Inhaalrondes voor de jeugd met Sint Maarten

Op zaterdag 11 november stond niet alleen Sint Maarten op het programma, maar ook een inhaalronde voor drie jeugdteams. De duoteams Scylla 8 en 9 deden allebei uitstekende zaken terwijl Scylla 7 helaas geen punten pakte.

We beginnen vandaag met Scylla 9. Adam en Tom speelden thuis de topper tegen de nog ongeslagen koploper Scyedam 6. Scylla 9 heeft een wedstrijd minder gespeeld en was zelf ook nog ongeslagen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en die verwachting werd helemaal ingelost. Adam opende het bal tegen Schiedammer Ben Westerkamp die alle acht zijn wedstrijden nog gewonnen had en dus nog op 100% stond. Adam was echter in topvorm en wist deze wedstrijd heel knap te winnen. Tom won vervolgens ook zijn eerste wedstrijd waarin vooral de tweede game heel close was (16-14).

Dat het dubbelspel een totaal andere discipline is, bleek in de derde wedstrijd. De Leidse individuele zeges bleken geen garantie voor een overwinning in de dubbel die verdiend naar Scyedam ging. Al moet gezegd worden dat de eerste twee games heel nipt waren (11-13 en 12-14). Adam wist zijn uitstekende vorm vervolgens vast te houden en won ook zijn tweede enkelpartij. Tom knokte voor wat hij waard was in de laatste wedstrijd en maakte het heel spannend, maar moest zich net aan in vijf games gewonnen geven. Door de prachtige 3-2 zege staat Scylla 9 nog maar 3 punten achter op Scyedam met dus één wedstrijd minder gespeeld. Volgende week is de return in Schiedam dus dat gaat er weer om spannen!

Zware wedstrijd Scylla 7
Lars, de derde speler van Scylla 9, wist nog niks van de schitterende zege van zijn team toen hij ’s morgens inviel bij Scylla 7. Het was voor Lars zijn debuut in de reguliere jeugdcompetitie en dan gelijk vier klassen hoger. Volstrekt logisch dus dat Lars nog geen partij wist te winnen op dit veel hogere niveau. Lars was echter wel de enige die een game wist te winnen. Een mooie prestatie! Voor het overige was thuisploeg TOV 1 heer en meester, al hadden er nog wel meer gewonnen games in gezeten voor onze jongens. Maar liefst vijf keer ging een game met 12-10 verloren (Casper 3 en Lars 2 keer). Ekin kwam met 2 keer 11-9 verlies ook dichtbij. Het was natuurlijk jammer dat kopman Mees afwezig was want anders had er wellicht wel een puntje in gezeten.

Kijk nou wat ze gedaan hebben!

Scylla 8 verstevigt koppositie met vandalisme
Last but sure not least Scylla 8, koploper bij de pupillen C (poule B). Net als het andere duo-team speelden ook Marleen en Noa thuis. Ze hadden samen een hele supportersschare op de been gebracht voor de wedstrijd tegen Play Fair 3. Het wierp zijn vruchten af. Onze meiden speelden ondanks de gutsende regen de pannen van het dak en wonnen al hun wedstrijden met 3-0. Na ruim een uur spelen was het 5-0. Sneu voor de zeer sportieve tegenstanders uit Leimuiden die de naam van hun club eer aan deden. Door de fraaie overwinning heeft Scylla 8 de koppositie verstevigd. De voorsprong op nummer twee Gorkum is nu 6 punten en op nummer drie Taverzo 7 punten. De ploeg uit Zoetermeer komt op 25 november nog naar Leiden, op papier de zwaarste wedstrijd die Marleen, Noa en Janoah nog voor de boeg hebben. Dat zou dan ook zo maar de wedstrijd kunnen zijn waarin Scylla 8 kampioen kan worden. Eerst volgende week thuis de hekkensluiter United TOGB 5 niet onderschatten…

No Combat for Scylla 6
Voor iedereen die nu ook een verslag verwacht van de inhaalwedstrijd Scylla 6 tegen Combat 2: die ging niet door en is verzet naar zondag 26 november. Drie keer scheepsrecht zullen we maar zeggen. Om een lang verhaal kort te maken: het hele team van Combat 2 kon niet, als invallers zou het hele team van Combat 1 komen, dat mag officieel niet volgens de huidige regels van de NTTB (ondanks dat beide teams vierde klasse spelen, mag je niet invallen in een lager team) tenzij beide clubs akkoord zijn, maar Scylla 6 durfde het uiteindelijk niet aan omdat het conform de huidige regels competitievervalsing kan zijn. Het positieve aan dit alles is dat naar alle waarschijnlijkheid vanaf 2024 deze regel wordt aangepast. Dan mogen jeugdspelers die op hetzelfde niveau acteren ook in een lager team invallen.

Voor Scylla is dit eveneens gunstig omdat we dan bijvoorbeeld in het huidige seizoen daarmee Scylla 7 hadden kunnen helpen vanuit Scylla 6 (allebei vierde klasse). Scylla 7 trad nu namelijk al twee keer met maar twee spelers aan, mocht geen invaller uit team 6 mee laten doen en gaf daarmee 6 punten cadeau. Op zich is een cadeau weggeven vrijwel altijd een mooi gebaar volgens Piet, maar we zijn toch zeker Sinterklaas niet?

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Inhaalrondes voor de jeugd met Sint Maarten"