Tussenstanden regionale rakkers #2

Hoe gaat het met de groeiende groep regionele teams – elf, het zijn er elf! – die zich onbevreesd in de competitie hebben gestort? Tijd voor een halverwege-het-seizoen-update #2.

Rechts Jeroen, die met rode kant veel effect geeft en op de andere kant een stukje zwart linoleum van de Gamma geplakt heeft.

Scylla 5 en 6 zitten gezellig in dezelfde poule. Nou ja, gezellig. Terwijl de twee teams elkaar punten afsnoepen, lijkt De Treffers 3 de hond te zijn die er met het been vandoor gaat, als u me nog kunt volgen. Op de derde plek staat Scylla 5, bestaand uit de jonge honden Ties, Bin, Jasper en aangevuld met de oude hond Luuk (dat moet je echt even anders opschrijven – red.). Eén punt en één plek hoger staan Jeroen Linoleum, Sander Snoeihard en Moré Mastermind (Scylla 6), maar die hebben een wedstrijd meer gespeeld.

Go Mido!
Milou en Dorine doen het heel goed, nu ze eenmaal zich in het diepe van de vijfde klasse hebben gewaagd en gebleken is dat ze daar kunnen blijven drijven. Ondanks twee zeperds tegen de nummers 1 en 2 staan ze met Scylla 7 op een vrij veilige vierde plaats, en Dorine is bezig met een aardig ratingsprintje ook. Is het toeval dat zij ook onlangs op zondagmiddag in de zaal is gespot? Er is kans dat ze zich tot net zo’n trainingsbeest als Wim gaat ontpoppen.

Erik en Wim strijden dapper voort
Scylla 8 heeft het zwaar in de vijfde klasse, maar in de poule van vijf hebben Erwim de directe concurrent er met 4-1 onder weten te houden, zodat het erop lijkt dat in elk geval de vierde plaats haalbaar is. En dat is best knap, met de laagste teamrating in de poule. The only way is up! Dat is eigenlijk niet waar, maar het klinkt wel goed.

Met Charles in de zesde
Scylla 9. Lian heeft zich tijdelijk teruggetrokken om de schriftelijke cursus ‘Zen en de zeven zijspinvariaties’ te volgen. Stephen, Kars en Olke hebben zich daarop versterkt met Charles en zijn meteen een klasse hoger gezet, in de zesde. Dat is even wennen, maar ze halen alles uit de kast. De vijfde plek van het moment voelt nog wel een beetje hachelijk aan, maar de bookies maken zich nog geen zorgen.

Theo serveert zo snel dat zijn hand één vage vlek lijkt.

Oudere jongeren
Scylla 10 is een nieuw team, gevormd door oude jongeren Theo, Ellen en Willem, die allen door Wim zijn afgericht getraind in zijn geheime middagmasterclass. Theo blijkt de onverslaanbare, terwijl Willem vooralsnog meneer Verslaanbaar is. Dat gaat echter helemaal goed komen, want Willem heeft na zijn laatste wedstrijd een diepgravend gesprek met de clubtherapeut gehad (kan ook met mij geweest zijn – red.).

Nog meer debutanten
Het andere nieuwe team is Scylla 11, dat net als Scylla 10 in de zevende klasse debuteert. Pieter, Pedro en (vooral) Sabine doen het uitstekend, en staan na vier wedstrijden al zes punten los van de nummer twee. Oké, die heeft nog een wedstrijd tegoed, maar soit. De onderlinge wedstrijd is al gewonnen. Bovendien is er nog geen dubbel verloren, altijd een goed teken.

 

No Replies to "Tussenstanden regionale rakkers #2"