Laatste jeugdronde levert twee kampioenen op

De voorjaarscompetitie 2023 zit er voor onze jeugdteams op. Afgelopen zaterdag 22 april stond de laatste (thuis)wedstrijd op het programma. Met uiteindelijk een prachtig resultaat: Scylla 4 en 6 zijn kampioen!

Scylla 4 had thuis tegen Salamanders 3 nog 2 punten nodig om de titel te pakken in de tweede klasse A. Camiel zette al snel de 1-0 op het bord. Jagger leek op weg naar de beslissende 2-0, maar verloor net aan in vijven. Usin bracht daarna wel het bevrijdende tweede punt binnen en dat werd met gejuich ontvangen! Dat het uiteindelijk nog een ‘’reguliere’’ 8-2 overwinning werd voor Scylla 4 was bijzaak. Camiel bleef maar weer eens ongeslagen. Ook de dubbel met Jagger werd gewonnen. Jagger zelf won net als Usin twee enkelpartijen.

Ivar kwam deze keer niet in actie, maar was natuurlijk wel aanwezig om het feest mee te vieren. De moeder van Jagger zorgde na afloop voor de taart en de (niet zo sterke) drank was niet aan te slepen. Nogmaals van harte gefeliciteerd mannen met dit zeer verdiende kampioenschap! Op naar de eerste klasse.

Makkelijk succes voor Scylla 6
Voor Scylla 6 werd het kampioenschap op een minder leuke manier behaald. De wedstrijd tegen Taveba 2 ging op het laatste moment niet door omdat de ploeg uit Barendrecht maar 1 speler op de been kon brengen. Ook de enig overgebleven concurrent Twenty-one Up 3 had vanwege de meivakantie personele problemen want zij traden in hun laatste wedstrijd aan met twee invallers en leden mede daardoor een onverwachte nederlaag tegen de zeer sportieve meiden van Play Fair 2.

Door dit resultaat werd Scylla 6 zonder zelf te spelen kampioen. De afgelaste wedstrijd tegen Taveba is niet eens meer nodig. Omdat de wedstrijd in Rotterdam ’s middags werd gespeeld, was pas ’s avonds duidelijk dat Scylla 6 de titel al binnen had. Onze welgemeende felicitaties gaan uit naar Michele en de beide Thomassen die er in hun debuutseizoen gelijk met het kampioenschap bij de pupillen B vandoor gaan!

Scylla 5 gehandicapt
Michele kwam overigens wel in actie zaterdag. Hij viel in bij Scylla 5 dat twee spelers moest missen (Casper en Ties). Het was voor Michele even wennen aan het hogere niveau (2 klassen!), maar hij verweerde zich dapper. Dat leverde helaas (nu nog) geen gamewinst op. Het zou echter fijn zijn als de NTTB in de toekomst wat meer rekening houdt met de zeer populaire meivakantie zodat de competitie al voor deze vakantie is afgelopen of anders na de meivakantie nog even doorloopt. Terug echter naar Scylla 5. Zij eindigden in hun eerste jaar samen op een zeer knappe tweede plaats in de vijfde klasse. Dat de laatste wedstrijd tegen Taverzo 7 in 5-5 eindigde, deed niet meer ter zake. De ploeg uit Zoetermeer had maar 2 spelers dus de wedstrijd begon al met een 3-0 voorsprong. Daniël sloeg de andere twee punten binnen door zijn beide enkelspelen te winnen. Mees en Michele bleven helaas met lege handen.

Lastig debutantenseizoen
Onze andere debutanten van Scylla 7 (pupillen C) hadden een lastig seizoen. Op zich niet zo vreemd omdat Janoah, Lars en Samuel alle drie eigenlijk pas enkele maanden tafeltennissen en in vergelijking met alle tegenstanders ook de minste trainingsuren achter de rug hebben. In de laatste wedstrijd was ook Salamanders 7 met 0-5 te sterk. Lars wist wel maar liefst drie games te winnen, maar niet in dezelfde wedstrijd.

