Jeugd oogst twee medailles in de meerkampenfinale

Dit seizoen stonden er vijf Scyllanen in de finale van de jeugdmeerkampen in Panningen, in het laatste weekend van mei. Dat is op zichzelf natuurlijk al een hele prestatie, maar 40% ging ook nog met een medaille naar huis.

De Scylla-delegatie plus coaches.

Camiel, de jongste van het stel, wist bij zijn meerkampendebuut meteen een medaille te behalen! Na het NKA van twee weken geleden was verwacht dat Jari en Jarnelo zouden gaan strijden om de winst. Camiel wist het deze jongens een stuk moeilijker te maken dan de vorige keer, maar kan uiteindelijk tevreden zijn met zijn bronzen medaille in de categorie ‘jongens onder-11’ en was uiteindelijk duidelijk the best of the rest.

Finaledebuut Imre
Voor Imre was het niet zijn debuut in het meerkampentoernooi maar wel zijn debuut in de finale. Hier speelde hij zeer verdienstelijk en hij behaalde een 8e plaats. Het goede spel dat hij liet zien had eventueel meer op kunnen leveren, maar laat vooral zien dat hij zich de afgelopen tijd enorm aan het ontwikkelen is.

Elsa: achterhoedegevecht
Elsa wist al één keer eerder de finale in Panningen te bereiken. Het doel was om het de topspeelsters moeilijk te maken. Dit is in meerdere wedstrijden gelukt maar het leverde uiteindelijk geen winstpartijen op tegen de topspeelsters. Het goede spel dat Elsa zien leverde in het achterhoede gevecht uiteindelijk een 10e plek op.

Ilse in topvorm
Dan onze finale-veteranen. Ilse staat al jaren achter elkaar in de finale en wist het podium al eerder te behalen. Dit jaar stond ze 6e geplaatst en er werd niet direct rekening gehouden met een podiumplek. Het werd uiteindelijk een topweekend voor Ilse. Het bleek dat ze haar topvorm dit seizoen bewaard had voor dit moment. Ze moest uiteindelijk alleen Jitte en Faya (ook trainend bij Scylla maar uitkomend voor Rijnsoever) voor zich laten. Naast Ilse willen we natuurlijk ook Jitte en Faya feliciteren met hun prestaties!

Hevige concurrentie voor Mads
Ook Mads heeft het finaleweekend als jarenlang vast in zijn agenda staan. Het doel was om zijn jeugdcarrière af te sluiten met een klapper. In plaats van een klapper werd het een prima voldoende. De wedstrijden die hij moest winnen, heeft hij gewonnen, maar de spannende potjes vielen niet zijn kant op. In het enorm sterke deelnemersveld bij ‘jongens onder-19’ moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een 7e plek.

Bram van Kuijck

No Replies to "Jeugd oogst twee medailles in de meerkampenfinale"