Nipt verlies Heren 2 tegen kampioenskandidaat

Na het ruime verlies van vorige week, heeft Heren 2 zich afgelopen opgericht tegen de nummer 1 van de derde divisie. Tegen Red Stars uit Venray wisten Esmee, Jacques en Bram te zorgen voor veel spannende wedstrijden.

Bram speelde drie spannende wedstrijden maar wist uiteindelijk geen wedstrijd te winnen. Op de beslissende momenten viel het toch de kant op van de Limburgers. Ook het dubbel met Jacques, de afgelopen seizoen een belangrijk wapen, werd in de vijfde game beslist in het voordeel van Red Stars. Jacques en Esmee sleepten hun spannende wedstrijden wel binnen. Nadat Jacques de eerste wedstrijd verloor, wist hij zich knap te herpakken door zijn laatste twee wedstrijden met 11-9 in de laatste game te winnen.

Esmee startte met een 3-0 overwinning. Een nadere blik op de gamestanden leert dat 3-0 niet het beeld van de wedstrijd beschrijft, maar na games van 14-12, 13-11 en 12-10 tegen Amber van de Velde, was Esmee degene die de strijd. Ook haar tweede wedstrijd wist Esmee te winnen. Haar laatste wedstrijd was het spannende tot 1-1, waarna Max van Amerongen de druk opvoerde en de volgende games wist te pakken.

Vier punten
De twee winstpartijen van Esmee en Jacques zorgden voor vier punten tegen de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap. Op de helft van de competitie zien we dat Heren 2 op plek 5 staat, in de degradatiezone. Het team heeft echter evenveel punten als de ploeg boven zich en slechts twee punten minder dan de nummer 3. Ondanks een blessure van Ossie en één flinke uitglijder in Den Bosch afgelopen helft, zullen nog niet alle noodklokken geluid hoeven worden. Ook als blijkt dat tegen de nummer 1 en 2 respectievelijk 6 en 4 punten gepakt zijn. Het team zal komende helft echter wel aan de bak moeten.

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Nipt verlies Heren 2 tegen kampioenskandidaat"