Jeugd gaat veelbelovend van start

Op zaterdag 27 januari stond voor onze jeugdteams de eerste ronde van de voorjaarscompetitie 2024 op het programma. Over het algemeen hebben alle teams zich kranig geweerd, en er zitten maar liefst drie ‘zeperds’ tussen waarbij de tegenstander geen punt gegund werd.

In vergelijking met de voorjaarscompetitie is er één jeugdteam minder doordat we nu geen duoteams meer hebben maar alleen ‘’reguliere’’ teams. Ook zijn diverse jeugdteams van samenstelling veranderd. Dit komt dan weer doordat de ontwikkeling van de ene speler nou eenmaal sneller gaat dan die van de andere speler. De jeugdtrainers Esmee, Marie, Bram en Joost hebben de ‘’teamsamenstellingspuzzel’’ toch weer weten te leggen waardoor 8 Scylla-jeugdteams en 1 Rijnsoever/Scylla-team met frisse moed het nieuwe seizoen startten.

Toppers aan kop
Om met het laatstgenoemde combinatieteam te beginnen: Rijnsoever-Scylla 1 speelt nu in de kampioensgroep van landelijk A (het hoogste jeugdniveau) en maakt daardoor kans om Nederlands kampioen te worden. Het begin was in ieder geval zeer overtuigend. Faya, Jitte en Imre haalden de maximale 10 punten thuis tegen TIOS ’51 en staan daarmee gelijk bovenaan. Dat zegt natuurlijk nog niet veel, maar lekker is het wel.

Geflatteerd verslagen
Scylla 1 speelt opnieuw in landelijk B en liep helaas in onze hoofdstad gelijk tegen een geflatteerde 7-3 nederlaag aan bij Amsterdam. Het vertrek van Wessel is opgevangen door de ‘’promotie’’ van Finn vanuit Scylla 2. Hij wist gelijk knap een punt binnen te slaan. De beide Ilses pakten ook allebei één individuele zege waarbij Ilse van Marwijk in de gewonnen laatste game een ouderwetse 19-21 liet noteren. Drie partijen gingen in vijven verloren dus beide teams waren gelijkwaardiger dan de uitslag doet vermoeden.

Scylla 2 haalt 10-0 zege dankzij mascotte
Scylla 2 speelt weer Hoofdklasse en komt daarin Scylla 3 tegen. Niet leuk natuurlijk om straks tegen clubgenoten en trainingsmaatjes ‘’voor het echie’’ te moeten spelen, maar het is niet anders. Scylla 2 begon in ieder geval ijzersterk aan de competitie door in Rotterdam Alexandria ’66 2 met 0-10 te verslaan. Voor onze nieuwe aanwinst Yiming, in de winterstop overgekomen van de Rotterdammers, een mooie start tegen zijn voormalige clubgenoten. Ook Lisa en Noor wonnen al hun wedstrijden. We zijn verder niet bijgelovig, maar de moeder van Noor moet nu naar alle uitwedstrijden rijden.

Zeer fraaie zege Scylla 3
Scylla 3 was bijna net zo succesvol. Het debuut in de Hoofdklasse werd opgeluisterd met een bijzonder fraaie 9-1 zege op Taverzo 2. Alleen Camiel moest zich een keer gewonnen geven. Mathijs en Yannick bleven knap ongeslagen. Ivar kwam nog niet in actie. De stand na één wedstrijd ziet er hierdoor prachtig uit met Scylla 2 op 10 en Scylla 3 op 9 punten. Salamanders 1, het andere team met 9 punten, komt zaterdag op bezoek bij Scylla 2.

Ook Scylla 4 kent geen genade
Scylla 4 schoot ook al uit de startblokken in de eerste klasse A. Avanti 2 moest met de maximale 10-0 nederlaag terug naar Hazerswoude-Dorp. Ché, Leon en Sam waren dus al gelijk in topvorm, al werden twee partijen maar heel nipt gewonnen (Ché met 11-9 in de vijfde, duo Leon/Sam 11-8 in de vijfde). Promotie naar de Hoofdklasse lijkt echt tot de mogelijkheden te behoren. Dan moet wel Scylla 2 of 3 promoveren, want 3 teams in dezelfde klasse …

Scylla 5 in evenwicht
Scylla 5 speelt ook in de eerste klasse, maar dan poule B. Kampioenskandidaat Gorkum 2 kwam gelijk op bezoek in Leiden en moest genoegen nemen met een 5-5 gelijkspel. Chengxi werd ‘’man of the match’’ door de dubbel (met Usin) en twee enkelpartijen te winnen. Ties (met 11-9 in de vijfde) en Usin wonnen allebei individueel 1 keer. Al met al een mooi resultaat om mee te beginnen.

Promovendus Scylla 6 wint met moeite
Scylla 6 is na het zeer overtuigende kampioenschap gepromoveerd naar de derde klasse (poule C). Dat dit echt een stap hoger is, bewees de thuiswedstrijd tegen SETT 1. Onze jongens moesten alle zeilen bijzetten om tegen de Hagenezen een zeer zwaar bevochten 6-4 zege op het scorebord te zetten. Na alle makkelijke overwinningen van het afgelopen halfjaar was het nu dus gelijk al heel spannend. Drie partijen werden in vijven gewonnen. Twee daarvan waren heel knap voor Mees (gepromoveerd vanuit Scylla 7) met respectievelijk 11-9 en 12-10 in de vijfde. Thomas won ook twee keer. Michele verloor 1 keer met 9-11 in de vijfde, maar won zijn beide andere partijen.

Gelijk spel voor superpromovendus Scylla 7
Scylla 7, vorig seizoen Scylla (duo) 8, heeft een paar klassen overgeslagen na het kampioenschap en speelt nu in de vierde klasse (A). Dat maakt Noa niet veel uit, want zij zette haar zegereeks gewoon nog even voort en won ook al haar wedstrijden tegen SETT 2. Individueel dan, want de dubbel samen met maatje Lars (gepromoveerd vanuit Scylla 9) ging helaas nipt verloren. Lars wist knap wel een enkelspel te winnen, net als Marleen. Eindresultaat: beide teams 5 punten die ze met niemand zouden willen ruilen.

Nipt verlies voor Scylla 8
Scylla 8 tenslotte is (deels) Scylla 7 van vorig seizoen, Casper en Ekin, aangevuld met Adam en Tom van Scylla (duo) 9 en de in de competitie debuterende Lucas. Voor Casper en Ekin was de vierde klasse vorig seizoen te hoog gegrepen dus is nu een stapje terug gedaan naar de vijfde klasse (A). Ekin kwam in Berkel en Rodenrijs helaas nog niet in de buurt van een overwinning, maar Lucas en Tom presteerden boven verwachting. Allebei wisten ze liefst 2 enkelpartijen te winnen. Prachtig debuut dus voor Lucas en Tom liet zien ook een paar klassen hoger gelijk goed mee te kunnen. Dat TOGB 1 uiteindelijk met 6-4 won, doet daar niets aan af.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugd gaat veelbelovend van start"