Tussenstanden regionale rakkers #1

Hoe gaat het met de groeiende groep regionele teams – elf, het zijn er elf! – die zich onbevreesd in de competitie hebben gestort? Tijd voor een halverwege-het-seizoen-update #1.

Niet de Pipo uit het verhaal. (Bron: Beeld en Geluid.)

De enige echt stoere pipo’s*, de bikkels die in de reguliere competitie spelen, zijn Lars, Yannik, Marc, Imre en Thomas. Ze liggen zoals verwacht op koers voor het kampioenschap, nadat ze na onbegrijpelijk gekonkel zonder te degraderen uit de hoofdklasse waren gezet. Halverwege staat de score op gemiddeld acht punten per wedstrijd. Moet lukken.

DUOlisten
Dan de DUO-teams. Scylla 1 heeft zich versterkt met de ene stoere pipo die nog altijd in beide competities ongeslagen is: Lars. Die toch echt twee maatjes te groot is voor de DUO-eerste klasse. Paul en Remco staan, met ook nog wat assistentie van Imre, dus onbedreigd op de tweede plaats. De komende wedstrijd tegen de nummer één kan zelfs tot een machtsgreep leiden.

Het bijnamenteam
Scylla 2, met Ed Flappie, Mircea Pannenkoek en Wim Wedstrijdstress gaat redelijk goed in de tweede klasse. Ze staan derde, maar de middenmoot is erg aan elkaar gewaagd. Eén uitglijder en ze staan bijna onderaan. Gelukkig zit er een zeer zwakke broeder tussen die amechtig achterblijft in de race en het stof van de andere teams moet slikken.

Blessureleed
Scylla 3 kampt met personeelsgebrek doordat de zoon van Richard is geblesseerd. Dankzij de inzet van Richard, die zich hersteld heeft van een zeer slechte start, en de onmisbare invalbeurten van Ties, staat het team toch nog tweede, op slechts één punt van de koploper.

Scylla 4 op kop in de vierde
Scylla 4 bestond uit Chow en Tze, maar is versterkt met zowel Michel als Xiaoming. De gevolgen zijn merkbaar, want de heren staan bovenaan in de vierde klasse. Xiaoming heeft een enorme ratingsprong gemaakt – winstpartij in een eersteklasse-invalbeurt – en lijkt klaar voor de hogere regionen.

 

*Pingpongers, snap dat dan.

 

No Replies to "Tussenstanden regionale rakkers #1"