Scylla-dames nagenoeg gelijkwaardig aan landskampioen VTV

De dames van Scylla hebben thuis tegen landskampioen VTV een prima teamprestatie neergezet. Na een marathonpartij van bijna vier uur stond er uiteindelijk een nipte 3-4 nederlaag op het bord, maar dat had ook zo maar andersom kunnen zijn.

Op basis van de openingspartij leek Scylla een zware middag tegemoet te gaan. Maaike van de Pavoordt mocht namens Scylla het spits afbijten tegen de Limburgse Emma van der Zanden en kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Emma speelde een puike partij en bracht VTV verdiend op 0-1.

Esmeeeeeeee
Daarna was het de beurt aan Esmee van Marwijk. Zij trad aan tegen international Sanne de Hoop, een tegenstander waar Esmee in een grijs verleden (2017) ooit één keer van gewonnen had maar daarna niet meer. Daar kwam deze zondag verandering in. In een partij van hoog niveau leken de kansen iedere game te keren, maar het was uiteindelijk de sterk spelende Esmee die met 11-8 in de vijfde game aan het langste eind trok.

Vervolgens kruisten de beide verdedigsters de degens. De nog ongeslagen VTV-topper Li Dong was simpelweg een maatje te groot voor Evelien Hengstman die weliswaar in de diverse lange rally’s goed tegenspel bood, maar nooit in de buurt van gamewinst kwam. Absoluut geen schande, want Li Dong behoort al jaren tot de absolute Nederlandse topspeelsters.

Maaike grijpt net mis
Direct na de pauze leek Maaike op weg naar een stunt door brutaal een 2-0 voorsprong te pakken tegen Sanne de Hoop. Maaike speelde frank en vrij, pakte het initiatief en leek ook in de derde en vierde game lang kansrijk. Die games gingen echter allebei net aan met 9-11 verloren. In de slotgame etaleerde Sanne haar klasse en op karakter trok zij de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Evelien laat haar beste spel zien
Evelien bracht Scylla in de vijfde wedstrijd knap terug in de race. Emma van der Zanden leek op weg naar een eenvoudige eerste gamewinst, maar wist de vier gamepoints niet te verzilveren. Die game ging met 12-10 naar Evelien en dat bleek een zeer belangrijk moment. Evelien ging steeds beter spelen, bracht zo’n beetje alles terug en pakte met 11-6 overtuigend ook de tweede game. Emma leek in de derde game nog terug te kunnen krabbelen, maar in de vierde game bleef Evelien toch weer net met 11-9 aan de goede kant van de score. Het matchpoint op het randje van de tafel was natuurlijk ontzettend gelukkig, maar de zege van Evelien was uiteindelijk verdiend.

Aan Esmee de schier onmogelijke taak om Li Dong te verslaan. Dat leek in de eerste game nog mogelijk (11-9 winst), maar in de drie opvolgende games stelde de ijzersterke Li Dong orde op zaken. Esmee kreeg te weinig vat op haar lastige service en werd diverse keren verrast door Li Dong die regelmatig aanvallend het initiatief van Esmee overnam.

Dubbel binnengekopt
In de afsluitende dubbel namen Esmee en Maaike het op tegen het sterke VTV-duo Emma en Sanne. Beide duo’s lieten enkele schitterende punten noteren, maar de prima spelende Leidse dames bleken in iedere game steeds net de bovenliggende partij. Met 11-9, 12-10 en 12-10 werd de dubbel dus een prooi voor Esmee en Maaike. Met een uiteindelijke 3-4 nederlaag voor Scylla als eindresultaat.

De stand van zaken
VTV sluit de reguliere competitie hierdoor af als koploper. Scylla is derde met slechts 1 punt achterstand op nummer twee Den Helder. Deze drie teams ontmoeten elkaar vanaf begin april nogmaals om uiteindelijk te gaan bepalen welke clubs elkaar in de halve finale van de play-offs gaan ontmoeten. De kans is groot dat Scylla daarin dan Den Helder treft. Als de Leidse ploeg de Helderse ploeg in de komende twee wedstrijden nog weet te passeren op de ranglijst, levert dat in de halve finale van de play-offs een thuiswedstrijd op.

Eerst volgt komend weekend echter het NK tafeltennis in Zwolle.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Scylla-dames nagenoeg gelijkwaardig aan landskampioen VTV"