Spannende wedstrijden in zesde jeugdronde

Op zaterdag 18 maart stond voor onze jeugdteams de zesde wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma, tevens de eerste wedstrijd van de ‘’terugronde’’. Op vrijwel iedere tafel waren de beide teams aan elkaar gewaagd met lange spannende wedstrijden tot gevolg.

We beginnen deze keer met onze beide debuterende duoteams. Scylla 6 boekte weliswaar een maximale overwinning van 5-0 op Play Fair 2, maar dat ging veel minder makkelijk dan de uitslag doet vermoeden. Zo won Thomas Zonneveld op karakter zijn laatste wedstrijd met 12-10 in de vijfde na een 7-10 achterstand. Bijzonder knap hoe koel Thomas de matchpoints weg wist te werken! De overige duels werden door Michele en Thomas met 3-0 gewonnen, het merendeel van de games met klein verschil. De beide jongedames van Play Fair, Noa en Sarah, gaven prima tegenspel maar kwamen dus steeds net te kort. Play Fair had vorige week gestunt door de nog ongeslagen koploper Twenty-one Up te verslaan. Mede hierdoor staat Scylla 6 nu bovenaan!

Bodemploeg onverwacht sterk
Scylla 7 kreeg ook Play Fair (3) op bezoek. De ploeg uit Leimuiden had dit seizoen nog niet gewonnen, dus dit leek een uitgelezen mogelijkheid voor Scylla om meer afstand van de onderste plek op de ranglijst te nemen. De Molloten weten echter: niets is wat het lijkt. Lars wist gelukkig nog wel een enkelpartij te winnen, maar alle overige partijen gingen terug mee in de tas naar Leimuiden. De felicitaties gingen dus naar broer en zus Lucas en Kayleigh van Play Fair voor hun allereerste overwinning en dan nog wel met 1-4. Beide teams van Play Fair deden overigens de naam van hun vereniging eer aan: zeer sportief!

Scylla 1 vol aan de bak
Scylla 1 moest op het centre court vol aan de bak tegen Stede Broec. Uit in Grootebroek was nog met 6-4 verloren, maar deze keer eindigde de Noord-Hollanders met dezelfde uitslag aan de verkeerde kant van de score. Ilse en Elsa pakte allebei twee individuele zeges, Wessel één. Hij wist nog wel een extra punt binnen te slaan door samen met Ilse de dubbel te winnen. Man of the match was tegenstander Rubin Geerling die individueel ongeslagen bleef. Hij kroop echter tegen Ilse door het oog van de naald door in de vijfde met 9-11 te winnen terwijl Ilse de meeste punten won in de wedstrijd.

Scylla 1 blijft voorlopig vierde in landelijk C, maar alles is nog steeds mogelijk. Hilversum (3) lijkt favoriet voor de titel, maar als Scylla daar half april weet te winnen …

Consolidatie onderaan
Scylla 2 nam de onderste plek in de hoofdklasse nog iets steviger in handen door een 3-7 nederlaag tegen concurrent Vriendenschaar 1. Amy, Lisa en Noor wisten alle drie van Gouwenaar Jesse van Vliet te winnen. Amy moest daarvoor echter wel eerst een 1-2 achterstand in games wegwerken. Daar bleef het bij. Alle overige partijen gingen verdiend naar Vriendenschaar. Met name Olivier Lippschart liet prachtige staaltjes tafeltennis zien en het gemak waarmee hij dat deed, doet vermoeden dat hij een hoger niveau zeer zeker aan kan.

Scylla 3 in evenwicht
Scylla 3 had ook Vriendenschaar (2) als tegenstander. Na ruim vier uur stond er een knappe 5-5 tegen de koploper op het scorebord. Daar zat echter eigenlijk nog (beduidend) meer in. Maar liefst vier wedstrijden gingen in vijven verloren. De dubbel daarentegen werd door Ché en Yannick in vijven gewonnen. Oftewel: dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, is een understatement. Yannick kreeg in zijn enige verloren partij zelfs diverse matchpoints die hij helaas net niet wist te verzilveren (13-15 in de vijfde). Zijn andere twee enkelpartijen won Yannick dus wel. Ché en Sander pakte allebei één enkelspel. Sander verloor twee keer met 8-11 in de vijfde.

Door het gelijke spel is ATTC de nieuwe koploper in de tweede klasse B. Scylla 3 staat derde en de ploeg uit Alphen komt nog op bezoek in Leiden. Ook hier zijn dus nog volop kansen.

Scylla 4 blijft overeind
In de tweede klasse A staat Scylla 4 al een aantal weken knap bovenaan. Nummer twee VVV kwam op bezoek en wist de achterstand op de ranglijst van 7 punten niet te verkleinen. De 5-5 was toch weer een uitstekend prestatie, mede omdat de Leidschendammers in de sterkste opstelling naar Leiden waren gekomen. Camiel wist er weer twee te winnen. De eerste zege was met 13-11 in de vijfde dus dat was heel close. Tegenstander Bjorn van den Berg kwam sterk terug na een 2-0 achterstand, kreeg zelfs nog een matchpoint maar Camiel bleef rustig en behield op dat moment nog zijn ongeslagen status. In de slotpartij moest Camiel zich dan echter toch gewonnen geven tegen Florian van der Hooft die ook pas één keer verloren heeft in de hele competitie. Jagger en Usin wonnen allebei individueel één partij plus samen de dubbel (in vijven).

Scylla 5 tenslotte was vrij (poule van 5 teams). Desalniettemin waren de ouders van Casper aanwezig om in de kantine alle gasten te voorzien van diverse consumpties. De overheerlijke tosti’s, hamburgers en kroketten vlogen over de toonbank dus ook Scylla 5 leverde een belangrijke bijdrage aan deze prachtige tafeltennisdag. Dank dus aan Patricia en Rald, als ook aan Eric en Marc!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Spannende wedstrijden in zesde jeugdronde"