Helemaal top! Casper was wellicht nog meer in zijn element. Afgelopen seizoen bleek de vierde klasse nog te hoog gegrepen, maar zijn eerste wedstrijd in 2024 kon eigenlijk niet beter. Winst in de dubbel samen met Lucas en ook al zijn enkelspelen wist Casper te winnen, de laatste zelfs na een 0-2 achterstand. Heel lekker! Last but not least Lucas. Hij speelt voor het eerst competitie, gelijk al in de vijfde klasse. Vorige week pakte hij al twee punten en nu weer. Dat smaakt absoluut naar meer! Door de fraaie 9-1 zege staat Scylla 8 nu op een knappe tweede plek.

RijScy gaat voor Nederlands kampioenschap
Tot slot ons combinatieteam Rijnsoever-Scylla op het allerhoogste landelijke jeugdniveau. Na de maximale 10 punten van vorige week werden nu 8 punten opgehaald bij Hoogland. Een negende punt had er zelfs ook nog in gezeten, want Faya verloor haar laatste enkelpartij met 12-10 in de vijfde. De andere verliespartij was voor Imre die tegen Casper Stein een zeldzame 3-0 nederlaag moest incasseren. De Caspers waren in vorm vandaag zullen we maar zeggen. Alle overige partijen werden overtuigend gewonnen. Bjorn bleef ongeslagen, ook in de dubbel met Imre. Rijnsoever-Scylla staat voorlopig ruim aan kop, maar Hilversum en Avanti hebben een wedstrijd minder gespeeld en kunnen nog op gelijke hoogte komen. Tempo-Team lijkt de vierde gegadigde voor de nationale titel bij de jeugd. Dat het heel spannend gaat worden, staat al vast.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Mooie wedstrijden in tweede jeugdronde"