Landelijke herenteams schieten uit de startblokken!

De twee landelijke herenteams speelden afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd van dit voorjaarsseizoen. Beide teams verwachten bovenin mee te kunnen doen en met name Heren 1 hoopt snel weer terug te keren in de eerste divisie. In een gezellige zaal mochten de twee teams op vier tafels beginnen aan die schone taak.

Heren 1 kwam een bijzondere tegenstander tegen in deze wedstrijd. Mats Waersegers traint nu al een aantal jaar bij onze selectietraining en mocht nu aantreden tegen ons eerste team. Mats wist de eerste game verrassend te pakken van Gerard Bakker jr. De volgende game ging echter met 11-1 naar Scylla om vervolgens de wedstrijd met 3-1 te winnen. Ook Joey won zijn eerste wedstrijd relatief eenvoudig.

Tali en Eric hadden wat meer moeite bij hun Scylla-debuut. Tali wist haar eerste wedstrijd echter knap binnen te halen in de vijfde game. Eric moest zijn tegenstander na drie games al feliciteren. In de derde ronde wist Mats weer een gamepje af te snoepen, ditmaal van Joey, maar uiteindelijk wisten Joey en Gerard beide hun tweede wedstrijd te winnen. De jonge heren uit Amsterdam maakten daarna een begin van een comeback door hun wedstrijden van Tali en Eric te winnen. Bij een 5-3 tussenstand wist Scylla echter door te zetten. Alleen Eric verloor nog een wedstrijd, maar de overige wedstrijden gingen overtuigend naar Scylla. Heren 1 kan terugkijken op een prima 9-4 overwinning tegen het jonge talentvolle Tempo-Team 4.

Heren 2 doet lekker mee
Heren 2 begon ook met een 9-4 overwinning, al leek het daar in eerste instantie niet op. In de eerste helft werden alleen maar spannende partijen gespeeld tegen Shot uit Soest. Jacques en Alex wisten hun eerste twee spannende partijen binnen te slepen, Bram en Thomas niet. Hierdoor stond halverwege een tussenstand van 4-4 op de borden. Hierna wisten de Scyllanen alles te winnen.

Alex kon de kopman van de Shot’ers in een hoogstaande wedstrijd verslaan in een onwaarschijnlijk spannende vijfde game. Hierdoor wint Alex bij zijn debuut in de derde divisie al zijn wedstrijden! In vier wedstrijden die daarop volgden, werd geen game meer afgestaan. Bram, Jacques en Thomas wonnen hun enkelpartij met 3-0 en ook het dubbel van Bram en Jacques ging met 3-0 naar Scylla. Dus ook hier is het team begonnen met een solide 9-4 overwinning.

Het negende punt werd binnengehaald door Jac en Bram.

Bram van Kuijck

No Replies to "Landelijke herenteams schieten uit de startblokken!"