Spannende tweede ronde voor de jeugd

Op zaterdag 23 september speelden de meeste jeugdteams hun eerste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie 2023. Twee uitzonderingen: Scylla 1 speelde in Hattem en de wedstrijd van Scylla 6 is op verzoek van tegenstander Combat verzet naar 11 november. De uitslag van de dag werd 6-4.

Scylla 2 was in de eerste ronde vrij en ontving in de tweede rond koploper Alexandria ’66 2. Finn debuteerde uitstekend en bleef heel knap ongeslagen, al had hij in zijn laatste wedstrijd daarvoor het maximale aantal games nodig (11-8 in de vijfde). Noor was bijna de hele week ziek geweest, maar knokte zich toch mooi naar twee individuele zeges. Amy sloeg het zesde punt binnen. Oftewel: een prachtige 6-4 overwinning en een prima start van dit seizoen in de hoofdklasse. Het had zelfs nog iets fraaier kunnen zijn, maar Amy en Noor verloren de dubbel met 10-12 in de vijfde na twee verloren matchpoints.

Knappe nipte zege
Op de tafel ernaast gebeurde ongeveer hetzelfde. Daar speelde Scylla 3 tegen Alexandria 3. Deze twee teams waren eveneens enorm aan elkaar gewaagd en ook hier zegevierde Scylla uiteindelijk dus met 6-4. De namen van de spelers waren natuurlijk wel anders. Hier was Mathijs de absolute ‘’man of the match’’ met drie zeges. U raadt het al: zijn laatste met 11-8 in de vijfde. Ché en Yannick pakten allebei één individuele zege en wonnen samen ook de dubbel.

60% winstpartijen
De uitslag van de volgende wedstrijd is nu geen verrassing meer. Inderdaad: Scylla 4 won met 6-4. Hier kwam de tegenstander voor de verandering niet uit Rotterdam, maar uit Gorinchem. De eerste vier wedstrijden waren allemaal voor Scylla waarbij Usin zelfs een 0-2 achterstand ongedaan wist te maken. Nadat Camiel en Ivar overtuigend de dubbel hadden gepakt, toonde Gorkum 2 karakter met drie opeenvolgende overwinningen. Ivar wist het tij daarna gelukkig te keren en Camiel zorgde voor een fraai slotakkoord: 11-6 in de vijfde en de eerste zege in de eerste klasse!

36 – 2×2
Terug naar de tweestrijd Scylla tegen Alexandria. Scylla 5 trad aan tegen het vierde team van deze Rotterdamse club. Uitslag? 6-4 uiteraard. Maar liefst vier partijen gingen in vijven en die werden qua winst eerlijk verdeeld. Sam en Ties verloren hun vijfde game helaas, Leon wist ze zelfs allebei te winnen (met respectievelijk 11-7 en 11-9). Het debuut van Leon was sowieso uitmuntend. Hij won al zijn partijen, waaronder ook de dubbel met Sam. Die wist zelf individueel ook weer twee overwinningen te pakken. Ties kwam weliswaar heel dichtbij, maar bleef deze keer jammer genoeg zonder zege.

Eer gered
We zijn nu wel klaar met al die 6-4 uitslagen, maar moeten helaas door naar een fikse 1-9 nederlaag. Scylla 7 knokte voor het waard was tegen het eerste jeugdteam van TOV. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ploeg uit Noordwijk simpelweg beter was, maar er had toch zeker meer in gezeten. Ekin en Mees verloren allebei een keer in vijven, Casper twee keer in vier games met kansen op meer. Mees redde de eer door zijn tweede partij te winnen.

Genieten van Noa’s debuut
Door naar onze twee jongste jeugdteams in de duo-competitie, te beginnen met Scylla 8. Tegenstander was HTTV-070 1 uit Den Haag. Noa maakte haar debuut en dat was genieten geblazen. Onder het toeziend oog van haar beide ouders, die niet helemaal onbekend zijn in tafeltennisland, won ze met frank en vrij spel haar allereerste partij met 3-2. Janoah kon niet achterblijven. Hij pakte de volgende wedstrijd zelfs met 3-0. Het dubbelspel daarna was ongemeen spannend: 12-10, 9-11, 10-12, 11-7 en 11-8. Weer winst dus. De spanning werd één Haagse speler teveel en hij gaf zijn laatste enkelpartij cadeau aan Noa. Ridwaan, de tweede Hagenees, kwam gelukkig nog wel in actie en beloonde zichzelf met een verdiende overwinning op Janoah. Een 4-1 zege dus voor Scylla 8 en zelfs de voorlopige koppositie in poule B van de pupillen C.

Adam wint zonder tackles
In poule A vinden we Scylla 9. Zij spelen hun wedstrijden om 13.00 uur omdat Adam ’s morgens ook nog bij DIOK speelt, onze Leidse rugby-trots. Tegen het zeer sportieve ATTC 5 liet de debuterende Adam zien dat hij ook wedstrijden kan winnen zonder zijn tegenstanders te tackelen. Met uitstekend spel won Adam al zijn wedstrijden, waaronder ook de dubbel met Lars die zelf ook één enkelspel won. De Alphense ploeg ging gelukkig niet helemaal met lege handen terug naar huis. In een spannende partij moest Lars zich gewonnen geven tegen Keano Barendse.

Ilse schittert in Verweggië
Scylla 1 (landelijk B) zat ruim drie uur in de auto heen en weer naar Hattem en moest genoegen nemen met een 5-5 gelijkspel. Een ruime overwinning had echter ook zo maar gekund. Liefst drie partijen gingen in vijven verloren. Elsa verloor haar eerste wedstrijd met 11-9, Wessel zijn eerste partij met 11-8 en zijn tweede wedstrijd met 11-7 in de slotgame. Elsa en Wessel wisten gelukkig nog wel allebei een individuele zege te boeken. Ilse van Marwijk was echter vandaag de onbetwiste nummer één door ongeslagen te blijven in haar drie enkelspelen met slechts 1 verloren game.

Landelijk A haalt uit!
We sluiten af met ons combinatieteam Rijnsoever-Scylla (landelijk A). Faya, Jitte en Imre gingen naar Oosterhout (Gelderland) en kwamen terug met de maximale zege: 0-10! Dat klinkt als een makkie, maar drie partijen werden met de hakken over de sloot binnen gehaald (in vijven met nipt verschil in de slotgame). Dat gebeurde ook in de dubbel waarin Jitte en Imre een 2-0 achterstand weg wisten te werken. Imre zelf won alles in ‘’straight sets’’. Door de 10 winstpunten staat Rijnsoever-Scylla nu zelfs aan kop in landelijk A!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Spannende tweede ronde voor de jeugd"