Pittige zevende ronde voor de jeugd

Op zaterdag 4 november stond voor onze jeugdteams de pittige zevende ronde op het programma van de najaarscompetitie 2023. Diverse teams kwamen directe concurrenten tegen en dat ging gepaard met wisselende successen. Zo kwamen de drie jeugdteams die in Rotterdam moesten spelen helaas zonder overwinning terug, maar alle andere teams zegevierden wel. Scylla 7 en 9 uitgezonderd, want zij kwamen niet in actie en spelen volgende week pas.

Combinatieteam dendert doorrr
We beginnen deze keer met ons combinatieteam Rijnsoever-Scylla dat maar door blijft denderen op het allerhoogste landelijke jeugdniveau. Deze keer moest TVO-Hutaf 1 er in Katwijk met 9-1 aan geloven. Alleen Jitte, die vorige week op 15-jarige leeftijd (!) debuteerde bij de Scylla-dames in de eredivisie, verloor een potje. Broer Bjorn en Faya bleven ongeslagen. Imre kwam deze keer niet in actie. Rijnsoever-Scylla gaat nog steeds fier aan kop. De komende wedstrijd op 18 november bij nummer twee Hilversum 1 gaat waarschijnlijk de beslissing brengen wie er bovenaan gaat eindigen in deze poule.

Het valt goed voor Scylla 1
Scylla 1 zette in landelijk B thuis tegen Smash’70 de eerste overwinning en dus het voorlopig beste resultaat van het seizoen op het bord. De ploeg uit Hattem moest met een 7-3 nederlaag terug naar Gelderland, al moet gezegd worden dat het aan Scylla-kant absoluut niet tegen zat. Maar liefst vijf partijen werden in de maximale vijf games gewonnen. Beide teams waren dus enorm aan elkaar gewaagd, ondanks de ruime Leidse zege. Ilse en Elsa wonnen samen de dubbel met 13-11 in de vijfde, Ilse won daarna haar tweede enkelpartij ook met 13-11 in de vijfde en Elsa won de allerlaatste wedstrijd met 11-9 in de vijfde. Ilse was wederom de ‘woman of the match’ en bleef ongeslagen. Elsa pakte twee individuele zeges en Wessel één. Scylla 1 staat nu gedeeld vierde met maar 9 punten achter op koploper Hilversum 2 en laat dat nou net de volgende wedstrijd zijn (ook op 18 november in Hilversum).

Hoe is een Rotterdamse kermis?
Scylla 2 kwam na een ruim 4 uur durende partij in Rotterdam van een koude kermis thuis en kan na de 8-2 nederlaag de titelaspiraties terug in de ijskast zetten. Concurrent Alexandria ’66 2 speelde weliswaar uitstekend en de zege was ook absoluut verdiend, maar toch was de nederlaag zeker ook geflatteerd. Liefst vier wedstrijden gingen in de maximale vijf games verloren (Amy 2, Lisa en Noor allebei 1 keer), tegenover één winstpartij in vijven: de dubbel van Amy en Finn. Het tweede punt kwam van Noor. Amy en Lisa kwamen individueel deze keer niet tot winst, al kwam Amy nog wel akelig dichtbij. Ze kreeg in haar allereerste wedstrijd twee matchpoints, maar moest uiteindelijk helaas toch nog haar tegenstander feliciteren. Finn bleef weliswaar ongeslagen, maar dat leverde slechts 1 punt op omdat hij alleen de dubbel speelde en dus niet voor niets mee was gereisd.

Alexandria ’66 2 en Vriendenschaar 1 gaan samen uitmaken wie er kampioen wordt in de hoofdklasse. De ploeg uit Gouda komt op 18 november naar Leiden dus dat is een mooie pot voor ‘eerherstel’.

Die is koud…
Op de tafel ernaast overkwam Scylla 3 ongeveer hetzelfde als Scylla 2. Hier was Alexandria ’66 3 de spelbreker en was de nederlaag met 7-3 iets milder maar niet minder zuur. Twee partijen gingen in vijven verloren, waarbij met name die van Yannick in zijn laatste wedstrijd heel nipt was (11-9). Sander won echter ook een keer in vijven met 11-13 in de vijfde dus dat compenseert dan weer. Yannick wist wel zijn beide overige enkelpartijen te winnen. Ché moest helaas al zijn Rotterdamse tegenstanders feliciteren. Ook Scylla 3 hoeft nu niet meer met een schuin oog naar boven te kijken, al is de tweede plaats zeker nog wel bereikbaar. Kampioen lijkt hier vrijwel zeker Salamanders 1 te worden.

