Prachtige zege Scylla-dames op concurrent Den Helder

De dames van Scylla hebben thuis tegen concurrent Dozy Den Helder een prachtige 4-3 overwinning geboekt. De zege had zelfs nog iets groter uit kunnen vallen, maar een nederlaag had ook zo maar gekund. De beide teams waren dus enorm aan elkaar gewaagd. Maar liefst vier van de zeven partijen gingen over de maximale vijf games waarvan zowel Scylla als Den Helder er twee won.

Gelijk in de eerste wedstrijd was het al raak. Esmee van Marwijk pakte met sterk spel een overtuigende 2-0 voorsprong tegen Dobrila Jorguseska die vorige week op het NK imponeerde met één nationale titel (damesdubbel), één zilveren medaille (mixed dubbel) en een nipt verloren halve finale in het enkelspel (tegen de latere winnares Emine Ernst). Jorguseska knokte zich sterk terug in de wedstrijd en pakte de derde en vierde game. In de slotgame wist Esmee na een snelle 0-3 achterstand alsnog net met 12-10 te winnen.

Klasbak
Evelien Hengstman had daarna namens Scylla de ondankbare taak om klasbak Ana Gogorita de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Dat lukte niet. De nog ongeslagen Gogorita was met 0-3 simpelweg te sterk.

Fang Ning Chen Chen bracht Scylla vervolgens voor de tweede keer op voorsprong. Tanya Misconi viel hartstochtelijk aan, maar Fang Ning bracht weer ouderwets veel terug en won uiteindelijk verdiend met 3-0.

Eervolle nederlaag
In de eerste wedstrijd na de pauze troffen de beide kopvrouwen elkaar. Esmee leek op weg naar een regelrechte stunt na brutaal een verdiende 2-0 voorsprong te pakken met een aantal schitterende punten. In de derde game wist Esmee echter haar hoge niveau niet meer vast te houden en dat is wel nodig tegen een zeer ervaren speelster als Gogorita. Een 6-1 voorsprong in de derde game was helaas niet genoeg. Deze game ging uiteindelijk met een gelukkig netballetje naar de ervaren Gogorita (9-11) en dat was helaas het beslissende moment in de partij. Esmee kreeg in de twee slotgames geen kans meer op winst, maar de eervolle 2-3 nederlaag geeft hoop voor de toekomst.

Zuur voor Fang Ning
De 2-3 nederlaag in de vijfde wedstrijd van Fang Ning was zo mogelijk nog iets zuurder. Tegenstander Jorguseska pakte met ruim verschil de openingsgame. Het bracht Fang Ning niet van haar stuk en zij pakte terecht de volgende twee games. In de vierde game kwam Fang Ning zelfs met 6-3 voor. Dat een time-out af en toe echt een wedstrijd kan doen kantelen, bewees Jorguseska bij deze stand. De Helderse pakte vervolgens zes punten op rij en ook de game. In de vijfde beslissende game was Jorguseska net de betere: 9-11.

IJzersterke verdediging
Evelien bracht daarna de beide ploegen voor de derde keer weer naast elkaar. Met ijzersterk verdedigingsspel wachtte Evelien op de aanvallende foutjes van Misconi die in de eerste twee games soms het geduld niet op kon brengen om het juiste moment af te wachten. In de derde game haperde de verdediging van Evelien net iets te vaak, maar in de vierde game kreeg ze na een bloedstollend spannend verloop alsnog loon naar werken. Een 6-10 achterstand werd knap weggewerkt evenals daarna nog enkele gamepoints. Met 17-15 ging de game toch nog naar Evelien en dat betekende 3-3.

Beslissend dubbel
De dubbel moest dus uiteindelijk de beslissing gaan brengen. Esmee en Fang Ning namen het daarin op tegen het sterke duo Gogorita en Jorguseska. Ook dit werd een vijfsetter met een zeer grillig verloop. Met 7-11, 11-7, 11-5, 6-11 en 11-5 sleepten Esmee en Fang Ning de Leidse zege uit het vuur.

De stand van zaken
Door de 4-3 overwinning komt Scylla in de stand op gelijke hoogte met Den Helder. Beide teams staan nu gedeeld tweede en hebben in de competitie nog één wedstrijd voor de boeg, allebei tegen landskampioen en titelfavoriet VTV. De verwachting is dat VTV deze beide duels gaat winnen. Scylla en Den Helder zullen dan gaan uitmaken wie er tweede of en derde wordt. De nummers twee en drie van de competitie komen elkaar dan weer in de halve finale van de play-offs tegen.

Vertrouwen getankt
De kans is dus heel groot dat Scylla en Den Helder binnen een maand op herhaling gaan, met thuisvoordeel voor de ploeg die als tweede eindigt. Er is Scylla dus alles aan gelegen om op Paaszondag in Nieuwegein een zo goed mogelijk resultaat te halen. Maar of het nou een uit- of thuiswedstrijd tegen Den Helder wordt: de Leidse dames hebben vertrouwen getankt en met deze 4-3 overwinning bewezen dat er ook tegen veelvoudig landskampioen Den Helder absoluut kansen zijn om de finale van de play-offs te halen.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Prachtige zege Scylla-dames op concurrent Den Helder"