Voorlaatste jeugdronde: twee kampioenen in de maak

Op zaterdag 15 april stond voor onze jeugdteams de voorlaatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie van 2023 op het programma (de laatste uitwedstrijden van dit seizoen). Scylla 4 en 6 hebben daarin uitstekende zaken gedaan voor wat betreft de kansen op het kampioenschap.

We beginnen deze keer echter met Scylla 5. Onze (dit seizoen debuterende) jongemannen leverden in Schiedam een topprestatie door kampioen Scyedam met 3-7 te verslaan en daarmee hun eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Daniël en Ties waren allebei in topvorm en wonnen al hun partijen waaronder ook de dubbel samen. Het lukte Mees bijna om een wedstrijd te winnen. Hij verloor twee partijen in vijven en één in vieren, dus eigenlijk had de overwinning zelfs nog groter uit kunnen vallen. Casper was gevallen op het schoolplein en kon helaas niet spelen, maar hij was wel aanwezig samen met vader (en chauffeur) Rald om zijn team te supporten.

Wij feliciteren Scyedam 5 met hun titel! Scylla 5 eindigt zeer waarschijnlijk op een prima tweede plaats.

Scylla 6 op haar na kampioen
Scylla 6 toog naar Rotterdam voor de topper tegen het duo-jeugdteam van Twenty-one Up 3. Bij winst zou Scylla 6 al kampioen zijn, maar dat lukte net niet. De Rotterdammers waren met 3-2 te sterk. Thomas Singh en Thomas Zonneveld wisten allebei een enkelspel te winnen. Door de nipte nederlaag heeft Scylla 6 een voorsprong van 5 punten. In de laatste wedstrijd thuis tegen Taveba 2 is 1 punt genoeg voor het kampioenschap bij de pupillen B.

Supersterke tegenstander voor Scylla 7
Ons andere duo-jeugdteam Scylla 7 speelde in dezelfde hal op dezelfde tijd tegen Twenty-one Up 4. Janoah en Samuel knokten voor wat ze waard waren, maar het was helaas niet genoeg om de Rotterdammers in verlegenheid te brengen. Janoah wist nog wel een game te winnen. Op de maximale 5-0 nederlaag viel dus verder niets af te dingen. Deze tegenstander was simpelweg te sterk.

Hilversum 3
Scylla 1 ging op bezoek bij Hilversum 3. Op elke steiger klonk een lied toen ze de mediastad inreden. Toen ze ruim 5 uur later weer huiswaarts keerden, had Arina nog een opera paraat. Ze besloot echter wijselijk haar mond te houden, want de meeste punten bleven in Hilversum achter: 6-4. Grote man aan de kant van Hilversum was Vincent Hoogland die al zijn enkelpartijen won. De dubbel ging echter naar ons nieuwe Scylla-koppel Elsa en Wessel. Ilse pakte twee individuele zeges, Elsa één. Wessel kwam solo helaas niet tot winst.

Scylla 1 kan geen kampioen meer worden, maar krijgt volgende week wel koploper Salamanders op bezoek en kan daarmee een beslissende rol gaan spelen in de titelstrijd. Amsterdam ’78 2 heeft slechts 1 punt achterstand op de koploper en lijkt met de slotwedstrijd thuis tegen degradant Woerden de beste papieren te hebben. Hilversum 3 staat daar weer 1 punt achter en heeft dus ook nog kans.

Goed gelijkspel Scylla 2
Scylla 2 was net als Scylla 5 te gast in Schiedam voor het treffen met een inmiddels zeer vertrouwde en bijzonder sportieve tegenstander: Scyedam 2. De eerste overwinning van het seizoen vorige week had het zelfvertrouwen van Amy, Lisa en Noor duidelijk goed gedaan. Ook deze wedstrijd had zo maar gewonnen kunnen worden, maar de jongedames bleven steken op 5-5. Amy kon in haar eerste enkelspel het ene matchpoint helaas niet verzilveren en verloor zeer ongelukkig de vijfde game met 14-12. Noor en Amy hadden in de vierde game kansen om de dubbel in hun voordeel te beslissen, maar die game ging helaas met 11-9 verloren. De slotgame daarna was het vermelden verder niet meer waard.

Kortom: 5-5 was een goede uitslag, maar er had zelfs meer ingezeten. Noor (2), Lisa (2) en Amy (1) sloegen de punten binnen.

Scylla 3 wint ruim
Net als de beide duoteams was ook Scylla 3 in Rotterdam. Bij Twenty-one Up 2 werd een ruime 2-8 overwinning geboekt. Yannick was weer de grote man door al zijn potten te winnen waaronder de dubbel met Ché. Deze dubbel wordt elke week beter en raakt goed op elkaar ingespeeld. Ché zelf wist ook nog twee individuele zeges te pakken, net als Sander. De topper in deze tweede klasse tussen de nummers 1 en 2, respectievelijk ATTC 2 en Vriendenschaar 2, eindigde in de gewenste 5-5.

Scylla 3 staat nu op de derde plek met 4 punten achterstand op de koploper en 2 punten op de tweede plaats. De kans op de titel is weliswaar klein, maar bij een grote thuisoverwinning zaterdag tegen nummer laatst Taverzo 5 en twee verrassingen bij de andere twee wedstrijden in de poule …

Scylla 4 kan kampioenschap al ruiken
Last but zeker not least Scylla 4. Vorig seizoen kampioen in de vierde klasse, de derde klasse overslaan en dan nu alweer weken bovenaan in de tweede klasse. Afgelopen zaterdag moest Rijnsoever 4 eraan geloven. In Katwijk werd het maar liefst 1-9 voor onze Scyllanen. Omdat de enig overgebleven concurrent VVV met dezelfde cijfers won, is het kampioenschap nog niet binnen.

De voorsprong is echter 8 punten dus 2 winstpunten zijn aanstaande zaterdag thuis tegen Taverzo 4 genoeg om de titel te pakken. Het onderlinge resultaat met VVV is namelijk in het voordeel van Scylla. In Katwijk moest alleen Jagger één keer zijn tegenstander feliciteren. Camiel en Ivar bleven ongeslagen, al hadden ze allebei een keer daarvoor de maximale vijf games nodig.

Laatste wedstrijden: komt dat zien!
Aanstaande zaterdag 22 april spelen onze jeugdteams dus hun laatste wedstrijd van dit seizoen. De wedstrijden in onze prachtige Scylla-hal starten om 11 uur (Scylla 6 om 13.00 uur). Met twee mogelijke kampioenschappen (misschien zelfs drie) en voor de andere Scylla-teams sterke tegenstanders alle reden om onze jongens en meiden (excuus: kinderen) aan te komen moedigen!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Voorlaatste jeugdronde: twee kampioenen in de maak"