Succes bij de jeugdmeerkampen voor Scyllanen!

Afgelopen zondag traden drie Scyllanen aan in de halve finale van de jeugdmeerkampen. Mads reisde af naar Ede, en Imre en Ilse speelden in Hilversum. De oplettende volger zal zich dan afvragen waarom Elsa en Camiel niet speelden. Zij hebben zich in de kwartfinale direct weten te plaatsen voor de finale en hadden dit weekend dus vrij.

Mads won zijn eerste wedstrijd 3-0, waarbij hij de eerste twee games steeds met nipt verschil won. Het toonde dat hij scherp aan de dag begon, want de twee volgende wedstrijden werden ook gewonnen. De kraker van de dag speelde hij tegen Brent Ronde. Waar de eerste game zeer overtuigend werd gewonnen, moest hij de volgende twee inleveren. Hierna wist Mads zich nog één game te herpakken, maar daarna was het verzet gebroken en verloor hij de vijfde game. Gelukkig bleef hij niet te lang hangen in het verlies, want de laatste wedstrijd werd weer gewonnen. Dat betekent dat Mads door is naar de finale!

Imre maakt indruk
Imre schoot uit de startblokken en won zijn eerste twee wedstrijden overtuigend 3-0. Je zou denken dat na zo’n start het niet meer mis kan gaan, maar helaas struikelt Imre over zijn eigen zegekar en verliest hij zijn derde wedstrijd. Gelukkig is hij niet snel van zijn stuk te brengen en herpakte Imre zich door zijn laatste twee wedstrijden te winnen. De laatste pot is nog even het vermelden waard, want hier won hij 12-10 in de vijfde van Yakup Yildizlar die vorig jaar prima meedraaide in de derde divisie.

En anders Ilse wel
Ilse zat in een poule met trainingspartner Jitte, waarbij de deal was gesloten dat ze beiden door zouden gaan en dan het liefst als nummer 1 en 2. Ilse begon de dag, net als de anderen, met een 3-0 winst. De tweede wedstrijd verliep niet zo soepel. De eerste game werd met 14-12 gewonnen, maar de tweede met 12-10 verloren. Een wedstrijd op het scherpst van de snede, maar Ilse gaf gas en won vervolgens met 11-5 en 11-8. De tweede winst was binnen. In de volgende potten had ze het beduidend lastiger en verloor ze zowel van Fleurtje Gerritsen als Jitte. De laatste wedstrijd werd opeens belangrijk om door te gaan, want met winst was ze zeker van de finale. Dat hoefde je Ilse geen twee keer te vertellen en ze won met klinkende cijfers: 3-0. Net als Elsa, Camiel, Mads en Imre is Ilse dus geplaatst voor de finale.

Scylla is hierdoor eind mei vertegenwoordigd met vijf (!) spelers in de meerkampfinale, wat toch wel gezien wordt als hét belangrijkste toernooi van het jaar.

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Succes bij de jeugdmeerkampen voor Scyllanen!"