Stunts in achtste jeugdronde

Op zaterdag 18 november was voor onze jeugdteams de achtste ronde van de najaarscompetitie 2023. Vijf teams moesten daarin aantreden tegen de koploper in hun poule, wat tot een paar stunts leidde.

Twee teams wisten namelijk tegen de koploper te stunten: beide wonnen ze deze uitwedstrijd met maar liefst 3-7 te winnen. De vier jeugdteams die zelf al een aantal weken bovenaan staan, verstevigden allemaal hun koppositie en drie ervan kunnen aanstaande zaterdag thuis al kampioen worden.

Scylla 4 klopt de ongeklopte
We beginnen vandaag met onze toppers van Scylla 4. Zij begonnen aan de uitwedstrijd bij de nog ongeslagen koploper VVV met een achterstand van 6 punten en wisten dit gat terug te brengen naar 2 punten. Inderdaad: een hele knappe 3-7 overwinning! Camiel, Ivar, Jagger en Usin zijn in een paar jaar tijd opgestoomd van de vierde naar de eerste klasse (A) en lijken nu dus weer serieus kans te maken op promotie naar de hoofdklasse.
In Leidschendam nam Ivar zijn ploeg weer bij de hand. De B-status geeft hem vleugels en Ivar bleef ook tegen de sterke Leidschendammers ongeslagen, waaronder in de dubbel met Usin. Ivar wist daarbij zelfs tot twee keer toe een 2-1 achterstand om te buigen. Usin leverde in de slotpartij dezelfde prestatie en wist ook zijn tweede enkelspel te winnen. Jagger zorgde voor het zevende punt. Op papier ziet het programma van de laatste twee wedstrijden er voor Scylla 4 net wat gunstiger uit dan voor VVV dus wellicht gloort er toch weer een titel aan de horizon …

Scylla 5 doet goede zaken
Scylla 5 staat al een tijd bovenaan in de tweede klasse, maar concurrent Alexandria ’66 4 blijft onze jongens maar in de nek hijgen. Toch deed Scylla 5 goede zaken thuis tegen Vriendenschaar 3. Na drie uur spelen stond de maximale 10-0 zege op het bord en daarna bleek dat de Rotterdamse concurrent ‘’slechts’’ met 7-3 had gewonnen. Daardoor is de voorsprong nu opgelopen van 2 naar 5 punten en dat geeft toch weer wat meer lucht voor de twee spannende laatste wedstrijden. Tegen Vriendenschaar werden maar liefst 9 partijen met 3-0 gewonnen. Alleen Chengxi had in zijn eerste wedstrijd de maximale 5 games nodig (11-9 in de vijfde). Leon en Sam wonnen dus al hun games, ook samen in de dubbel.

Scylla 6 en de zegekar

Niet de zegekar uit het verslag.

Scylla 6 staat vanaf de tweede speelronde al bovenaan en kan volgende week thuis de kroon op het werk zetten. Deze keer werd in Roelofarendsveen de Treffers met 1-9 aan de zegekar gebonden. Dat klinkt heel makkelijk, maar Thomas moest in alle partijen vol aan de bak. Al zijn wedstrijden gingen in vijven. De eerste enkelpartij werd nog met 11-8 in de vijfde verloren. Daarna wist Thomas alles nipt te winnen. De dubbel met Michele ging met 9-11 in de vijfde naar Scylla, zijn tweede enkelpartij met 8-11 en de slotwedstrijd met 10-12 in de vijfde. Daniël en Michele verloren individueel geen enkele game. Als Scylla 6 aanstaande zaterdag thuis tegen Spinmill 1 minimaal 6 punten haalt, is de titel al binnen. Lukt dat niet, dan is zondag gelijk een herkansing (in de inhaalwedstrijd thuis tegen Combat 2).

Scylla 7: Mees blinkt uit
Door naar Scylla 7 die blij waren dat kopman Mees weer van de partij was in de uitwedstrijd bij koploper Pecos 2. Er was eigenlijk een maximale nederlaag voorspeld, maar Mees wist zelfs 2 van zijn 3 enkelpartijen te winnen (zijn laatste met 9-11 in de vijfde). Een puike prestatie! Casper en Ekin kwamen volgens verwachting in Oegstgeest niet tot winst tegen (waarschijnlijk) de aanstaande kampioen. Volgende week komt de nummer voorlaatst DHC naar Leiden en kunnen er wellicht wat meer punten gesprokkeld worden.

Scylla 8: twee vingers in de neus
Scylla 8 is net als Scylla 6 vol op kampioenskoers. Thuis tegen hekkensluiter United TOGB 5 werd het eigenlijk geen moment spannend. Marleen en Janoah wonnen al hun wedstrijden met 3-0. Toch was het genieten geblazen want de zeer sportieve tegenstanders tafeltennissen nog pas kort en hadden er ondanks de nederlaag veel plezier in. Complimenten ook voor hun coach die daarbij met zijn positieve benadering een belangrijke rol speelt! Als Scylla 8 aanstaande zaterdag thuis tegen Taverzo 6 weer met 5-0 weet te winnen, is de titel binnen. Bij een lagere zege is het afhankelijk van wat concurrent Gorkum 3 doet.