Nette overwinning Scylla 4
Even weg uit de grauwe havenstad en door naar Gorinchem waar Scylla 4 nipt met 4-6 won bij Gorkum 2. Ivar zit na het behalen van zijn B-licentie boordevol zelfvertrouwen en wist weer al zijn partijen te winnen, waaronder ook de dubbel met Camiel. Die won zelf twee enkelpartijen. Voor Usin waren deze zaterdag alle tegenstanders helaas nog een maatje te groot. Scylla 4 staat nu op een knappe tweede plaats en reist op 18 november met een achterstand van 6 punten naar Leidschendam voor de topper tegen koploper VVV 1.

Spannende confrontatie in eh… ergens met een voetbalstadion
Toch weer terug naar de stad met het mooiste voetbalstadion van Nederland. Rotterdam dus waar in de tweede klasse (A) de topper op het programma stond tussen Alexandria ’66 4 en Scylla 5. Het verschil op de ranglijst was voor aanvang slechts twee punten en na afloop was dat nog steeds zo. Na een bloedstollend spannende confrontatie werden na ruim 4 uur de punten uiteindelijk eerlijk verdeeld: 5-5. Ook hier waren weer vier partijen in vijven waarvan 3 in het voordeel van de Rotterdammers en waarvan verrassend genoeg onze ‘’mister vijfsetter’’ Leon er twee verloor. Sam was weer ijzersterk op dreef en bleef individueel ongeslagen. Leon en Chengxi sloegen allebei één individueel punt binnen. Waarschijnlijk gaan Alexandria ’66 4 en Scylla 5 in de laatste drie wedstrijden uitmaken wie er kampioen wordt, maar nummer drie United TOGB 1 zit ook nog op het vinkentouw met 6 punten achterstand.

Kampioensles door Scylla 6
Dat Scylla 6 kampioen gaat worden, is eigenlijk niet meer de vraag. Alleen weten we nog niet wanneer dit gaat gebeuren. Op voorhand leek de uitwedstrijd bij Combat 2 best nog lastig te kunnen gaan worden, maar het werd in Bleiswijk 2-8 voor onze jongens. Thomas verloor de allereerste wedstrijd dus er was nog wel sprake van een 1-0 achterstand, maar die werd door Michele en Daniël al gauw omgezet in een voorsprong, die naarmate de dag vorderde steeds groter werd. Alleen de laatste enkelpartij van Thomas ging nog verloren. Hij wist wel de dubbel te winnen. Samen met Daniël die alweer ongeslagen bleef. Michele wist ook al zijn partijen te winnen. Aanstaande zaterdag 11 november speelt Scylla 6 weer tegen Combat 2, maar nu om 11 uur thuis (inhaalwedstrijd). Met een wedstrijd minder gespeeld is de voorsprong op nummer twee Salamanders 4 nu al liefst 11 punten!

Zwaar bevochten zege in eh… iets met duinen
Tot slot naar onze tweede absolute kampioenskandidaat en koploper Scylla (duo) 8. Marleen en Noa gingen naar die mooie stad achter de duinen en kwamen terug met een zwaar bevochten 2-3 zege op HTTV-070 1. De dubbel ging verloren en Marleen moest na haar tweede enkelpartij voor het eerst deze competitie een tegenstander feliciteren. Noa bleef wel nog steeds ongeslagen en staat dus vooralsnog op 100%! De voorsprong van Scylla 8 op concurrenten Gorkum 3 en Taverzo 6 is respectievelijk slechts 1 en 2 punten, maar Scylla 8 heeft een wedstrijd minder gespeeld. Die is aanstaande zaterdag 11 november om 11 uur thuis tegen Play Fair 3. Komt dat zien, komt dat zien!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Pittige zevende ronde voor de jeugd"