Vijf medailles op het jeugd-NK

Op 13 en 14 mei vonden de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd plaats. De jonge Scylla-leden wisten daarbij beslag te leggen op maar liefst op vijf medailles.

Zaterdag
Zaterdag begonnen Lisa, Daniël, Thomas en Janoah aan het NK. Voor de jongens was het hun eerste toernooi. In de ‘onder-11’ leeftijdsklasse mochten ze zich meten met hun leeftijdsgenoten. Janoah en Thomas hebben allebei een goede ervaring op kunnen doen en Thomas heeft zelfs een wedstrijd weten te winnen. Daniël deed het nóg beter: hij wist meteen de poule door te komen. Hier was de kwartfinale na een spannende strijd het eindstation.

Lisa wist bij de meisjes ‘onder-19’ beslag te leggen op de tweede plek. Dat leverde haar een zilveren medaille op én een startbewijs voor het NK-A op zondag. Go Lisa!

Zondag
Op zondag stonden acht (!) Scyllanen te popelen om de strijd aan te gaan met de Nederlandse top. Voor Lisa, Noor, Bram en Ilse de Regt was de poule het eindstation. Allen hebben ze genoeg kunnen leren afgelopen weekend en genoeg motivatie op kunnen doen om komend seizoen sterker terug te komen! Daarnaast bleken het goede supporters voor de Scyllanen die het hoofdtoernooi behaald hadden.

Spectaculaire wedstrijd Imre
Imre wist in de categorie jongens ‘onder-17’ voor het eerst zijn poule door te komen op het NK-A. In de eerste ronde kwam hij knap terug van een achterstand, waardoor hij de kwartfinale wist te bereiken. Hier kruiste hij de degens met Chris Verwoert, spelend in de eerste divisie. Imre wist het hem enorm moeilijk te maken. Na een spectaculaire wedstrijd was het de ervaring op dit niveau van Chris die de doorslag gaf in de beslissende game.

Ilse: zenuwslopend
Ilse van Marwijk speelde in de eerste ronde tegen Sofja Chapochnikov van TTV Amsterdam. Een zenuwslopende eerste game ging net verloren. Ilse bleef knokken en kwam nog dichtbij, maar kwam uiteindelijk deze achterstand niet meer te boven. Een plek bij de laatste 16 was hier het eindstation.

Brons voor Camiel
Camiel is op zijn eerste NK knap door de poule heen gekomen. Een tweede plek leverde een plek op in het hoofdtoernooi. In de halve finale moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Jari van Gameren. Dit leverde een knappe bronzen medaille op!

Medaille voor Mads
Mads wist ook beslag te leggen op een bronzen medaille. Via de eerste plaats in de poule en daarna een bye, kwam hij in de kwartfinale tegen zijn inspeelpartner en dubbelpartner Djen Bakx. In een zenuwslopende pot waarin Djen steeds terug leek te komen, hield Mads de comeback af door uiteindelijk 11-9 in de beslissende game te winnen. In de halve finale lagen er kansen tegen Kas van Oost, maar onder de druk van Kas lukt het niet om die te benutten. Met de halve finale als eindstation, heeft Mads in zijn laatste jaar als jeugdspeler een medaille op het NK weten te bemachtigen!

Dubbelmedailles
De scherpe lezer vraagt zich dan af waarom er nog maar drie medailles voorbij gekomen zijn. Er was afgelopen zondag ook nog een dubbeltoernooi waar goede resultaten behaald zijn. Camiel wist met Amrit Kumar een zilveren medaille te behalen in de ‘onder-11’ categorie! Mads ging met het zelfde resultaat naar huis door met Djen Bakx de finale te bereiken!

Al met al een weekend waarin mooie ervaringen opgedaan zijn en er goede resultaten geboekt zijn. 🙂

Bram van Kuijck

No Replies to "Vijf medailles op het jeugd-NK"