Scylla 9 kan koploper niet kloppen
Scylla 9 speelde in Schiedam de topper bij koploper Scyedam 6. Om zelf nog kans te maken op het kampioenschap moest Scylla eigenlijk winnen, maar dat lukte helaas niet. Het werd een geflatteerde 4-1 nederlaag. Twee partijen gingen in vijven verloren. Tom verloor de eerste wedstrijd met 11-9 in de vijfde en Lars verloor de tweede wedstrijd vervolgens ook in het maximale aantal games. In de dubbel was het helemaal ontzettend spannend. Die wisten Lars en Tom uiteindelijk net aan te winnen: 8-11, 7-11, 11-8, 14-12 en 9-11. De laatste twee wedstrijden gingen met 3-1 verloren. Scylla 9 staat nu 6 punten achter, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Als Scylla 9 aanstaande zaterdag de derby thuis tegen DOCOS 2 wint, gaat de slotronde op 2 december alles bepalen.

KLC: concurrent wordt kanonnenvoer
Door naar combinatieteam Rijnsoever-Scylla. Jitte, Bjorn en Imre gingen op bezoek bij hun grootste concurrent Hilversum 1 en kwamen terug met een klinkende 2-8 zege. Bjorn (in vijven) en Jitte verloren allebei hun eerste enkelpartij. Omdat Imre zijn openingswedstrijd wel won, stond het voor aanvang van de dubbel nog 2-1 voor Hilversum. Daarna gingen dus alle partijen naar de KLC (Katwijk-Leiden-Combinatie). Als Rijnsoever-Scylla volgende week 6 punten haalt thuis tegen Hoogland 1, is de eerste plek in landelijk A poule A veilig gesteld. Op naar de kampioenspoule!

Prachtige zege Scylla 1 op koploper
Scylla 1 speelde net als de KLC ook in de mediastad en imponeerde daar met een prachtige 3-7 zege op koploper Hilversum 2. Elsa, Ilse (van Marwijk) en Wessel wisten allemaal heel knap twee enkelpartijen te winnen. De beide jongedames sloegen ook toe in de dubbel door een 2-1 achterstand goed te maken (10-12 in de vijfde). Door de onverwacht grote nederlaag van Hilversum is TTVN Nieuwegein nu de nieuwe koploper. En laat dat nou net de aankomende tegenstander van Scylla 1 zijn aanstaande zaterdag (thuis om 13.00 uur). Mocht er weer een stunt in zitten voor Scylla, dan kan de laatste speelronde nog wel eens ongemeen spannend worden in landelijk B poule A.

Scylla 2 kordaat teruggewezen
Scylla 2 leek halverwege de competitie nog volop in de race voor het kampioenschap in de hoofdklasse, maar het seizoen dreigt als een nachtkaars uit te gaan na de tweede ruime nederlaag op rij. Thuis tegen koploper Vriendenschaar 1 werd het uiteindelijk 3-7. Op die zege was niets af te dingen, al had Lisa in haar openingspartij tegen de sterke Olivier Lipschart meer verdiend. Ze kwam met 2-8 achter in de vijfde game, knokte zich terug naar 10-10, kreeg zelfs een paar matchpoints maar moest helaas toch buigen: 14-16. Dat was eerlijk gezegd ook gelijk de enige spannende partij. Vooral Gouwenaar Rico de Baaij maakte indruk met sterk gevarieerd spel. Lisa, Noor en Finn wisten alle drie alleen te winnen van Jesse van Vliet. Een derde plek lijkt nu het hoogst haalbare voor Scylla 2. Vriendenschaar 1 en Alexandria’66 2 gaan in een onderling duel in de slotronde uitmaken wie er kampioen wordt.

Scylla 3: beste wedstrijd van het seizoen
We sluiten deze keer af met Scylla 3. Ché, Mathijs en Sander speelden ook tegen Vriendenschaar, maar dan het tweede Goudse jeugdteam. Volgens de oma van Ché, zeer trouwe supporter, was dit de beste wedstrijd van het seizoen. Daar was geen woord van gelogen. Het werd met maar liefst 8-2 de ruimste zege van het seizoen. Alleen Ché en Sander verloren een potje, allebei met 9-11 in de vijfde. Er had dus zelfs nog meer in gezeten, maar een maximale nederlaag hadden de sportieve Gouwenaren zeker niet verdiend. Mathijs bleef maar weer eens ongeslagen. Als volgende week op bezoek bij nummer twee Rijnsoever 3 gewonnen kan worden, kan het stuivertje wisselen worden met de Katwijkse ploeg. De titel in de eerste klasse B is helaas uit het zicht en zal zeer waarschijnlijk naar de torenhoge favoriet Salamanders 1 gaan.

Hans van Marwijk

No Replies to "Stunts in achtste jeugdronde"