Scylla 2 met opgeheven hoofd laatste
Ook Scylla 2 eindigde op de laatste plaats: in de sterke hoofdklasse. Dat was echter op voorhand verwacht omdat de meiden qua rating ook als laagste geklasseerd stonden. Ondanks de laatste plaats kunnen Amy, Lisa en Noor eigenlijk terugkijken op een goed seizoen. Geen enkele wedstrijd waren zij volslagen kansloos. Van de kampioen Alexandria ’66 werd thuis maar nipt verloren, tegen nummer drie Scyedam werd gelijkgespeeld en nummer vier Avanti werd zelfs een keer verslagen.

Nummer twee Gorkum was in de laatste wedstrijd wel sterker, maar moest ook weer hard knokken voor de 3-7 zege. Amy, Lisa en Noor wonnen allebei één enkelspel. Noor was zelfs heel dichtbij een tweede overwinning, maar verloor met 10-12 in de vijfde en had in die wedstrijd eigenlijk meer verdiend.

Scylla 3 is prima nummer drie
Op de tafel ernaast had Scylla 3 nog een hele kleine kans om kampioen te worden in de tweede klasse B. Daarvoor moesten Ché, Sander en Yannick eigenlijk met 10-0 van Taverzo 5 winnen en dan hopen dat de concurrentie steken zou laten vallen. Dat gebeurde allebei helaas niet. Scylla 3 bleef steken op een mooie 7-3 zege, maar zelfs een maximale overwinning had verder niet uitgemaakt omdat zowel Vriendenschaar als ATTC zich niet liet verrassen. Grote man deze keer (zowel letterlijk als figuurlijk) was Sander die al zijn enkelpartijen won. Ché en Yannick wonnen weer samen de dubbel, maar verloren allebei in vijven en met twee punten verschil in de slotgame van de sterk spelende Michael Thomas.

Het had dus ook zo maar 9-1 kunnen worden, maar ook dat was niet goed genoeg geweest voor het kampioenschap. Ché (2) en Yannick (1) pakten individueel de overige punten. Scylla 3 eindigt hierdoor met 4 punten achterstand op een prima derde plek.

Scylla 1 zet koploper terug
Tot slot naar ons enige landelijke jeugdteam Scylla 1. Die konden in de laatste wedstrijd vrijuit spelen. Tegenstander Salamanders had als koploper echter nog alles om voor te spelen. Onze Scyllanen werkten echter absoluut niet mee aan het mogelijke feestje van de ploeg uit Wateringen. Elsa (3), Ilse (2) en Daan (2) zorgden er met een zevenklapper voor dat de titel uiteindelijk zoals verwacht naar onze hoofdstad ging en niet mee terug naar het Westland. Daan en Wessel moesten in de dubbel wel hun tegenstanders feliciteren. Scylla 1 eindigt door deze 7-3 zege op een keurige vierde plek in landelijk C poule C en hoopt na de zomer het gaatje met de bovenste ploegen te kunnen verkleinen.

Felicitaties alom
Wij feliciteren nogmaals onze eigen toppers van Scylla 4 en 6, maar natuurlijk ook alle andere kampioenen in de poules van onze Scylla-teams (Amsterdam ’78 2, Alexandria’ 66 2, Vriendenschaar 2, Scyedam 5 en TOGB 6). Scylla 4 en 6 zullen (ik neem aan onder luid gejuich) naar voren gehaald worden tijdens de kampioenenhuldiging na afloop van de clubkampioenschappen op zaterdag 1 juli. Als de voortekenen niet bedriegen, gaan we straks na de zomervakantie zelfs met nog meer jeugdteams de najaarscompetitie 2023 in!

Hans van Marwijk

 

No Replies to "Laatste jeugdronde levert twee kampioenen op"