Goede achtste ronde van de jeugd

Op zaterdag 8 april stond voor onze jeugdteams de achtste wedstrijd in de voorjaarscompetitie van 2023 op het programma. De resultaten waren met vier overwinningen en twee nederlagen overwegend positief.

Noor (Pixabay)

Noor. (Niet de Noor uit de tekst – red.]

We beginnen deze keer natuurlijk met Scylla 2. Het is Amy, Lisa en Noor namelijk uiteindelijk toch gelukt: de eerste overwinning in de Hoofdklasse! Het zeer sportieve Avanti 2 werd met 6-4 geklopt. De helft van de punten kwam tot stand na spannende vijfsetters. Noor wist knap te winnen van de beide Hazerswoudse boys, maar ze verslikte zich verrassend tegen Bianca Ligtvoet die haar sterkste spel tegen Noor liet zien. Ook Lisa pakte twee individuele zeges. Amy won één enkelspel, maar samen met Noor ook de dubbel.

Koplopersloper Scylla 3
Op de tafel ernaast won Scylla 3 van de sterke koploper ATTC 2. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is de achterstand op de Alphenaren 7 punten en op nummer twee Vriendenschaar 5 punten. Deze beide ploegen treffen elkaar nog, dus als dat volgende week een gelijkspel wordt, kan het wellicht in de laatste speelronde nog ongemeen spannend worden. Yannick was in topvorm en wist al zijn partijen te winnen, inclusief de dubbel met Ché. Sander voegde ook weer twee winstpartijen toe aan zijn totaal. Ché was in zijn tweede enkelpartij heel dicht bij winst, maar moest helaas in de vijfde game met 10-12 capituleren.

Scylla 4 sorteert voor op eindzege
Scylla 4 deed met een ruime 7-3 zege op Taverzo 4 prima zaken. Concurrent VVV won met 6-4 dus de voorsprong werd weer een puntje uitgebreid. Hier won Ivar al zijn wedstrijden, waaronder ook de dubbel met Usin. Die won zelf één enkelpartij. Camiel spoedde zich na zijn hockeywedstrijd (om 9 uur in Rotterdam) naar Scylla om vervolgens toch weer twee wedstrijden te winnen. Met 8 punten voorsprong lijkt het kampioenschap steeds dichterbij te komen. In de twee resterende wedstrijden zijn nog maximaal 13 punten nodig en waarschijnlijk minder omdat de concurrentie wekelijks punten morst.

Scylla 5: gewoon goed bezig
Scylla 5 won overtuigend met 8-2 van Rijnsoever 7 en verstevigde daarmee de tweede plek in de vijfde klasse. Koploper Scyedam 5 maakte echter geen fout en won met dezelfde cijfers. Volgende week is de topper in Schiedam. Om nog kans te maken op de titel, zal Scylla met dikke cijfers moeten winnen. Dat zal niet meevallen omdat de Schiedammers al hun wedstrijden wonnen tot nog toe. Een tweede plek zou echter al prachtig zijn voor onze debutanten.

Tegen Rijnsoever wist zowel Daniël als Ties al zijn wedstrijden te winnen. Samen met Casper pakte Ties in de dubbel ook nog een extra punt. Casper pakte één enkelspel, maar verloor zijn laatste pot nipt met 2-3. Balen, want in de openingsgame wist hij zelfs een 1-7 en 7-10 achterstand weg te werken.

Niet gespeeld maar toch wat gewonnen
Scylla 6 speelde niet (poule van 5), maar deed toch goede zaken. Concurrent Twenty-one Up 3 liet verrassend 2 punten liggen waardoor Scylla 6 nu 6 punten voorsprong heeft. Volgende week is de topper in Rotterdam. Bij winst is Scylla 6 kampioen, bij verlies kan Scylla 6 een week later de titel in eigen huis pakken.

Geflatteerd verlies Scylla 7
Scylla 7 was thuis niet opgewassen tegen DHC 3. Het werd een maximale 0-5 nederlaag, maar kansloos waren Janoah en Lars zeer zeker niet. In zijn eerste partij won Janoah de eerste game, maar daarna verloor hij er twee met het kleinst mogelijke verschil. Lars won in zijn laatste wedstrijd zelfs de eerste twee games (allebei met 12-10). Daarna was echter Delftenaar Stefan van Meeuwen in iedere game net iets sterker. Ook in de dubbel wisten Janoah en Lars nog een game te winnen.

Scylla 1 moet diep buigen
Scylla 1 tenslotte moest met 2-8 diep buigen voor Amsterdam ’78 2. Ilse bleef ongeslagen, want zij speelde alleen de dubbel die ze samen met Wessel won. Verder wist alleen Elsa een enkelspel te winnen. Daan en Wessel bleven met lege handen. Vooral voor Daan was dit heel zuur. Zijn eerste wedstrijd was weliswaar 0-3, maar elke game was heel close. In zijn tweede partij ging Daan met 9-11 in de vijfde onderuit terwijl ook in deze pot iedere game met het kleinst mogelijke verschil beslist werd. Door de verdiende maar geflatteerde nederlaag zijn de kansen op het kampioenschap verkeken. Omdat de Amsterdammers op papier nog een gunstig programma hebben, zijn zij nu favoriet voor het kampioenschap in landelijk C.

Topdebuut Ilse
Om voor Scylla 1 toch nog positief af te sluiten: Ilse maakt ’s middags haar debuut bij de senioren van Scylla 1. In de eerste klasse wist Ilse gelijk maar liefst twee enkelpartijen te winnen en ook de dubbel (samen met Yannik)!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Goede achtste ronde van de jeugd"