Hevige strijd in derde jeugdronde

Op zaterdag 30 september stond voor onze jeugd de derde competitieronde van dit najaar op het programma. Op diverse tafels was de spanning te snijden en was het weer genieten geblazen van twee min of meer gelijkwaardige teams. Alleen Scylla 9 speelde niet (hun wedstrijd is verzet naar 11 november).

We beginnen vandaag eens met ons andere DUO-jeugdteam. Scylla 8 speelde in Bergschenhoek tegen United TOGB 5. Janoah had een dagje rust dus de beide jongedames Marleen en Noa kwamen in actie. En hoe! Ze bleven zelfs allebei ongeslagen, ook in de dubbel samen. Door de maximale 0-5 zege staat Scylla 8 nu fier op kop bij de pupillen C (poule B).

Landelijk A stevig op kop
Door naar combinatieteam Rijnsoever-Scylla. Met een volledig Katwijkse ploeg (Imre deed niet mee) werd concurrent Hilversum 1 met liefst 7-3 verslagen. Faya en Jitte bleken individueel onklopbaar en pakten allebei dus 3 punten. De dubbel samen ging wel verloren. Bjorn sloeg het zevende punt binnen. Door de ruime zege werd de koppositie in landelijk A verstevigd.

Scylla 1 gaat er net af
Scylla 1 speelde in landelijk B thuis tegen koploper Hilversum 2. Na bijna 5 uur zenuwslopend tafeltennis stond er een nipte 4-6 nederlaag op het bord. Maar liefst 6 van de 10 partijen gingen in de maximale vijf games. De winst daarin werd netjes verdeeld: beide teams wonnen er drie. Met een beetje meer geluk had er echter ook een overwinning in gezeten. Elsa was in topvorm en won twee enkelspelen. De derde verloor ze met 9-11 in de vijfde. Ilse van Marwijk en Wessel wisten allebei één keer te winnen. De dubbelaars Elsa en Ilse de Regt verloren weliswaar, maar oefening baart kunst.

Lisa blinkt uit
Scylla 2 moest ook tegen de koploper. In Gouda bij Vriendenschaar 1 werd een knappe 5-5 uit het vuur gesleept. Lisa was de absolute ‘’woman of the match’’. Ze won al haar partijen en allemaal in vijven. Ze kwam met 2-1 achter in de eerste partij en zelfs met 2-0 achter in de tweede wedstrijd. Hulde! Noor en Finn wisten allebei één punt te pakken.

Yannick de gevierde man
Scylla 3 speelde eveneens bij Vriendenschaar, tegen team 2. De uitslag was ook hetzelfde als op de tafel ernaast: 5-5. Met ook hier veel spannende partijen die eerlijk verdeeld werden. Yannick was de gevierde man met de maximale score van 3 gewonnen enkelspelen. De dubbel met Ché ging helaas nipt verloren (12-10 en 11-9 in de vierde en vijfde game). Ché zelf verloor solo nog een keer met 11-9 in de vijfde. Gelukkig wist hij wel zijn eerste pot te winnen. Sander pakte het vijfde punt.

Mooie comeback Scylla 4
Scylla 4 en VVV 1 maakten er in Leiden ook een waar spektakelstuk van. Met ook hier uiteindelijk weer een zwaarbevochten 5-5 als eindresultaat. Daar leek het lang niet naar uit te zien. Na zes partijen stonden de Leidschendammers op een comfortabele 1-5 voorsprong. Camiel en Ivar wisten echter allebei in hun laatste enkelpartij de op dat moment nog ongeslagen tegenstanders Bjorn en Florian te kloppen. Omdat ook Jagger zijn laatste wedstrijd won (Camiel en Ivar hadden Justin al eerder geklopt) werd het toch nog 5-5.

Scylla 5 zes uit tien tegen Vriendenschaar 3
Terug naar Gouda waar ook Scylla 5 speelde. Bij Vriendenschaar 3 werd voor de derde keer op rij met het kleinst mogelijke verschil gewonnen: 4-6. Leon nam zijn team weer bij de hand met de maximale drie individuele zeges. Chengxi deed ook een stevige duit in het zakje met twee overwinningen. Ties verloor helaas zijn eerste partij met 11-9 in de vijfde, maar zijn tweede enkelspel werd wel overtuigend gewonnen. Volgende week is de topper tegen United TOGB 1.

Scylla 6: zeer overtuigend
Scylla 6 is het seizoen zeer overtuigend begonnen. Net als de eerste wedstrijd van het seizoen werd ook thuis tegen De Treffers 2 met 9-1 gewonnen. Thomas verloor die ene partij met 9-11 in de vijfde. Daniël en Michele wisten niet alleen al hun enkelspelen te winnen, maar ook de dubbel samen. Als de schijn niet bedriegt, gaat Scylla 6 hoge ogen gooien in de vierde klasse C.

Onverdiende zeperd voor Scylla 7
Hoe anders is het gesteld met onze andere vierdeklasser (poule A) Scylla 7. Casper, Ekin en Mees knokken voor wat ze waard zijn, maar komen vooralsnog steeds tekort. Deze keer ging Pecos 2 met de maximale 0-10 zege terug naar Oegstgeest. Je denkt dan: die Scyllanen zijn helemaal kansloos weggespeeld. Helemaal niet dus. Liefst vier partijen gingen in vijven verloren: Mees 2 keer, Casper en Ekin 1 keer. Mees kwam in zijn laatste wedstrijd wel ontzettend dichtbij, maar moest helaas toch met 11-13 zijn tegenstander feliciteren.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Hevige strijd in derde jeugdronde"