De jeugdronde van 1 april

Op zaterdag 1 april (geen grap) stond voor onze zeven jeugdteams de zevende wedstrijd in de voorjaarscompetitie van 2023 op het programma. Voor alle teams was dit een uitwedstrijd. Na afloop van deze ronde kan de conclusie getrokken worden dat maar liefst vijf teams nog kans maken op het kampioenschap.

Laten we deze keer eens beginnen met Scylla 3. Ché, Sander en Yannick zijn bezig aan een uitstekend seizoen. Deze keer werd met 2-8 gewonnen bij TOGB. Alleen Yannick moest in het enkelspel een tegenstander feliciteren en de dubbel ging verloren. Ché en Sander bleven individueel deze zaterdag dus ongeslagen, al hadden ze daar allebei één keer de maximale vijf games voor nodig. Scylla 3 staat nu derde met een forse achterstand van 9 punten op koploper ATTC 2, maar de Alphenaren komen aanstaande zaterdag op bezoek in Leiden en hebben ook nog een op papier zwaarder programma.

Scylla 4 houdt voorsprong vast
Scylla 4 is inmiddels al een aantal weken koploper en wist de voorsprong van 7 punten op nummer twee VVV 1 wederom te consolideren. Beide teams wonnen namelijk met 6-4. Op bezoek bij stadgenoot Docos 2 kregen onze jongens de punten echter zeker niet cadeau. Camiel en Ivar wisten beiden twee enkelspelen te winnen en pakten samen ook de dubbel. Toch was het ene punt van Jagger nog nodig om de overwinning veilig te stellen. Scylla 4 lijkt favoriet voor de titel, maar de onderlinge krachtsverschillen zijn klein en tegen alle resterende tegenstanders zal Scylla 4 dan ook vol aan de bak moeten.

Scylla 5 verrast
De grootste verrassing van de dag was de overtuigende 2-8 zege van Scylla 5 op bezoek bij nummer twee Docos 3 terwijl er thuis nog dik verloren was van dezelfde tegenstander. Daniël en Ties bleven zelfs heel knap ongeslagen en wonnen al hun wedstrijden, inclusief de dubbel. Mees bracht het achtste punt binnen. Geen enkele wedstrijd ging in vijf games dus de zege was dik verdiend. Op het eerste oog lijkt de achterstand van 16 punten op koploper Scyedam 5 onoverbrugbaar, maar Scylla 5 heeft een wedstrijd minder gespeeld en gaat nog op bezoek bij de Schiedammers. Dus wie weet …

Michele en Thomas in topvorm
Duo-team Scylla 6 verstevigde de koppositie door in Katwijk de maximale 0-5 zege te boeken bij nummer drie Rijnsoever 8. Michele en Thomas Singh waren in topvorm en wonnen al hun wedstrijden in drie games. De enig overgebleven concurrent voor de titel is nu nog Twenty-one Up 3. De Rotterdammers hebben een achterstand van 9 punten, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. Als ze die maximaal winnen, wordt het verschil teruggebracht tot 4 punten. Zeer waarschijnlijk gaat het onderlinge duel op zaterdag 15 april (in Rotterdam) de beslissing brengen inzake het kampioenschap.

Scylla 4 blijft kansen houden
Scylla 1 staat na de 2-8 overwinning bij hekkensluiter Woerden nog steeds vierde in landelijk C. Met nog drie wedstrijden voor de boeg tegen de huidige top drie lijken de kansen op een kampioenschap beperkt, maar het zware programma biedt natuurlijk ook kansen. Als alle resterende wedstrijden gewonnen worden, is alles nog mogelijk. De achterstand op de concurrentie is bijzonder klein: respectievelijk 4 (Salamanders), 3 (Hilversum) en 0 punten (op onderling resultaat wint Amsterdam vooralsnog maar dat kan zaterdag zo maar weer anders zijn). Ilse pakte de volle buit in Woerden waaronder ook de dubbel met Elsa. Daan en Wessel wonnen allebei twee wedstrijden.

Scylla 2 vecht dapper tegen de bierkaai
Scylla 2 speelt geen rol van betekenis inzake het kampioenschap van de hoofdklasse. Amy, Lisa en Noor hebben gezamenlijk de laagste rating van deze klasse en staan dus op de verwachte laatste plaats. De jongedames worden echter absoluut niet kansloos van de tafel geslagen. Meestal dan, want afgelopen zaterdag was Rotterdammer Koen van den Berg van koploper Alexandria ’66 2 heer en meester in al zijn partijen. Lisa deed het nog het beste tegen hem met in totaal 16 gewonnen punten. Amy pakte er 15 en Noor 13. Ook in de dubbel was hij samen met Tim Haak onverslaanbaar. Amy leverde echter een topprestatie tegen Tim door hem met uitstekend spel in hun onderlinge wedstrijd zeer verrassend met 3-1 te kloppen. Noor pakte ook nog een punt dus de topfavoriet voor de titel moest genoegen nemen met een 8-2 zege. Een nipte 6-4 nederlaag was echter zeker mogelijk geweest.

Zware pot duo-debutanten tegen kampioenskandidaat
Tot slot ons debutanten-duoteam Scylla 7. Ook zij doen niet mee om de bovenste plaatsen en ook dat is volgens verwachting. Janoah, Lars en Samuel zijn eigenlijk pas een aantal maanden bezig met tafeltennis. Dat de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat TOGB 6 met 5-0 verloren ging, was dus absoluut geen schande. In de dubbel kwamen Janoah en Lars nog wel dicht bij gamewinst, maar helaas bleven ze net aan de verkeerde kant van de score (12-10). Scylla 7 staat nu vijfde en kan wellicht in de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen nummer vier DHC 3 weer enkele winstpunten noteren.

Kom kijken op 8 april!
Aanstaande zaterdag 8 april spelen alle jeugdteams om 11 uur thuis behalve Scylla 6 (die zijn vrij; poule van 5). Voor alle teams komt een op papier ongeveer gelijkwaardige tegenstander op bezoek dus dat belooft een prachtige wedstrijddag te worden. Komt dat zien, komt dat zien!

 

Hans van Marwijk

 

 

 

No Replies to "De jeugdronde van 1 april"