Scylla-dames aan kop in de eredivisie

Vlak voor 3 oktober hebben de dames van Scylla de koppositie gepakt in de tafeltenniseredivisie. Thuis tegen hekkensluiter Disnierats werd met 7-0 gewonnen en dat was genoeg om koploper SKF te passeren op de ranglijst.
De maximale overwinning op de Hoornse ploeg was echter niet helemaal zo vanzelfsprekend als de uitslag doet vermoeden. In de openingspartij moest Evelien Hengstman namens Scylla alle zeilen bijzetten om de sterk spelende Janine Grootjans van zich af te houden. Evelien won de eerste game vrij eenvoudig, maar verloor vervolgens de tweede en derde game met 10-12. Grootjans liet daarin enkele schitterende punten noteren. Game vier leek de wedstrijd weer te doen kantelen in het voordeel van Evelien, maar in de slotgame kwam ze toch weer met 5-8 achter. De time-out deed wonderen want de volgende zes punten waren allemaal voor Evelien: 11-8 en een 1-0 voorsprong voor Scylla.

Spanning voorbij
Daarmee was het echter wat spanning betreft helaas wel zo’n beetje gedaan. Fang Ning Chen Chen won vervolgens probleemloos met 3-0 van Tessa Margaroli, al kwam Fang in de tweede game nog wel met 1-5 achter (die won ze na 10 punten op rij alsnog met 11-5). Esmee van Marwijk zette in de laatste partij voor de pauze de 3-0 op het bord na een simpele zege op Sineenard Som Roelofsma.

Snelste zege
De snelste zege van de dag kwam van Evelien die gelijk na de pauze in recordtempo Margaroli klopte. Grootjans leek vervolgens toch weer kans te maken op een stunt door tegen Esmee in de openingsgame brutaal een 6-10 voorsprong te nemen in de eerste game, maar die ging alsnog met 13-11 naar Esmee. Daarna bleek Esmee eenvoudigweg te sterk. De laatste enkelpartij werd ook niet echt spannend. Fang klopte daarin Som Roelofsma met duidelijke cijfers.
In de dubbel besloot de Leidse ploeg om eens te experimenteren met een nieuw duo. Evelien en Esmee dubbelden voor het eerst samen en deden dat met een overtuigende 3-0 zege.

Voor in de agenda: 15 oktober!
Al met al was het een dik verdiende overwinning voor de Leidse dames, al had Disnierats op basis van het vertoonde spel van Grootjans eigenlijk wel een puntje verdiend. Dankzij deze zevenklapper heeft Scylla nu 2 punten voorsprong op SKF en 6 punten voorsprong op de twee voornaamste titelkandidaten Den Helder en VTV. Omdat de twee laatstgenoemde ploegen allebei Disnierats nog treffen, geeft de stand wel een wat vertekend beeld. Bij een goed resultaat in de aankomende thuiswedstrijd tegen concurrent SKF kan Scylla nu al uitstekende zaken doen in de strijd om de play-offs. De ploeg uit Veenendaal komt op zondag 15 oktober naar Leiden, aanvang 13.00 uur.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Scylla-dames aan kop in de eredivisie"